Dodaj do ulubionych

Odpowiedniki znanych perfum w dyskontach

13.09.12, 16:10
Może ktoś wie w których dyskontach są odpowiedniki znanych perfum w niższych cenach?
Ja widziałam tylko w Aldi Light Silver jako odpowiednik Light Blue D&G. Zapach jest co prawda niezbyt trwały, ale ładnie pachnie.
Obserwuj wątek
    • nuova Re: Odpowiedniki znanych perfum w dyskontach 14.09.12, 08:34
      forum.gazeta.pl/forum/w,28680,136466264,138755227,Re_watek_o_produktach_z_Lidla.html
    • bob_stanley Re: Odpowiedniki znanych perfum w dyskontach 14.09.12, 12:41
      Najlepsze odpowiedniki znalazłem w sklepie merin.pl [www.merin.pl]
      Mają jasno opisane perfumy i szybko wysyłają.
      Nie ma żadnych problemów a oferta perfum bardzo szeroka
    • sfi Chalon Lidl 25.11.12, 15:16
      Gdzieś znalazłam też że niebieska to Davidoff Cool Water, a pomarańczowo-brązowa to Tresor Lancome
      • sibeliuss Re: Chalon Lidl 25.11.12, 20:40
        Zadam szczere pytanie - jak się przekłada cena na jakość i tempo zużycia. Czym się kierujesz albo dlaczego kupujesz "covery". Jesteś ograniczona finansowo, czy szkoda Ci kasy na oryginały?
        • nuova Dlaczego zamiennik? 26.11.12, 19:14
          sibeliuss napisał:

> Zadam szczere pytanie - jak się przekłada cena na jakość i tempo zużycia. Czym
          > się kierujesz albo dlaczego kupujesz "covery". Jesteś ograniczona finansowo, cz
          > y szkoda Ci kasy na oryginały?

Kupiłam Suddenly madame glamour, bo szkoda mi kasy, żeby psikać się na codzień drogim oryginałem a lubię ten zapach nosić codziennie.
          • sibeliuss Re: Dlaczego zamiennik? 27.11.12, 11:18
            Rano jeszcze nim pachniesz, ale po kilku godzinach powinnaś użyć kolejny raz i wieczorem jeszcze raz.
            • nuova Zapach na etacie 27.11.12, 13:52
              O ile jestem w domu czy poza nim, to ok, ale w pracy mogłoby to przeszkadzać - nie pracuję w izolatce wink
              • sibeliuss Re: Zapach na etacie 28.11.12, 19:31
                nuova napisała:

> O ile jestem w domu czy poza nim, to ok, ale w pracy mogłoby to przeszkadzać -
                > nie pracuję w izolatce wink

Czyli po domu perfumy, poza domem mydło i woda smile
                • nuova Re: Zapach na etacie 28.11.12, 20:02
                  sibeliuss napisał:
                  >
                  > Czyli po domu perfumy, poza domem mydło i woda smile

Zycie nie jest tylko czarne albo tylko białe.
                  • sibeliuss Re: Zapach na etacie 28.11.12, 21:28
                    Widzisz, ja lubię jak ktoś czuje na mnie perfumy, używam ich nie tylko dla siebie, ale i dla otoczenia. To miłe, że koleżanka jadąc autobusem poczuła od kogoś zapach "w moim stylu" i pomyślała o mnie. Widocznie podchodzimy do temu w zupełnie inny sposób.
                    Jeśli chodzi o mnie to mogę mieć jedne perfumy, jeden roll-on, ale to muszą być rzeczy dobre, markowe i świetnej jakości. Tylko wtedy czuję się usatysfakcjonowany. Tak mam.
                    • nuova Re: Zapach na etacie 28.11.12, 22:42
                      sibeliuss napisał:

> Widzisz, ja lubię jak ktoś czuje na mnie perfumy, używam ich nie tylko dla sieb
                      > ie, ale i dla otoczenia. To miłe, że koleżanka jadąc autobusem poczuła od kogoś
                      > zapach "w moim stylu" i pomyślała o mnie. Widocznie podchodzimy do temu w zupe
                      > łnie inny sposób.
                      > Jeśli chodzi o mnie to mogę mieć jedne perfumy, jeden roll-on, ale to muszą być
                      > rzeczy dobre, markowe i świetnej jakości. Tylko wtedy czuję się usatysfakcjono
                      > wany. Tak mam.

Widocznie nikt ci jeszcze nie dopiekł w stylu, że mdli ją na mój zapach.
                      Z resztą twojej wypowiedzi zgadzam się, ale lubię zamienniki.

PS - baba jak zazdrości czegoś innej babie, to każdy powód będzie dla niej db, żeby jej dowalić. Dlatego nienawidzą pracować w jednym pokoju z babami.
                      • sibeliuss Re: Zapach na etacie 29.11.12, 08:31
                        nuova napisała:

> Widocznie nikt ci jeszcze nie dopiekł w stylu, że mdli ją na mój zapach.

Ja mam tak niewyparzoną gębę, że do mnie nikt tak nie wystartuje.
                    • smutas13 Re: Zapach na etacie 01.12.12, 07:05
                      sibeliuss napisał:

> Jeśli chodzi o mnie to mogę mieć jedne perfumy, jeden roll-on, ale to muszą być
                      > rzeczy dobre, markowe i świetnej jakości. Tylko wtedy czuję się usatysfakcjono
                      > wany. Tak mam.

smile
                      Też tak mam.
    • skiela1 Re: Odpowiedniki znanych perfum w dyskontach 26.11.12, 00:44
      A nie lepiej kupic cos tanszego a oryginalnego.
      Wody Yves Rocher czy Avon sa sporo tansze, a tez ladnie pachna.
      • nuova Re: Odpowiedniki znanych perfum w dyskontach 26.11.12, 19:15
        skiela1 napisała:

> A nie lepiej kupic cos tanszego a oryginalnego.
        > Wody Yves Rocher czy Avon sa sporo tansze, a tez ladnie pachna.

Avon'owskie śmierdzą.
        • skiela1 Re: Odpowiedniki znanych perfum w dyskontach 26.11.12, 21:15
          nuova napisała:

> Avon'owskie śmierdzą.

Niektorym Chanel tez smierdza.
          • gazeta_mi_placi Re: Odpowiedniki znanych perfum w dyskontach 28.11.12, 16:01
            Zależy jakie Chanel. Chanel 5 faktycznie śmierdzą.
            • skiela1 Re: Odpowiedniki znanych perfum w dyskontach 28.11.12, 16:05
              gazeta_mi_placi napisała:

> Zależy jakie Chanel. Chanel 5 faktycznie śmierdzą.

Ciezki zapach to fakt,raczej na wieczorne wyjscie i to nie za duzo.
              • olc.iaa [...] 30.11.12, 23:14
                Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum .
    • sibeliuss Re: Odpowiedniki znanych perfum w dyskontach 12.02.17, 20:09
      A ja myślę, że spamujesz.
    • trimik Re: Odpowiedniki znanych perfum w dyskontach 13.02.17, 10:05
      nie będzie lepiej jak kupicie oryginalny prefum?
    • magdalen.and.other.company Re: Odpowiedniki znanych perfum w dyskontach 26.02.17, 17:10
      Biedronka i Lidl mają swoje odpowiedniki ale tak jak piszesz ich trwałość no jest raczej kiepska. Ja jak decyduje się kupić odpowiednik to wole taki z internetu np dobre ma firma zapachowiec.pl a nie jakieś perfumy z Biedry.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka