Forum Zdrowie Partnerstwo i seks
ZMIEŃ
      zazdrosny

zazdrosny

(12 wyniki)
    • wasz chlopak zerka na ladna,zgrabna przechodzaca dziewczyne?mowi,ze ta czy tamta jest bardzo ladna?.ma mnostwo kolezanek..jak wyleczyc tą zazdrosć,doradzcie mi proszę
    • Witam. Nie mam do kogo się wyżalić ani pogadać, nikt nie jest w stanie mnie podtrzymać na duchu i nie wiem co robić i co mam myśleć.Mam nadzieję że ktoś mi tu doradzi,uspokoi lub pomoże. Jesteśmy z mężem 5 lat po ślubie mamy 3 dzieci. Ja zajmuję się domem i dziećmi - nie pracuję. Mąż pracuje w policji. Pracuje z trzema kobietami a pozostali to mężczyźni.Zachowuje się dziwnie nic mi nie mówi o pracy - rozmawiałam z nim o tym ale nic nie dało, od czasu do czasu coś brzdąknie na ten temat. Sied...
    • Jaka jest granica, co zrobić, żeby się tak nie męczyć? Mój mąż przyznał mi się kiedyś, że się całował na imprezie i że to była tylko zabawa, że nie poszedł z nią do łożka, mimo, że chciała i w ogóle nie ma się czym przejmować. Oczywiście przeżyłam to okropnie, natomiast ciągle nie mogę się odblokować, żeby mieć pełne zaufanie do niego. Ciągle w pewnych sytuacjach nie mogę zapanować nad swoją zazdrością i powiem szczerze, że bardzo się z tym męczę. Co ja właściwie mogę? Czy jeśli wiem, że ta d...
    • Po kilku trudnych chwilach w moim życiu trafiłam na wspaniałego mężczyznę. Kocham go i on mnie też. Jednak, jestem za bardzo o niego zazdrosna, choć on nie daje mi żadnych powodów. Mój były partner i tata moich dzieci bardzo mnie zranił. Zdradził (może zdradzał, wiem na pewno o 1 razie, ale mogło być ich więcej). Nie czuł nawet skruchy/ bólu. Twierdzi (do dziś zresztą), że jesteśmy wszyscy poligamiczni i taka jest też jego natura. Zakochałam się w nim, kiedy byłam bardzo młoda. Głupia i naiwn...
    • Witam. Rozwiązania problemu szukałem czytając różne fora i artykuły. Niestety nie znalazłem satysfakcjonującej odpowiedzi. Aby nie zanudzać dalej – moja historia: Małżeństwo staż 11 lat, ja przed 40stką, żona sporo młodsza no i rzeczona córka – prawie 10cio letnia jedynaczka. Oboje pracujemy, jak sądzę kochamy się i w sumie chyba jest nam dobrze.... jednak od jakiegoś czasu potęgująca się chorobliwa zazdrość córki daje o sobie znać. I to bardzo. Dzieciak zawsze był z takich „...
    • Czy można razem oglądać takie filmy, akceptować oglądanie wzajemne zdjęć i nie być zazdrosnym, że tamta, czy inna, wyglądają atrakcyjniej ode mnie itp.? Czy unikać w związku tej tematyki, bo jest to nie fajne dla partnera? Co myślicie?
    • Jesteśmy małżeństwem od 10 lat. Mój mąż jest osobą raczej powściągliwą, jeżeli chodzi o okazywanie swoich emocji, jest mało wylewny. Problemem dla mnie jest to , że nie jest wcale o mnie zazdrosny. Uważam, że miłości musi towarzyszyć pewna doza zazdrości. Mąż co prawda mówi mi, że mnie kocha itd., ale czy to prawda? Przykładowo ostatnio powiedziałam mu (zresztą zgodnie z prawdą), że jakiś czas temu jego kolega przysyłał mi dwuznaczne maile. Na to on zapytał się czemu mu wcześniej o tym nie ...
    • Jestem zazdrosny o swą dziewczynę do szaleństwa! Najchętniej zamknąłbym ją w domu żeby nie wychodziła nawet do koleżanek. Mam urojone tak, że bawi sie wszędzie i z każdym lepiej niż ze mną. Że jak pójdzie gdzieś to mnie z kimś zdradzi. Obawy moje podzielam z tym, że kiedyś sama sie przyznała, że "po alkoholu nie ręczy za siebie i raczej nie odmówi nawet z nowopoznanymi nie wspominając o byłym chłopaku z którym po piwku by napewno wyszkoczyła na bok, on by też tego chciał" Jakoś mi te słowa ut...
    • Jestem mężatką od 15 lat oraz pozostaję w luźnym związku o charakterze przyjacielsko-seksulanym z innym mężczyzną. Spotykamy się często, zwierzamy, rozmawiamy o tym co nas boli w naszych małżeństwach, czasem uprawiamy seks, który dopełnia naszą przyjaźń i oddanie. Ale mój przyjaciel jest koszmarnie zazdrosny o naszego wspólnego kolegę, którego postrzega jako swojego rywala. Z kolegą tym - poza luźną znajomością i figlarnymi żartami nic mnie nie łączy. Czy jestem winna bezwzględną wierność moj...
    • Witam. Jestem z mężem od 11 lat. Jestem chorobliwie zazdrosna o każdą kobietę (na filmie w tv, na plaży, basenie, na ulicy, w pracy), bardzo źle się czuję, jak mąż odezwie się do jakiejś (np. sąsiadki) lub uśmiechnie (np. w sklepie do ekspedientki). Nie wiem, jak pokonać tę zazdrość. Mąż unika koleżanek, nie ma tego tematu. A ja wciąż się boję, że mnie zdradzi. Nigdy nie dał mi powodu do takich myśli. Raz oglądał stronę z nagimi kobietami, żeby się na mnie odegrać, jak poszłam do łóżka z inną...
    • Zawsze byłam bardzo zazdrosna o swojego chłopaka(miałam wtedy 19-21lat)bo tyle byłam z nim w związku. Byłam kapryśna, wymagająca, nie pozwoliłam mu się patrzeć na nagie kobiety w TV, byłam zła nawet jak mijały nas dziewczyny w mini czy skąpo ubrane. On na początku był uczuciowy, starał się, mówił o miłości, dużo pisał...ale ja chciałam wiecej. Po 2 latach rozstaliśmy się, ponieważ za dużo było kłótni itd. On był tym zmęczony i ja zresztą też(miałam świadomość, że w dużym stopniu to moja wina ...
    • Jestem z chłopakiem ponad 3 lat. Kończymy już studia, nie mieszkamy razem. Jego mama- od ponad 3 lat bez pracy przeżywa trudny okres. Z małego miasteczka planuje razem z mężem przenieść się pod Łódź. Oczywiście w przeprowadzce upatruje rozwiązania wszystkich problemów - wszędzie dobrze gdzie nas nie ma.. Zawsze wydawało mi się, że nie będzie żadnych problemów. A jednak.. Gdy mówię chłopakowi, że jego matka w ogóle nie interesuje się mną (co robię, jak studia) odpowiada - co ja na to poradzę...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się