Forum Zdrowie Pasożyty, candida
ZMIEŃ
      zabrze

zabrze

(9 wyników)
    • Mija tydzień od momentu odebrania przesyłki przez lab w Zabrzu - i nie wiem - dzwonić czy jeszcze czekać?
    • Czy ktoś zrobił dla porównania badania na lamblie w laboratorium Feliks i w Zabrzu gdzie wynik był różny, jestetem ciekawa jak to jest z tą ich dokładnością.
    • badanie jest na 'lamblie i jaja pasożytów', wiem że wiele z Was masowo wysyłała próbki, czy wyszły jakieś jaja pasożytów? ja wysłałam dwie próbki jednego syna-od razu wyszły lamblie. Dwie próbki drugiego-nic. Potem po ok dwóch tyg 5 próbek- w dwóch wyszły lamblie. Żadnych jaj pasożytów. Czy mogę liczyć, że faktycznie ich nie ma? A jak z owsikami? czy one wyszłyby w takim badaniu czy tylko w teście szkiełkowym?
    • czy ostatnio ktos wykonywal tam badania na pasozyty i czy robia Lamblie tylko metoda Elisa? I przy okazji prosba o nr do laboratorium, bo nawet nie wiem o jakim mowa na forum, nigdzie nie moge znalezc namiarow.
    • Witam :) Otrzymałam dzisiaj wyniki z polecanego tutaj laboratorium w Zabrzu. Wysłałam tam 6 próbek, we wszystkich sześciu znaleziono cysty lamblii. Zastanawia mnie to jednak, bo kilka osób tutaj pisało, że też znaleziono w tym laboratorium lamblie we wszystkich próbkach. Czy jest ktoś na tym forum, u kogo w Zabrzu nie znaleziono lamblii? Nie chcę absolutnie podważać wyników - być może jest to świetne laboratorium i ma bardzo wysoką wykrywalność. Pozdrawiam
    • Mam wyniki córki (20 miesięcy) z Felixa i z Zabrza. W Felixie wyszła tylko candida, innych pasożytów brak. W Zabrzu lamblie obecne. I teraz jestem głupia :/ Coś zrobić muszę - mała się drapie, nadgarstki ma całe zesypane i zdrapane aż do krwi, dłonie jak papier ścierny. Jest na diecie bezmlecznej i bezcukrowej. Dodatkowo od kilku dni płacze jak robi kupkę. Przeszła już kurację homeopatykami (była poprawa ale na krótko), balsamem kapucyńskim - teraz zdam się raczej na medycynę tradycyjną -...
    • tak się zastanawim, skoro tak trudno wykryć pasozyty to czemu w Zabrzu na 4 próby w 3 obecne lambie. Może to wynik doświadczenia laboratorium? Nie wiem co teraz mam zrobić? Czy powtarzać badania w innym laboratorium? Proszę napiszcie czy w Zabrzu wszystkim wychodza lambie?
    • Chcę się z Wami podzielić sposobem, który u nas zadziałał. Czytuję to forum od jakiegoś czasu i nie widziałam tutaj jeszcze tego sposobu, więc postanowiłam, że Wam napiszę. Oczywiście nie zachęcam, aby go stosować w ciemno - najlepiej będzie jak skonsultujecie to ze swoim pediatrą, bo być może nie dla wszystkich dzieci jest wskazany. Nam go poleciła nasza pediatra po dwóch nieskutecznych próbach pozbycia się robactwa w tradycyjny sposób. I zadziałał:))) Nasza historia jest doś...
    • witam, jestem tu zupełnie nowa. Kilka dni temu nasza pediatra rzuciła podejrzenie, ze córka moja ma lamblie. Aktualnie zbieram probki do analizy i bede wysyłać do Zabrza. Chciałabym także skonsultować ją z szeroko tu polecanym Dr Ozimkiem. Może Ci emi podać jakiś namiar, telefon, adres, mail, jak się z nim umówić, gdzie przyjmuje no i jakie są koszta wizyty? Z góry dziękuję :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się