Forum eDziecko edziecko Małe dziecko
ZMIEŃ
      zazdrosny

zazdrosny

(15 wyników)
    • Mam trzyletnią córkę, 15-miesięcznego syna i następujący problem. Syn jest strasznie zaborczym dzieckiem, jest zazdrosny o siostrę i nieraz gdy ta tylko się do mnie zbliży, startuje do niej z łapami, krzyczy, ciągnie za włosy. Jak córka się do mnie przytula, to ją odpycha. Potrafi urządzić takie sceny, że włos się na głowie jeży. Córka się tym nie przejmuje, jest pogodnym dzieckiem, ale czasem odda bratu w odwecie. Mały nie za bardzo tez się chce z siostrą bawić, najchętniej bawiłby się ze mn...
    • Dziewczyny , mam pytanie . Od kilku miesięcy jesteśmy z młodą u babci , aby też nacieszyła się wnuczką . Problem w tym , że pies ( jamnik ), który dotąd chowany był jak dziecko nie zaakceptował małej , jest zazdrosny , warczy na nią , jednym słowem koszmar , bo mała obecnie odkryła uroki samodzielnego chodzenia , tupta po całym domu , ja oczywiście za nią , ale wszędzie ten warczący pies .Denerwuje mnie to i boję się o młodą , najchętniej wróciła bym do siebie , babcia płacze b...
    • Witam. Mam pytanie do mam dzieci z mała różnicą wieku. Jestem w ciąży i jak urodze to moja córeczka będzie miała rok i 8 m-c. Choć do rozwiązania mam jeszcze troche czasu to obawiam sie jak mała przyjmie rodzeństwo. Córeczka jest bardzo ze mną związana i jest zazdrosna nawet jak mąż się do mnie ptzytula choć mam nadzieje że to jej przejdzie. Jak wy przygotowałyście tak małe dziecko że będzie dzidziuś? Może jakaś lalka co siusia i trzeba ją karmic? Pozdrawiam.
    • niewiem juz niemam siely pomocy ... 3 tygodnie temu urodzilam coreczke ..starsza z koleji przgotowywalam (zreszta od samego poczatku ) ze bedzie miala siostre rozmawialaysmy i tak dalej ..kiedy sie urodzila Paulinka , Natalka pomaga owszem ale wszstko robi na nie , nie ubierze kapci nieposprzata zabawek i wszystko na nie , ja juz niewiem co mam robic .jest poprostu nieznosna ...placze cochwile ze juz jej niekochamy ...ciagle jej tlumacze zePaula jest mala i ona sama sie nieubierze nie z...
    • Witam, jestem mama chlopczyka ktory w marcu skonczyl 2 latka. Maly zawsze spal w naszym pokoju, najpierw bo karmilam piersia, pozniej... no i wlasnie zawsze wynajdowalam jakies pozniej, bo maz upieral sie ze maly powinien spac w oddzielnym pokoju. Marcinek zasypial u siebie w lozku po czym w nocy przenosil sie do nas. Nadszedl dzien ze maz powiedzial koniec, mam dosc sciskania sie na jednym materacu i wyniosl sie do drugiego pokoju. I wiecie co zostalam sama:( syn od tej pory sparady...
    • Mam dwóch synów. Trzylatka i dwumiesięczne niemowlę. Obawiałam się bardzo reakcji straszego syna na rodzeństwo,ale nie było źle...do czasu. Teraz , gdy oswoił się z Młodym, z jego płaczem (którego wcześniej się bał)dajne nam nieźle "popalic". Jest strasznie złośliwy, robi wszystko na przekór i co gorsze- zaczyna bić młodszego. Ogólnie jest bardzo spokojny i wrazliwy. Od początku starałam się cały wolny czas poświęcać starszemu. Młodszy jest wcześniakiem i miał przewlekł...
    • Mam dwóch synków 2,3 l. i 10 miesięcy, na poczatku wszystko było ok. Starszy nie był zazdrosny o młodszego wręcz przeciwnie...myślałam ze udało mi się ominąć ten problem, ale jednak sie myliłam, bo od jakiegoś czasu odpycha go, bije, zabiera zabawki. Nie wiem gdzie popelniłam błąd, poświęcam mu więcej czasu niż młodszemu bratu, staram mu sie tłumaczyć, nie krzyczeć, ale wydaje mi się że to nie przynosi żadnych rezultatów, a boję się o maluszka, bo jest mu w stanie naprawdę zrobi...
