Forum Nauka i edukacja Studia Studia
ZMIEŃ
      zarobki

zarobki

(27 wyników)
    • Na początku prawdopodobnie z braku wiedzy na temat dalszej edukacji, poszedłem do technikum informatycznego(bo rodzice namawiali- "papierek,nabycie już jakichś umiejętności")...niestety wizja nie wypaliła gdyz zupełnie mnie to nie interesuje, do programowania, wszelkich napraw nie mam cierpliwości i zwyczajnych predyspozycji...nagle zaczęłem się zastanawiac nad swoja przyszłością,błądzić po forach,stronach uczelni wyższych i doszedłem do wniosku, że marno widzę swoją przyszłość j...
    • Surfowalam sobie po internecie i znalazlam bardzo ciekawa dla mnie oferte: aplikacja sejmowa. www.sejm.gov.pl/kancelaria/aplikacja.htm Brzmi bardzo fajnie, mysle, ze mogloby to byc ciekawe doswiadczenie. Zastanawiam sie tylko, jakie tam moga byc warunki (finansowe!). Juz i tak termin minal, ale mysle sobie czysto teoretycznie, jak duzo placi sie w Polsce absolwentom na podobnych stanowiskach. Moze bym sprobowala za rok. Ale jakby mi mieli zaplacic 1500 zl, z czego pewnie 1200 bym wy...
    • Ile zarabiacie studenci i absolwenci PW ?
    • Nie mogę się zdecydować...czy wybrac finanse na ue wr czy informatykę lub automatykę na pwr? Czy ludzie po ue we wrocławiu tez odnosza jakies sukcesy w swoich branżach czy liczy się tylko sgh i znajomości? Czy łatwiej będzie mi zajść wysoko w sferze finansów pa ue czy w nowych technologiach po polibudzie? Niby lepiej zarabia się w finansach ale czy te zarobki sa osiągalne dla dobrych absolwentów ue wr??
    • Czy otrzymam miejsce w akademiku (odległość od domu ok 150 km)jeżeli zarobki nett na jedną osobę wynoszą ok. 2,500 zł ?
    • gdzieś pisało że inż zwłaszcza budownictwaduzo zarabia a tymczasem on ma 2 tys a jego równolatek po zawodówce 4,5 tys! haha
    • Słuchajcie, krótko. Ile obstawianie: koleś po licencjacie PWSZ, pierwsza praca - staż z URZĘDU PRACY.Stanowisko referent. Ile wyciąga ??? (płaci urząd pracy). Jestem bardzo ciekawy ile stawiacie.
    • Dostałem się na oceanotechnikę na politechnikę gdańską. Czy po ukończeniu tego kierunku ma się szansę na pracę i wysokie zarobki? Proszę o opinię.
    • Chciałbym się zapytać osób które sie orientują jakie są zarobki osób wykonujących zawód po ukończeniu turystyki i rekreacji Pozdrawiam
    • Mam pytanie. Załóżmy, że dostajecie pierwszą pracę po studiach. Ile chcielibyście zarabiać?
    • Od jakiegos czasu zastanawiam sie nad studiowaniem tego kierunku, ale spotkalam sie z wieloma negatywnymi opiniami o pracy w tym zawodzie. Rowniez na forach pielegniarkich wiele osob odradza ten zawod lub jest rozczarowanych praca po studiach. Czy naprawde jest tak zle, czy sa tu jakies dyplomowane pielegniarki zadowolone ze swojej pracy? I jeszcze jedno pytanie - jakie sa perspektywy znalezienia pracy za granica bez uprzedniej praktyki w Polsce? Wiem, ze i tak decyzje co do studiow musze...
    • Niestety przeglądając oferty studiów nie trafiam na żadną, która do mnie "krzyczy", a jednocześnie mógłbym studiować wszystkiego po trochu z czystej ciekawości. Wybrałem co ciekawszy kierunek w liceum - bio-chem-fiz, dlatego też studia wybieram w ten deseń, bo jakoś bardziej mi odpowiadają. I tu pojawia się moje pytanie - co sądzicie o zmianie kierunku, który teraz studiuję - chemii biologicznej - na medycynę? Nie pytam o dostanie się na studia, bo dla chcącego nie ma nic trudnego, a ba...
    • Cześć :) . Czy ktoś studiuje ten kierunek we Wrocławiu ? Ciężko mi jest zdecydować gdzie pójść . Mam do wyboru dwa wydziały na Politechnice Wrocławskiej i na Uniwersytecie Ekonomicznym. Jakie są zarobki osób kończących dane studia po specjalizacji związanej z logistyką ? Tak mniej więcej oczywiści.. :)
    • Witam serdecznie,jestem tegoroczną maturzystką.Wcześniej byłam przekonana,żeby studiować pedagogikę,spec.resocjalizacja,jednak prześledziłam to forum i opinie były naganne na temat tych studiów(brak pracy,po reso.najczęsciej przyjmują mężczyzn,niskie zarobki),teraz zastanawiam się nad fizjoterapią.Wydaje mi się że to po tym kierunku można szybciej znaleźć prace,choć czytając forum znów znalazłam niepochlebne opinie.I tak będzie przy opisie każdego kierunku!!!To normalne w tych cza...
    • Drodzy studenci. Za jaka polace jestescie gotowi pojsc do pracy po studiach?? a za ile nie bedziecie pracowac??
    • Niestety nie ejstem zoreintowany dobrze i chciałbym Was poprosić o mała pomoc: jak może wyglądać praca związana z ukończeniem stdudiów na administracji? Co można po niej robić?
    • jestem na pedagogice resocjalizacyjnej. Idąc tu myślałam o zawodzie kuratora sądowe, interesuje mnie to, wydaje się ciekawe. Jednakze znalazłam teraz informację w internecie o zarabkach kuratora (900 zł). nie wiem czy to prawda czy nie, acz jeśli ktoś wie również byłabym wdzięczna za informacje. Głowne moje pytanie jest takie: Co można robić po pedagogice resocjalizacyjnej zarabiając normalną pensję. żeby nie być stratnym wykładając pieniądze na studia. Kwota którą znalazłam mozno mnie...
    • Ile zarabiają tacy wykładowcy? Sama widzę, że na zajęcia np. na podyplomówkach przyjedżają profesorowie, którzy przecież zarabiają nie tylko na uczelni. Wnioskuję więc że warto. Kto wie, ile?
    • Co bardziej opłaca się zrobić: pójśc na politechnikę, gdzie wymagania są większe i zrobić inżyniera, czy jednak lepiej próbować dostać się na uniwersytet i studiować ten sam kierunek, tylko, że z końcowym tytułem magistra? Duża będzie różnica w późniejszych zarobkach?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wersja mobilna