Forum Z archiwum Zwierzęta
ZMIEŃ
      zazdrosny

zazdrosny

(7 wyników)
    • mam strasznie zazdrosnego psa (sukę) nie wiem jak sobie z tym poradzic , karcenie typu " nie wolno", zostaw" czy nawet zamykanie w innym pokoju - nie skutkuje szczegóły: pies ma 5 lat, jest to kundel ale wielkosci boksera zachowywał się tak od urodzenia, od urodzenia jest za to karcona i nic nie skutkuje przykładowo przy grillu moze stanac mąz lub ja - nie dopuszcza nikogo innego do grila - zastawiajac mu droge ciałem (nic poza tym ale ja widzę po niej, ze jest to zachowanie ...
    • No i mamy problem.mam 8letnią perską kotkę.Jeszcze do niedawna nie było z nią żadnych kłopotów.Ale miesiąc temu pojawiło się nam w domu niemowlę i kotka zamiast do kuwety zaczęła załatwiać swoje potrzeby w kuchni pod stołem. Myślę,że jest zazdrosna,bo przestała też przychodzić rano się popieścić,nie wchodzi na kolana. Co wy na to?I jakie jest wyjście z tej sytuacji????
    • Odnoszę ostatnio wrażenie, że MÓJ WŁASNY PIES woli towarzystwo kolegi, który czsami nas odwiedza niż moje! Szaleje wtedy ze szczęścia! Garnie się do niego i chce się bawić głównie z nim i przebywa praktycznie tylko w jego pobliżu. Na dodatek wystarczy, że kolega tylko kiwnie głową - pies już przy nim jest z wywieszonym jęzorem i rozkołysanym ogonem :/ Mój pies lubi go chyba bardziej niż mnie, co mnie wkurza! Od razu dodam, że nie biję psa, nie krzyczę na niego, często się z ni...
    • znalazłam, przygarnęłam, odkarmiłam. Zaraz potem wprowadził się mój man. Ostatnio zrobiłam test: skręciłam na wspólnym spacerze we trójkę w lewo, a on poszedł w prawo za nim!Oglądał się na mnie, podbiegał, ale wracał do mojego faceta.wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr. Bo może on nie tak często jak ja go karci, bo się mniej nim zajmuje, tylko ciągle mu rzuca patyczki, biegają, skaczą.Kojarzy mu się z atrakcjami? Nie karmi go prawie, nie pozwala do łóżka. I w ogóle. jestem obrażona :(
    • kupiłam kocię syjamskie. problem w tym ,że mam w domu jamnika (sukę) bardzo zazdrosnego i z bardzo rozwiniętym instynktem łowcy ;) z psem ogólnie nie ma problemu , jest dośc posłuszny i wie ,ze mu nie wolno, ale widzę że to jest silniejsze od niego. kot jest w domu drugi dzień w osobnym pomieszczeniu. kupiłam syjama bo to "psie" koty, agresywne i umiejące sie bronic, licze na to ,ze kiedy kot podrosnie sam psu pokaze ,ze nie będzie jego "ofiarą". Ale zanim to się stanie - może maci...
    • Mam 7 letnia jamniczke. Wychowuje ja od malenkiego pieska. Rok temu nastapily zmiany w moim zyciu prywatnym, rozstalam sie z jej panem, psina zostala ze mna. W chwili obecnej "mamy nowego pana", ale laczy sie to z mieszkaniem na dwa miasta. Czasami tez, kiedy wyjezdzam "podrzucam" ja do mojej mamy (aczkolwiek to robilam rowniez wczesniej, ponadto przez dwa lata mieszkalysmy u mojej Mamy). I teraz clou programu - od roku pies zaczal zjadac papier. Ale wybiera sobie nie swykle pap...
    • pudelsy(4)

Co myslicie o pudlach? Szcególnie szukam portretu psychologicznego pudli, ich kontaków z innymi psami (yorki) i dziecmi ( 2i 4). Słyszałam, że wymagają dużej uwagi, prawda to? pozdrawiam i z gory dzieki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się