zabrze

(13 wyniki)
  • zabrze.naszemiasto.pl/artykul/736676,szwedzki-inwestor-przetworzy-smieci-z-zabrza-na-biogaz,id,t.html
  • Baner na głównej stronie Onet.pl i artykuł: Zabrze – kopalnia możliwości Zabrze wchodzi w okres intensywnego rozwoju. Uchwalona niedawno Strategia Rozwoju Miasta do roku 2020 pozwala na realizację odważnych planów - wielki potencjał zaczyna się wyzwalać. [...] podroze.raportyspecjalne.onet.pl/1478839,zabrze.html Coś dla naszych radnych. Ktoś musiał zapłacić za ten baner i poinformować autora artykułu o historii i możliwościach rozwoju miasta. Tak to się robi w Zabrzu. A...
  • A Zabrze i Ruda to jedna rodzina, starszy czy mlodszy, chlopak czy dziewczyna.... ;)))
  • Była wiceprezydent Rudy Śląskiej, Krystyna Kurowska, została doradcą prezydent Zabrza Mańki-Szulik
  • Bez porownania, Ruda wybija sie pod kazdym wzgledem tym umarlym miastom.Poczytajcie forum, porozmawiajcie i przyjrzyjcie sie blizej tym miastom, a zauwazycie roznce w kazdej dziedzinie.Dowiedzialem sie , jaki panuje balagan w sluzbie zdrowia. Dziekujmy Bogu, ze nas nie dotykaja takie bolaczki,jak niemoznosc wizyty u specjalisty. W zabrzu kolejka 3-4 miesiecy.Towarzyszu, Osmenda, mam pytanie czyja to zasluga, pana? Piertaszewskiej czy tez Stani? krytykowac potrafi kazdy i tak najla...
  • W myśl starej prawdy "nie ważne gdzie mieszkasz, ważne gdzie na groby jeździsz..." Czy może mi ktoś powiedzieć którzy radni urodzili się w naszym mieście? Czy nie jest czasem tak, że większość to napoływowi farbowańcy, którzy potrafią tylko się wydzierać nic o tym miejscu nie wiedząc? Dla przykładu - Zbigniew Domżalski ur. w Zabrzu
  • Gdy jedziemy rudzkim odcinkiem DTŚ możemy zaobserować wiele ciekawostek. Tam, gdzie trasa się kończy przy granicy z Zabrzem ustawiono coś na kształt przenośnej bariery energochłonnej. Ułożone na przemian białe i czerwone elementy z tworzywa sztucznego wypełniono piaskiem aby nadać im stabilność. To niezwykle ważny element, biorąc pod uwagę fakt, iż droga w tym miejscu się zwęża. Zauważyłem, że elementów ubywa w zastraszającym tempie. Gdzież są? Otóż wystarczy wyjrzeć przez okno ...
  • Zabrze i Bytom postanowiły: katowice.gazeta.pl/katowice/1,35019,8511073,Bytomka_bedzie_miec_bulwary__Zabrze_wyda_48_mln_zl.html No a my też chcemy mieć bulwary nad Bytomką. Bez względu na powszechny cudny zapaszek i kolor wody.
  • Nie zagłosuję na żadnego POwskiego drania, bo nie mogę się normalnie leczyć. Czekam w nieskończoność. A wy dla czego?
  • Tak se siedzę i myślę, dlaczego na przykłady badziewiarstwa w naszym cud- mieście nikt nie zwraca uwagi. To chyba nie strach, lecz przyzwyczajenie do otaczającego syfa i jego daleko posunięta afirmacja. Jadę np. ulicą ks. Tunkla, niedaleko tej słynnej solnej groty, co to ją nawiedza Pani Piękna Poseł. Jadę i patrzę, patrzę i co widzę ? Pseudo- parking przy wiadukcie kolejowym i ulicy Przemysłowej bodajże. Błotnisty, gówniany placyk nawiedzany zimową porą przez spragnionych wonglo,...
  • Dowiedziałem się, że na terenie kop. Halemba ma być uruchomiony kocioł wodny, który dostarczy ciepła mieszkańcom Halemby. Instalacja jest stara i nie ociera się nawet o normy BAT. Jak to możliwe że RM wyraża zgodę na trucie gazami, pyłami, furanami, WWA i innymi truciznami mieszkańców Halemby i okolic? Tak skuteczne zablokowała Pani budowę spalarni śmieci w Rudzie i to nowoczesnej, a obecnie milczy Pani gdy trucie rudzian staje się oczywiste? Czy punkt widzenia spraw środowiskowych zależ, ...
  • Damian Gorawski strzelił honorowego gola dla Orłów Janasa w przegranym meczu z Szwecją 1:3
  • Hehe, zapowiadali we "Wiadomościach Rudzkich" że cosik szkryfnom ło rocznicy naszego miasta. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=261&w=13713968&v=2&s=0 No i stało sie. Świynty pamiyńci Jan Dworak pewnikym sie terozki przewroco we grobie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się