Forum Zwierzęta Forum weterynaryjne
ZMIEŃ
      zazdrosny

zazdrosny

(3 wyniki)
    • To pytanie raczej do psiego psychologa, ale może weterynarz albo inni forumowicze też coś poradzą. Niedawno pojawił się w domu nowy domownik, 3-miesięczny kotek. Kotek potrzebuje dużo uwagi i troski, ale nie wiem, co mam robić z zazdrosnym psem (5-letnim), który czuje się odrzucony - jak starszy braciszek, kiedy w domu pojawia się młodsze rodzeństwo. Szczeka na mnie, kiedy trzymam na rękach kotka i boję się, że może mu kiedyś, podczas mojej nieobecności zrobić z zazdrości jakąś...
    • Witam, mam od jakiegoś czasu spory problem z psem. Jest to mieszaniec, prawie 3 letni, wzięty przez nas 2 lata temu ze schroniska. Mielismy go niecały rok kiedy urodziła się nasza córka. Początkowo nie było żadnych problemow, ale ostatnio niestety szaleje. Tzn. zbiera z całego domu różne przedmioty (skarpetki, śliniaki, inne częsci garderoby, plastikowe zabawki, pluszaki i inne) na swoje legowisko i je tam niszczy gryząc. Zastanawiam się czy chce jakoś zwrocić na siebie uwagę? po...
    • Od jakiegoś już czasu moja kota miewa napady wściekłości i agresji skierowanej do własnego ogona. Wygląda to tak jakby ten ogon bardzo jej przeszkadzał żyjąc własnym życiem, a ona próbuje go złapać straszliwie przy tym miaucząc, warcząc i prychając. Nie wiem czy ją to boli czy tylko wkurza, ale zaczyna to wprowadzać w domu nerwową atmosferę :( Byłam u weterynarza i usłyszałam, że ogon ma czysty, dupcia i nogi w porządku- przejdzie jej. To było trzy tygodnie temu, nie przeszło... Co...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się