Gość: marscha IP: *.olnet.com.pl / *.olnet.com.pl 26.07.04, 23:04 czy ktoś tam był? jak sie ma to kąpielisko w porównaniu do Hajduszoboszlo, Eger i in. czy trudno o nocleg przy wyjeździe w ciemno? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bah7 Re: Węgry - Zalakros... IP: 195.117.159.* 27.07.04, 07:36 Zapewne pytasz o Zalakaros... Zwiedzałem to zadbane miasteczko w drodze na Południe Europy... Najbardziej charakterystyczną jego cechą jest leczniczy zapach... siarkowy... :D Z dłuższym pobytem nie było tam problemu, na jedną noc - tylko w hotelu... www.herkulesexpress.pl/wegry/zalakaros/ Pozdrawiam bah7 Odpowiedz Link Zgłoś
judytak Re: Węgry -Zalakros 27.07.04, 12:22 bardzo dawno tam byłam, i nie wiem, na ile kąpieliska są rozbudowane, a już zwłaszcza nie wiem, jak "dodatkowe atrakcje" się mają w stosunku do Hajduszoboszlo jedno jest pewne, że z Zalakaros blisko do różnych miejsc wycieczkowych, ciekawych, do zwiedzania, Eger sam w sobie (nie licząc wód) jest pięknym miasteczkiem z mnóstwiem rzeczy do zwiedzania i w mieście i w okolicach, a Hajduszoboszlo, to raczej tylko baseny sądzę, że prywatną kwaterę zawsze znajdziesz, nawet w ciemno, ale można też rezerwować przez internet (linki do baz plus wszelkie informacje: www.wegry.info.pl) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pierino Re: Węgry -Zalakros IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 30.07.04, 17:27 Zalakaros jest podobne do innych tego typu kąpielisk na Węgrzech. Byłem tam w zeszłym roku i kwatery same mnie szukały - dosłownie ludzie machali rękami zza płotu , zachęcając do wynajęcia kwatery u nich. Ja znalazłem apartament dla 4 osób z werandą , super wyposażoną kuchnią , telewizją satelitarną (TVN i inne polskie kanały )itd za 200 Euro za tydzień. Sama mieścina - wioska właściwie trochę nudna, z kolei blisko nad Balaton. W kąpielisku oprócz basenów różnej wielkości , jeden z falami , ciepłe solanki , korty do tenisa , knajpki. Można wejść i cały dzień nie wychodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marscha Re: Węgry -Zalakros IP: *.olnet.com.pl / *.olnet.com.pl 30.07.04, 20:27 a czy w tym regionie jest równie dużo winnic i winiarni jak w południowo wschodniej części Węgier? Odpowiedz Link Zgłoś