Dodaj do ulubionych

Zmywarka potrzebna, kupiłybyście Whirlpool?

07.01.12, 00:04
Jak niedawno pisałam moja zmywarka właśnie dogorywa. Przejrzałam oferty i wpadła mi w oko zmywarka whirlpoola m.in. dlatego, że zużywa tylko 6! litrów wody. My włączamy mycie co drugi dzień a mamy własne szambo więc to ważny elementwink mieści się w niej aż 13 kompletów i ma 5 programów. Co sądzicie o tej marce?
Candy od razu odpada, nigdy więcej tej firmy!
Obserwuj wątek
    • mmala6 Re: Zmywarka potrzebna, kupiłybyście Whirlpool? 07.01.12, 00:11
      zmywarki tylko bosh lub siemens.
      Poszukaj zresztą w archiwum, bo zmywarka jest częstym tematem rozmówwink
      wszystkie 60-tki są na 13 kompletów a te 6 litrów to na jakim programie? bo może się okaże że na najkrótszym z najzimniejszą wodą, którego w ogóle nie będziesz używaćwink w mojej starej siemens też jest 5 programów albo nawet 6 a używam jednegowink
    • kubona Re: Zmywarka potrzebna, kupiłybyście Whirlpool? 07.01.12, 00:32
      sprawdź awaryjność, ile faktycznie zużywa wody, poczytaj opinie na elektrodzie, ja się na zmywarkach nie znam, ale whirlpoola nie polecam.
      u mnie stoi bosch aquasensor, juz chyba 12 letni. zepsuła się raz, wymieniony kondensator i do tej pory działa. w sylwestra się zbuntowała, już kupowaliśmy silnik, juz nowe oglądałam a się okazało, że jakiś kanalik się zapchał, bo jej główny użytkownik, czyli pan domu zapomniał wyczyścićsmile
      poszukaj boscha, albo przejdź się do serwisu jakiegoś co to wszystko naprawia i popytaj o sprzęt, ilość programów znaczenia nie ma, używasz jednego, góra dwóch, podobnie jak w pralce.
      • mia-p Re: Zmywarka potrzebna, kupiłybyście Whirlpool? 07.01.12, 01:24
        U mnie też rządzi Bosch i polecam.
    • magdalenca78 Re: Zmywarka potrzebna, kupiłybyście Whirlpool? 07.01.12, 08:40
      www.elektroda.pl/rtvforum/forum203.html
      Poczytaj na forum Elektrody, poszperaj przez wyszukiwarkę, poszukaj również wątków na tym forum
      www.elektroda.pl/rtvforum/forum333.html
      bo tu jest więcej watków nt już uzytkowanych i popsutych sprzętów...
      • mlubik Re: Zmywarka potrzebna, kupiłybyście Whirlpool? 07.01.12, 09:54
        ja mam amicę od ponad 5 lat- zero awarii (codziennie zmywa) smile
        • agnieszkaj10 Re: Zmywarka potrzebna, kupiłybyście Whirlpool? 07.01.12, 10:01
          Mam Whirpool od 6 lat, używany codziennie, czasami 2 razy dziennie i działa bez żadnych problemów. Naczynia domyte. Przed Whiroolem miałam Elektroluxa popsuła się po 2 latach, problem z serwisem i zdecydowałam się jej pozbyć i kupiłam taką której serwis będzie w moim mieście. Na szczęście nie był do tej pory potrzebny.
    • zonaniezona1 Re: Zmywarka potrzebna, kupiłybyście Whirlpool? 07.01.12, 10:14
      Mam drugiego whirpoola. Jeden chodził 14 lat (oddałam znajomym, bo zmieniałam wystrój kuchni i zmywarka musiała być zabudowana) , a drugi też whirpool chodzi od 3 lat. Tak naprawdę używam 2 programów. Radzę zmywarkę mniej naszpikowaną elektroniką - 3 programy w zupełności wystarczą. Normalnie pracuje, domywa itd. Spokojnie kupiłabym kolejnego whirpoola. Lodówkę też mam whirpoola - jest super. W tym czasie tj od 3 lat zepsuła się płyta bosha i pralka elektroluxa. Whirpool nie. Ale to może być zwykły przypadek.
      • mirtillo1983 Re: Zmywarka potrzebna, kupiłybyście Whirlpool? 07.01.12, 10:39
        my mamy whirlpool i po 4 latach gdzies tam sie rozszczelnila i po kazdym praniu gotowala przyjechal pan uszczelnil rozszczelnienie silikonem i jest ok.
        poza tym nigdy sie nie zdarzylo zeby nie doprala jestem ogolnie zadowolona
        • magma_pl Re: Zmywarka potrzebna, kupiłybyście Whirlpool? 07.01.12, 10:55
          Ja mam bosha i nie jestem zadowolona. naczynia niedomyte,mimo że nawet po2 tabletki pakuje.owszem,na początku nawet niezle myła,ale szybko się to zmieniło.a myta jest regularnie co 2 tyg.
          2 znajome pary też mają i niestety również na nie.
          masz rację,że szukasz opinii ,ale radzę nie sugerować się opiniami z np ceneo. ja tak zrobiłam i mam badziew w domu. zresztą nie jeden,więc więcej na tamte fora po opinię odnośnie sprzętu nie wejdę,bo w większości piszą je firmy!
          • emma_noether Re: Zmywarka potrzebna, kupiłybyście Whirlpool? 07.01.12, 13:18
            Moi rodzice mają zmywarkę Whirlpool od 2 lat i są zadowoleni, polecali mi ją.

