Dodaj do ulubionych

Siemens, Bosch czy Elektrolux AGD do kuchni?

25.10.08, 09:41
Witam serdecznie..
potrzebuje zakupić sprzet ADg do kuchni tj zmywarka 45 cm, lodówka,
piekarnik, okap podszafkowy i pralka. Zastanawiam się nad wyborem
firmy. Znajomi polecają mi zmywarkę Bosch, lodówkę i pralkę
Elektrolux inni polecaj azmywarkę Siemens??? I już sama nie wiem co
robić???
Obserwuj wątek
    • dj80 Re: Siemens, Bosch czy Elektrolux AGD do kuchni? 25.10.08, 16:58
      Siemens i Bosch to właściwie to samo. Sprzęt różni się tylko minimalnie wyglądem.
      Ja mam AGD Siemensa.
      Lodówka - żadna rewelacja, szron osadza się na tylnej ściance. W poprzedniej lodówce (gorenje) tego nie było.
      Zmywarka - jestem bardzo zadowolony, naczynie czyścutkie, bez zacieków.
      Piekarnik - mam jeden prostszych modeli Siemensa, używam go sporadycznie, jak na moje potrzeby ok.
      Płyta gaz na szkle - super w użytkowaniu, beznadziejna do czyszczenia. Widać każdą plamkę, tak naprawdę nigdy nie jest czysta, bo musiałbym ją myć 15 minut po każdym użyciu. Ale rysy nie ma jeszcze ani jednej.
      Okap - jestem zadowolony. Cichy i wydajny.

Pozdr
      DJ
      • Gość: Dargo Re: Siemens, Bosch czy Elektrolux AGD do kuchni? IP: *.adsl.inetia.pl 01.11.08, 10:44
        Hmm osobiście mogę gorąco polecić zmywarki Bosha, dobra jakość wykonania, fajny
        design no i przede wszystkim niezawodność. Z lodówek przypadła mi do gustu z
        firmy mpm, niezła jakość wykorzystanych materiałów, funkcjonalność półek i
        schowków wewnątrz.
        Dużo też zależy od funduszy jakie chcesz przeznaczyć na poszczególne urządzenia,
        także troszkę więcej szczegółów to lepiej będzie można doradzić.
    • Gość: tomcio Re: Siemens, Bosch czy Elektrolux AGD do kuchni? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.08, 22:20
      Co do lodówek to rozważ Gorenje marka godna polecenia. Raczej nie Electrolux,
      unikaj Ardo (choć design ciekawy). Pralka Amica - wspieraj polskie produkty,
      zresztą bardzo ok jakość. Zmywarki Boscha ok (tutaj brak innych doświadczeń ale
      na Boschu się nie zawiodłem). Powodzenia
    • Gość: kasika Re: Siemens, Bosch czy Elektrolux AGD do kuchni? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.08, 22:05
      Oczywiście wszystko zależy w jakim stylu masz kuchnię, no i jakie fundusze.

Zmywarkę i piekarnik bosch lub simens, lodówkę liebherr, okap teka cnl 2002
    • Gość: igi_popularny Re: Siemens, Bosch czy Elektrolux AGD do kuchni? IP: *.aster.pl 02.02.09, 00:16
      Jesli chodzi o pralki,
      polecam Boscha, natomiast
      płyty grzewcze Teka, niezły
      design połaczony z dobra jakością.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka