eliseu 20.02.08, 21:00 Czy ma ktoś z Was stwierdzony IBS i do tego hemoroidy? Naprawdę nie polecam takiego połączenia, ale ja mam niestety. Straszne, zaparcia przy hemoridach wykańczają mnie codziennie. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
i_am_the_army Re: IBS + hemoroidy 21.02.08, 21:24 Ja mam. Za małe żeby wyciąć, za duże, by nie dawały w kość. Koszmar norrrrrmalnie... Odpowiedz Link
bogna7.4 Re: IBS + hemoroidy 21.02.08, 21:31 slabe naczynia to niedobor miedzi. trzeba wsuwac watrobke i wolowinke az sie naczynia wzmocnia a jak jest zaparcie to wyplukac korek z pupy za pomoca weza od prysznica i sie nie meczyc ani minuty. Odpowiedz Link
i_am_the_army Re: IBS + hemoroidy 22.02.08, 16:06 pudło ja mam akurat hemoroidy przez biegunki a nie zaparcia i żadna dieta nie pomaga - ani na biegunki, ani tym bardziej na hemoroidy... jak już jest krytycznie to po prostu maści przeciwbólowe i hamujące krwawienie myślę, że jak już się zrobią te paskudztwa to domowe sposoby na nic się zdają, no chyba że jako profilaktyka Odpowiedz Link
iso1 Re: IBS + hemoroidy 22.02.08, 16:52 jeśli jest możliwe przepłukanie mózgu to zrób to jak najszybciej Odpowiedz Link
eliseu Re: IBS + hemoroidy 22.02.08, 20:04 A jakie metody usuwania hemoroidów wybraliście? Podobno jest kilka, np. ligaSure. Czy taki zabieg może być refundowany z NFZ? Ile kosztuje prywatnie? Odpowiedz Link