A ja kupiłam Boscha, bo się wszyscy podniecają, podstawowy model, ale mam za krótko żeby recenzować. Tyle powiem, że domywa jak należy.
            • lipcowycud Re: Zmywarka potrzebna, kupiłybyście Whirlpool? 07.01.12, 13:47
              whirpool służy mi od 8 lat, zmywa codziennie, jak dotąd (odpukac !!!) jest bezawaryjny, naczynia się dobrze domywają
              • heca7 Re: Zmywarka potrzebna, kupiłybyście Whirlpool? 07.01.12, 15:39
                Dziękuję za radysmile Przyjrzę się dokładniej jeszcze innym markom. Najbardziej zależy mi na dużej pojemności i małym zużyciu wody.
    • marika012 Re: Zmywarka potrzebna, kupiłybyście Whirlpool? 07.01.12, 15:52
      Mam boscha i niestety nie domywa. Sprawdzałam różne tabletki, nawet te baaardzo drogie i doopa.
      Mój brat i jego żona mają Amicę i są super zadowoleni. Tabletki z biedronki i naczynia lśnią.
      Teraz ja bym się marką nie sugerowała tylko funkcjami i okresem gwarancji wink Tak przynajmniej radzi mój znajomy od pralek, zmywarek i innego AGD. Teraz ponoć każdy sprzęt produkowany jest na ok 6 lat działania.
    • kroliczyca80 Re: Zmywarka potrzebna, kupiłybyście Whirlpool? 07.01.12, 19:59
      Mam Whirpool 6.senses od jakichś 5 lat. Przez ten czas nie zepsuła się ani razusmile Myje ok, nie narzekam.
    • lupota Re: Zmywarka potrzebna, kupiłybyście Whirlpool? 07.01.12, 20:15
      Kupiłem opluwanego na forach Hotpoint-Ariston i jestem super zadowolony. Dokupiłem 6 lat gwarancji. Boscha omijam z daleka. Teraz ich zmywarki ( i Siemens) mają plastikowe dno.
      Ale na forach naganiają ostro na Boscha. Co do Whirpoola mam mieszane uczucia bo zawsze pękały mi w nich plastiki - lodówka i mikrofalówka.
      • viki711 Re: Zmywarka potrzebna, kupiłybyście Whirlpool? 07.01.12, 21:51
        plastikowe dno mają zmywarki BOSCH produkowane w polsce, ja rok temu kupiłam z metalowym dnem, produkowane w niemczech, dla mnie to był priorytet i trzecia szuflada na sztućce, jestem baaardzo zadowolona, naczynia zawsze domyte, pomimo że nie używam najdroższych tabletek. Latem namówiłam na taką samą siostrę, która wymieniała zmywarkę z Wirlpoola, który wyzionął ducha, sistra też zadowolona.
    • sagittarius_84 Re: Zmywarka potrzebna, kupiłybyście Whirlpool? 07.01.12, 20:22