    • Moja córka ma 1,5 roku i od zawsze uważa, że mamusia jest tylko dla niej. Gdy mój 11 letni syn próbuje się do mnie przytulić ona od razu zaczyna płakać i przybiega aby go wygonić od mamusi. Tak samo jest z mężem od razu krzyczy i odpycha tatusia. Teraz to już nawet próbuje bić napastników. Zastanawiam się czy to jest częste u dzieci w tym wieku? Staram się jednocześnie przytulać i syna i córkę ale ona wtedy siedzi naburmuszona i wyczekuje aż brat odejdzie, sama nie zejdzie pierwsza...
    • mam pytanko do mam które mają wiecej niż jedną pocieche-czy wasze starsze dzieci były zazdrosne o młodsze rodzeństwo?moja córa jest jeszcze jedynaczką,ale w czerwcu urodzi nam sie drugie dziecko-i obawiam sie jej reakcji na maluszka-teraz ma 16 miesiecy,w czerwcu bedzie miała 21.lubi dzieci,i nie zauwazyłam zazdrości jak mam obce dziecko na rekach,ale jest zazdrosna o męża-pozdrawiam
    • Aaaaaa, coś mnie podkusiło, żeby zatestować w Wigilię- akurat sprzątałam szafki, znalazłam zakamuflowane testy, termin @ się zbliżał. A ja miałam jakieś takie przeczucie i jedno szaleństwo na koncie ;) No i oczywiście- piękne, grubaśne krechy. Planowaliśmy starania o drugie dziecko jakoś w tym roku, ale nie sądziłam, że uda się tak od razu! Jakoś sądziłam, że znów będzie kilkumiesięczna orka na ugorze, stres, histeryczne robienie testów i łykanie wiesiołka. No i teraz dopadł mni...
    • córeczka zaczyna pokazywać swoje żady jest strasznie zazdrosna o starsza pieciolatke, wystarczy jak starsza podejdzie do mnie a mala zaczyna ja okladac i wrzeszczeć, czy to jest stan przejściowy i keidy sie ustabilizuje? dodatkowo jak widzi mnie to ciągle jeczy mama mama i wspina sie na ręce i wrzeszczy strasznie natomiast jak mnie nie ma i jest z mezem jest wszysko ok
    • Nie długo na swiat przyjdzie synek. Mamy już 1,5roczna córeczkę. Boję się porodu ale też jak Zosia zareaguje na Adasia. Będzie zazdrosna???Czy nic się nie zmieni, że jeszcze jest za mała by odczuwać "konkurencję"?Jak to jest??? Wiem że 3letnie dzieci potrafią nawet prosić mamę by zaniosła dziecko do szpitala....ale co z 1,5rocznymi dzieciaczkami....????pOMÓŻCIE.
    • witam niedawno dowiedziałam się że będę miała drugie dziecko. Cieszę sie z tego powodu bo planowaliśmy to z mężem różnica między dziećmi będzie 3 lata. Chciałam sie dowiedzieć jak to wygląda w praniu wkońcu to dwójka malutkich dzieci. Jak jest z zadrością bo tym mnie wszyscy straszą a mała teraz rozpieszczona bo mały rodzynek w rodzinie. Chcę ją dać od wrzesnia do przedszkola drugie ma sie urodzić w sierpniu czy to nie za dużo stresów? Mam dużo pytań i wątpliwości czasem martwie sie na z...
    • Mam ukochanego, rozpieszczonego i bardzo do mnie przywiązanego synka. 9 lat. W grudniu spodziewam się dzidziusia. nAPISZCIE PROSZĘ JAK PRZYGOTOWAĆ GO I JAK POSTĘPOWAĆ ŻEBY NIE CZUŁ SE ODTRĄCONY. jAK SOBIE Z TYM PORADZIŁYŚCIE?
    • WITAJCIE !!! nazywam się MARTA ,mam 29lat i cudną córeczkę KAROLINKĘ,która w maju skończy 7lat . Obecnie jestem w ciąży (29tydzień),termin porodu mam na 14lutego2005r. i trochę się boję czy moja córeczka nie będzie zazdrosna o braciszka ? na razie pomaga mi bardzo ,przygotowała nawet półeczke dla brata w swoim pokoju ,rozmawia z moim brzuszkiem ,składa ubranka Na razie jest dobrze ,ale co BĘDZIE gdy na świecie pojawi się PIOTRUŚ ? Może są tu mamy które mają podobne doświadczen...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się