Forum Regionalne Śląskie Zabrze
ZMIEŃ
      zabrze

zabrze

(2758 wyników)
    • Czy mógłby mi ktoś podpowiedzieć gdzie jest porządny lakiernik w Zabrzu ?? facet cofał i wjechał mi w samochód i mam do malowania i klepania karoserię a chciałbym żeby zrobiono mi to porządnie...
    • Przy ulicy Skłodowskiej powstanie osiedle Grafitowe Zabrze. 60 apartamentów o różnym metrażu, dostosowanych do oczekiwań nawet najbardziej wymagających Klientów. Aż 40% mieszkań objętych zostało programem "Budujemy dla Młodych".
    • Zobaczcie jakie przekręty w Zabrzu odchodzą remont sracza na dworcu w cenie wybudowania nowego domu pod klucz zabrze.naszemiasto.pl/galeria/opis/1824282,remont-dworca-pkp-w-zabrzu-zakonczyl-sie-remont-dworcowych-toalet-i-drzwi-wejsciowych,galeria,5106574,id,t,tm,zid.html#galeria-duze-zdjecie projektydomow.ladnydom.pl/projektydomow/stanpodklucz-301-400%20tys.%20z%C5%82
    • Jeśli tak, to jaką dzielnicę polecacie?
    • Co wy na to ? Pewnie odkrywczy nie będę ale uważam że radnych pogięło
    • Szukałem ostatnio informacji o sklepach z rowerami w Zabrzu. Przechodziłem ostatnio 3maja i natknąłem się na remont lokalu. Okazało się że powstanie tam sklep rowerowy . Jakie możecie polecić? Pytam bo zbliżają się komunię i będę się musiał przejść poszukać jakiegoś rowerka :)
    • Mam nogę w gipsie i dziennie muszę dojechać do pracy do Rudy Śl (L4 nie wchodzi w grę- pracuję u prywaciarza). Które konsorcjum jest najtańsze, bo jechałam 1 raz tam i z powrotem dwiema różnymi taxami i różnica była prawie 10 złotych(!)Nie podaję nazw przewoźników by nie było krypto i anty reklamy ale dla mnie to duże oszczędności więc proszę o opinie.
    • PiS organizuje debatę w zabytkowej kopani Guido w Zabrzu, 320 m pod ziemią. yyyyy i gugu zapewne już kupili kwiaty i będą witać prezesapana. Zabrzanie czy jesteście dumni i cieszycie się z tej wizyty ?
    • Firmy mające realizować drugi etap przebudowy zabrzańskiej sieci wodno- ściekowej upadły. Rzeszowska firma Wodrol i Kędzierzyński Przedsiębiorstwo Robót Inżynieryjnych. Wynika z tego że mieszkańcy w Zaborzu Północ i na osiedlu Wyzwolenia długo jeszcze będą czekać na kanalizację. Obiecanki cacanki a głupiemu radość. MMS to ma gest do obiecywania a wychodzi jak zwykle.
    • Rozwiązać Straż Miejska! W Katowicach Rada Miasta zajęła się tematem rozwiązania Straży Miejskiej. Może już czas na Zabrze? Może czas na rozwiązanie nieudolnej formacji w naszym mieście? www.fakt.pl/Radni-nie-chca-straznikow-z-blokadami-,artykuly,184182,1.html
    • katowice.gazeta.pl/katowice/1,35063,12431619,Zabrze_bedzie_reklamowac_sie_na_lotniskach_w_Dubaju.html
    • Ile zarabia Sekretarz Miasta w Zabrzu pani Ewa Weber ? Szok - zarobiła w roku ubiegłym ponad 201 000 zł, czyli średnio miesięcznie 16 tys 750 zł. Więcej niż Prezydent RP Komorowski. To kpina z podatnika! Czy nikt nie kontroluje płac zabrzańskich samorządowców? www.zabrze.magistrat.pl/db/8_42_119541_45747.pdf
    • Zabrze na 6 pozycji w kraju pod względem wysokości opłat za wodę i ścieki wśród miast posiadających ponad 100 000 mieszkańców . W tym niechlubnym rankingu miasto Zabrze wyprzedza niestety między innymi Warszawę, Szczecin, Gdańsk, Katowice, Wrocław, Poznań czy Łódź.
    • W weekendowym wydaniu Super Nowości (20-22 lipca) jako jedyni opisaliśmy żenujące kulisy przyznania miastu i prezydentowi Tadeuszowi Ferencowi nagrody “Zjednoczona Europa”. Okazało się, że by otrzymać to “prestiżowe” wyróżnienie, trzeba było najpierw zapłacić za uczestnictwo w konferencjach, które zorganizowała zagraniczna instytucja. Nagroda kosztowała więc 25 tys. zł, które zostały wydane z kieszeni podatników. Oprócz Rzeszowa, z polskich miast w konferencjach uczest...
    • [b]Nie będzie nowych tramwajów w Zabrzu[/b] Nowe tramwaje będą widoczne przede wszystkim na ulicach Katowic, Chorzowa i Sosnowca (to będą pierwsze niskopodłogowe wagony w mieście). Więcej... katowice.gazeta.pl/katowice/1,35019,11980561,Jakie_tramwaje_kupimy__tak_bedziemy_oceniac_komunikacje.html#ixzz1yS4pvWuS [b] Czyli Tramwaje Śląskie kłamały obiecując parę lat temu nowe tramwaje Gliwicom Ale mądry Prezydent Gliwic to przewidział nie to co po reszta niekumatych prezydentów i pre...
    • Czy ktoś wie, gdzie w Zabrzu można zarejestrowac się do endokrynologa, który ma podpisaną umowę z NFZ ? Dziękuję za ewentualną informacje.
    • [b]Odnalazłem stronę Sensei Pawła Urbańczyka który prowadzi zajęcia z bronią białą w Zabrzu. Jak się okazuję Zabrzańska reinkarnacja Burce Lee żyje wśród nas (tylko jest trochę większa i łysa ;) Mam zamiar wybrać się i spełnić młodzieńcze marzenia o wymachiwaniu nunczako. www.youtube.com/watch?v=2ZhltZIrjJo[/b]
    • Z jednej strony nie możemy dysponować 30 hektarami w centrum, a z drugiej strony wymaga się od nas żebyśmy płacili podatek od nieruchomości, jak za tereny związane z działalnością gospodarczą. Najbardziej zależy nam na załatwieniu problemu dróg, które zostały wirtualnie wytyczone na naszych terenach. Dopóki ten problem nie zostanie rozwiązany, pozostałe tereny nie odzyskają dostępu do drogi publicznej. Nie możemy nic zrobić z tym terenami w sytuacji, kiedy jest to enklawa bez dostępu do drogi...
    • wiadomosci.onet.pl/regionalne/slask/licza-ze-stadion-gornika-zabrza-przyciagnie-inwest,1,5171897,region-wiadomosc.html
    • Mieszkam poza Zabrzem i dziwie sie ze tak wszystko w Zabrzu tanie jest , naprzyklad Chleb jest o wiele tanszy jak w kazdym innym miescie polski, woda tez tansza jak w Zorach i Rzeszowie poprostu chyba to zalezy na wspanialych rzadach waszej Pani prezydent ktora trzyma tak to miasto w swych wspanialych rekach ,gaz tez tanszy i energia rowniez Zycze Pani prezydent dalej takich efektow jak do tychczas! A Zabrzanom duzo szczescia i dalej takiej kadry prezydialnej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się