-
Mnie jak proboszcz zaczął mnożyć wymogi to mu podziękowałem i obyłem
się cywilnym.Żyję nieżle,dziecka wychowałem dość przyzwoicie.Teraz
proboszcz co mnie spotka to namawia mnie by wziąść ślub kościelny,za
darmo i bez ceregieli.A ja mu tłumaczę że nie będę Pana Boga na
stare lata obrażał. I tak to trwa.Czasem wypijemy jakąś egzotyczną
wódkę,ostatnio smakuje nam brazyliska trzcinówka - Pitu.
-
wiekszej durnoty dawno nie czytalem ale jeszcze mnostwo cieci przebiera nogami by wmowic nam ze warto bylo wydac tyle szmalu by nie wyjsc z grupy
-
smolenski dal glos... kto opisze glos izraela o gotowosci do wywolania wojny? kiedy iran zaatakowal inny kraj? piszesz pan propagande i tyle
-
Powiedzcie te kawałki dzieciakom z Irandii.
-
"Ciszej będziesz dalej zajdziesz" przysłowie rosyjskie.
-
Panów Zdorta, Fausetta i paru innych z tego tytułu nawet w Wigilię nie posądzam o to, że mogliby przemówić ludzkim głosem.
-
> Diagnoza bankowości prywatnej nie jest tak jednoznaczna, jak opowiedział pan Lorek. W bankowości prywatnej zdarzają się chciwi doradcy i menedżerowie, ale to nie oznacza, że wszyscy są tacy.
Z ust przedstawiciela BRE brzmi to dość ironicznie. W koncu to klienci tej grupy bankowej (i to nie ci najbogatsi) czują się tak okantowani, że zrzucają się na bilboardy.
-
Mnie już dawno doniesiono że bandytom wychodzą ludzie,
dzieci jak w Powstaniu Warszawskim, zawsze były dobre choć ostatnie, do brudnej roboty.
-
Jaro, co bierzesz że masz takie odjazdy? Nie bądź samolubem...
-
Francuscy politycy są jacyś kochliwi i kochają inaczej. Minister qltury jeździ
na chłopców do Tajlandii, Sarkozy kocha brytyjskich polityków... Nie dziwi
fakt, że Polański uciekł akurat do Francji.
-
to przeciez taki wiejski, polski "James Bond". A raczej Jasiu Bondowicz z Pragi....
-
Kuczyński pisze-podobnie widzi go nasz swiat medialny-i to swięta prawda.W#szystkie lewicowe[lewackie]media patrza przez te same okularyco Kuczynski.Ale warto by Pamietal on że są na szczeście jeszcze[choc w mniejszosci]inne media,inny swiat medialny,świat nie jego .Zaremba i Wildstein mają stuprocentowa racje.Ku7czyński to czołowy[może lider[]]przedstawiciel mediow[GW]chory nieuleczalnie na pisiorowa i antykoscielną chorobę.W dziesięciostopniowej skali choroby antypisiorowej jest to !0n kucó...
-
jakiej znowu Dominiki ? chyba Weroniki, albo ja żyję w innej czasoprzestrzeni.
-
[b]AM pisze:[i] - Biorąc w tym udział, legitymizujesz antydemokratyczny reżim dzisiejszej Rosji - [/i] mówili mi moi rosyjscy przyjaciele
[/b]
W myśł porzekadła: "POKAŻ MI TWOICH PRZYJACIÓŁ A POWIEM CI, KIM JESTEŚ" :))
-
"S" ruchem rewolucyjnym jak partia bolszewików, albo jakobini we
Francji?
Coś się panu Kuczyńskiemu pomyliło. Posługiwanie się schematem ruchu
rewolucyjnego, którego konstytutywnymi elementami byli Jan Paweł II
i prymasem Wyszyńskim jest ciut zezowate. To nie był "klasyczny"
ruch rewolucyjny z Leninem na czele, którego model mogą przyprawiać
gębę "Solidarności" ci, którym z innych względów jest to wygodne.
"Ciekawe" jest spostrzeżenie, że to nie kryzys gospodarczy PRL był
powod...
-
W czym problem? Przecież można liczyć ilość reklamacji na 1 klienta. Ale
wiadomo, że banki wałkują.
-
Niestety , tu spotkaly sie dwie opcje-polska i rosyjska, ktore z chrzescijanstwem maja bardzo malo
wspolnego. Ich jedyna recepta na przetrwanie jest slepy nacjonalizm i sojusz z tronem.
To jest cos podobnego jak Cerkwia Serbska i Kosciol w Chorwacji-tam tez chrzescijanstwa ani sladu..
-
Dlaczego nie umieszczono tak ważnego pytania. Rubryka niewierzący czy ateista dała by wreszcie odpowiedź na to ilu jest niewierzących. Dziś mówi się że w Polsce jest 98% katolików co jest wierutnym kłamstwem. W dużej części różnych dyskusji przywołuje się ten argument jako usprawiedliwienie czy wręcz uzasadnienie podejmowanych decyzji nie zgodnych z Konstytucją ale przychylnych klerowi. Lekceważy się prawa niewierzących.
-
Tak. Sprawa Grassa to istna gratka dla takich szuj jak Jacek Kurski i jemu
podobnych (nie zaliczam do nich Walesy-jestem pewny, ze Grassa nawet nie
czytal), ktorzy w zyciu doroslym robili i popelniaja bardzo bardzo podle
czyny.
Wiekszosc ludzi w wieku 15-16 lat popelnia male lub wieksze glupstwa tyle, ze
prawie nigdy nie wyrastaja z nich Noblisci. Uwazam, ze czepianie sie Grassa,
wielkiego pisarza i raczej sympatyka Polski jest niepowazne...
-
Czy aby owa uchwala nie jest sprzeczna z Konstytucja RP?
Religia jest prywatna sprawa obywateli.