Forum Zdrowie Borelioza
ZMIEŃ
      zabrze

zabrze

(6 wyników)
    • Mam nauroborelioze. Mieszkam na Slasku. Znalazlem w necie lekarza w Zabrzu leczacego wg ILADS. Bedzie przyjmowal nowych pacjentow ponoc od wrzesnia. Czy neuroborelioza musi byc leczona wlawami? Pewien lekarz zakaznik stwierdzil, ze bez wlewow leczenie jest bez sensu, ale on leczy wg procedury NFZu. Czy ktos z Forum leczy sie/ leczyl w Zabrzu wlewami? Ile to trwalo? Wiem, ze jest to sprawa bardzo indywidualna, ale w jakim czasie po leczeniu wlawami przechodza bole neuropatyczne (si...
    • Piekarz w Zabrzu piecze specjalny chleb przeciwgrzybiczy wg przepisu forumowiczow Namowila go na to pewna pani dr ciezko chora nabb Jest to piekarnia wpoblizu mostu-zabrzanie wiedza -niech wytlumacza Puszczam to na forum zebyczlowiek mial zbyt bo zrobil tospecjalniedla nas
    • Jestem lekarzem z Zabrza i zajmuje sie diagnostyka i leczeniem boreliozy i chorob odkleszczowych. W ramach praktyki wykonuje tez szeroki zakres badan w kierunku tych schorzen (jestem rowniez diagnostą laboratoryjnym). Z nowych, niedawno wprowadzonych badań mogę pochwalić sie oznaczaniem przeciwcial przeciw bartonellom, babesii i anaplazmie w klasach IgG i IgM oraz test wykrywajacy antygeny borelii w moczu (analogiczny do testu DotBlot stosowanego w USA). Moge zaproponowac rownie...
    • Jestem lekarzem z Zabrza i zajmuje sie diagnostyka i leczeniem boreliozy i chorob odkleszczowych. W ramach praktyki wykonuje tez niektore badania w kierunku tych schorzen (jestem rowniez diagnostą laboratoryjnym). Chetnie na forum(w miare wolnego czasu) odpowiem na pytania dotyczace borelizy oraz zajme sie (to juz po kontakcie osobistym: twielkoszynski@interia.pl) dalsza diagnostyką i ew. leczeniem. zapraszam wiec do kontaktu:-) Serdecznie pozdrawiam, TW
    • Witam. Zamierzam zrobic badania w w/w labie i mam co do niego kilka pytan. Czy krew pobierana w krakowskiej diagnostyce jest zamrazana? Jezeli nie, to w ktorym punkcie najlepiej ja oddac? Ile czeka sie na wyniki i czy mozna je odebrac poprzez internet? Czy w poblizu Wroclawia istnieja rowniez tak dobre laby jak diagnostyka? Ta seria pytan rodzi sie z tego, iz jestem studentem i ilosc posiadanych przeze mnie pieniedzy nie jest duza, wiec nie zamierzam ponownie robic tych badan, dlatego ...
    • mam pytanko.jak wykonac panel koinfekcjii odkleszczowych.prosze o wskazowki.wiem ze jest stronka, ale chciala bym informacji bardziej z pierwszej reki jak wy to robicie.czy ten panel 702 to beda wszystkie koinfekcje.prosze poradzcie mi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się