Ja miałam pralkę Whirlpool - nigdy więcej. Po roku zalała mi mieszkanie. Po 2 mcach znów się coś zepsuło.
      Zmywarkę mam Bosh.
      • mamachlopca1 Re: Zmywarka potrzebna, kupiłybyście Whirlpool? 07.01.12, 20:34
        i ja mam Whirpool 6.senses.rewelacja.dziala juz prawie 7 la-codziennie albo i czesciej.oby tak wszystkie sprzety dzialalywinka do tego ma dobry sposob pakowania dolnego koszyka-mozna preciki zlozyc i jest "gladki"spod i duzo latwiej sie uklada garnki,patelnie iitp.moja mama ma bosha i wciaz walczy z ulozeniem garnkow bo cos sie nie daje spasowac w miejsca na talerze
        • sonique Re: Zmywarka potrzebna, kupiłybyście Whirlpool? 08.01.12, 10:45
          My tez mamy whirpoola od 5 lat, dziala bez zarzutu, domywa, naczynia suche z niej wyciagamy. Kupiona na wyprzedazy, koncowka jakiej serii czy cos, ma tylko 3 programy, ale nam to wystarcza. MOja mama w tym roku kupila Aristona, kilkanascie programow, drogi. I w sumie nasza lepiej dziala, z aristona naczynia sa prawie mokre po zakonczeniu programu.
          • lupota Re: Zmywarka potrzebna, kupiłybyście Whirlpool? 08.01.12, 13:16
            Naczynia są bardziej mokre bo jest to wyższa klasa energooszczędności. Starsze modele lepiej suszą ale suszenie to większy pobór prądu. Jak się kupuje sprzęt w klasie A+ to może tak się wydawać ze słabo suszy .
    • minkapinka Re: Zmywarka potrzebna, kupiłybyście Whirlpool? 08.01.12, 11:00
      nie kupiłaby niczego whirpoola, miałam zmywarke, lodówkę, pralkę...
    • szybcia1 Re: Zmywarka potrzebna, kupiłybyście Whirlpool? 08.01.12, 17:13
      My niedawno kupiliśmy Beko. Polecana nam przez rodzinę. Jesteśmy bardzo zadowoleni. Bardzo cicho pracuje co jest wazne w małym mieszkaniu, małe ma zużycie wody i jest na 12 kompletów. Naczynia domyte-tabletki z Aldi, suche. Siostra teraz ma kupić i też bierze Beko mimo że szagier chciał Boscha.
    • ra.szymczak Re: Zmywarka potrzebna, kupiłybyście Whirlpool? 09.01.12, 22:40
      Whirlpool może być - mimo iż ja bym osobiście nie kupił. Ja mam zmywarkę Beko już 2 dwa lata i jestem zadowolony - nie narzekam na efekty jej pracy ani na jakość wykonania. Godny polecenia jest też Electrolux - zwłaszcza ich program "Szybki 30 min" - ma taki sam efekt mycia co program Eco 50 2,5 h i jeszcze zużywa mniej wody - ok. 8L. - moje wujostwo ma taką zmywarkę i widziałem efekty na własne oczy. Nie wierz w obietnice typu 13 kpl, 14 kpl, 16kpl - zmywarka 60 cm może mieć obniżone dno ( Electrolux, nowe modele Aristona ) co pozwoli na pomieszczenie wyższych garnków czy talerzy o większych średnicach ale nie dodatkowych kompletów obiadowych dla kilku osób.
      ____

Zapraszam na mojego bloga Świat AGD/RTV bez tajemnic
      • heca7 Re: Jest Bosch:) 20.01.12, 23:22
        Kupiliśmy Boscha ( bo mnie wystraszyliście z tym Whirlpoolemwink ). O tą: www.euro.com.pl/zmywarki/bosch-sms58m98eu.bhtml
        Wreszcie wszystko domyte! A przy tym jest niesamowicie cicha. Ja wiedziałam, że nowa będzie cichsza ale nie aż tyle! Kiedyś na całym parterze było słychać jak zmywarka chodzi a w czasach kiedy jeszcze można ją było ustawić na "czas" to leżąc w łóżku na piętrze słyszałam jak startuje uncertain Teraz normalnie jak głupia przystawiłam ucho do drzwiczek big_grin
    • pawel3103 Re: Zmywarka potrzebna, kupiłybyście Whirlpool? 14.08.25, 14:50
      Mam zmywarkę Whirpool nie całe dwa lata czyli jeszcze na gwarancji. Niestety przestała się uruchamiać.
      Awarię zgłosiłem do serwisu i po kilku dniach skontaktował się serwisant żeby umówić wizytę za dwa dni. Serwisant po przyjeździe stwierdził ze przyciski noszą ślady rys ( po prawie dwóch latach eksploatacji) i gwarancja nie obowiązuję. Ludzki chłop nie chciał mnie zostawić z problemem proponując odpłatną naprawę za 400 PLN. Uprzejmie podziękowałem. Zmywarka została naprawiona we własnym zakresie za 5 pln.
      NIE POLECAM TEJ FIRMY ZE WZGLĘDU NA SŁABEJ JAKOŚCI PRODUKT I BRAK UCZCIWEGO SERWISU
      • alpepe Re: Zmywarka potrzebna, kupiłybyście Whirlpool? 13.09.25, 23:02
        To co jej było?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka