Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

która sieciówka ma najlepszą jakość?

12.01.07, 11:16
    j.w.
    W której firmie Waszym zdaniem odzież ma najlepszą jakość?(tzn.gdzie warto
    kupować ciuchy , żeby sie nie niszczyły po 2 noszeniach albo po 1 praniu)
    Obserwuj wątek
      • cioccolato_bianco Re: która sieciówka ma najlepszą jakość? 12.01.07, 11:22
        ja kupuje w roznych sieciowkach i jakos nic mi sie nie rozpada w praniu ani w
        noszeniu tak szybko ;))
      • alex_koz Re: która sieciówka ma najlepszą jakość? 12.01.07, 11:29
        ja tak jak Ciocco;)

zreszta sieciowka sieciowce nie rowna, sweter z reserved za 80 zl a swetere z
        mexxa za 250 zl to zupelnie inne swiaty!
        • ala1986 Re: która sieciówka ma najlepszą jakość? 12.01.07, 15:33
          > zreszta sieciowka sieciowce nie rowna

Ba! Często w tym samym sklepie są ciuchy baaardzo różnej jakości. Myślę, że jak
          ktoś się trochę interesuje modą i umie rozpoznawać materiały to może kupować
          ciuchy nawet w najtańszych sklepach i się nie naciąć :] Tak samo jak można
          trafić na bubel w Mexx'ie...
      • foamclene Re: która sieciówka ma najlepszą jakość? 12.01.07, 11:39
        z tych rzeczy, ktore nosilam to chyba mexx
        chcoc wbrew temu co czytam jestem zadowolona i z zary (buty i ciuchy nawet z
        lini basic czy trf)
        • rysia30 Re: która sieciówka ma najlepszą jakość? 12.01.07, 11:52
          A dla mnie mexx to porażka, za wyjątkiem odzieży dziecięcej.Niedawno kupiłam
          tam troche rzeczyi:bluzeczka po jednym założeniu cała się zmechaciła(całe
          szczęście, że uznano reklamacje), drugi sweterek też się mechaci, a jeansy w
          trakcie noszenia rozciągają się o 2 rozmiary!!! Mam w szafie jeden sweterek,
          jeszcze z metkami i aż boje się go nosić:)
          Najlepszej jakości moim zdaniem można się spodziewać w Benettonie i u M&S.
          Wełniane sweterki po latach dobrze wyglądają, jeansy nie tracą koloru. Mam
          tylko uwagi co do koszulek bawełnianych, które bardzo szybko tracą kolory.
      • malgoniak Re: która sieciówka ma najlepszą jakość? 12.01.07, 11:40
        a jednak sa te lepsze i gorsze sklepy...... niesamowicie popularna zara czy
        promod owszem moze i maja ładne wzory, ale z jakością róznie bywa, natomiast
        nudne do bólu jackpot i esprit są nie do zdarcia, podobnie benetton, sisley,
        dobre są też jakościowo st. olivier
        • inecita Re: która sieciówka ma najlepszą jakość? 12.01.07, 11:47
          Benetton chyba, ale z ZARA tez nie mam złych doswiadczen. Mexx jest dla mnie
          poza konkurencją cenową, rzadko mnie stac, a wię cnie wiem czy mogę to zaliczyc
          do sieciówek - ale jakość mają bardzo dobrą
          Acha, no i claire.dk!!!
          • majkagra Re: która sieciówka ma najlepszą jakość? 12.01.07, 14:01
            Jeszcze Cubus - żaden ciuch mnie nie zawódł.
            • aliennis Re: która sieciówka ma najlepszą jakość? 12.01.07, 14:09
              benetton ,cubus , esprit ,zara też nieżle wypada ,przynajmniej z mojego dośw.
              • pananana Re: która sieciówka ma najlepszą jakość? 13.01.07, 15:03
                Nie wiem czy w gruncie rzeczy sieciówki typu mexx czy chociażby benetton powinno
                się porównywac z h&m czy cubusem, to zawsze duża przepaść, i te sieciówki typu
                mexx są nieco innmi sieciówkami niż h&m ;)

Ogólnie to ja przejechałam się tylko ona h&m, raz moja mama kiedyś kupiła
                spodnie w zarze i sie rozwalił po miesiącu, ale pza tym jestem zadowolona.
      • audrey_horne Re: która sieciówka ma najlepszą jakość? 13.01.07, 17:46
        Z Zara jest roznie. Zara Woman ma fastastyczna jakosc. Sukienka, ktora kupilam
        chyba 7 lat temu, jest wciaz jak nowa, trzyma sie swietnie. Trafaluc to juz
        pare klas nizej, a na Reduced spuszcze najlepiej zaslone milczenia (po dwoch,
        trzech praniach nadaje sie tylko do biegania po domu)- ale to sa z zalozenia
        rzeczy na jeden sezon, kosztuja smiesznie malo, wiec nie narzekam.
        Sporo rzeczy mam z Mango, nic chyba jeszcze mi sie nie zniszczylo, a nosze
        czesto, ale ja o te rzeczy bardzo dbam, wszystkie mangowe ciuchy piore recznie.
        I musze zaznaczyc, ze w Mango wszystko ma domieszki sztycznych tkanin
        (poliester tam rzadzi).
        Podobnie z H&M - ja wiem, ze to jest fatalna jakosc, ale ja chyba jak na razie
        mialam duzo szczescia - wszystko mi sie dobrze trzyma, nie rozciaga sie, nie
        drze, trzyma fason. O takie rzeczy trfzeba po prostu bardzo dbac i tyle.
        Generalnie, najlepsza jakosc maja chyba Sisley, Massimo Dutti (ktorego chyba w
        Polsce nie ma), Solar, moze tez Esprit.
      • koala_tralalala Re: która sieciówka ma najlepszą jakość? 13.01.07, 18:55
        Wiesz, najczesciesiej jedna osoba zna sieciowki z tej podobnej grupy cenowej,
        wiec podobnej jakosci. Zwykle jak sie przejdzie na lepsze ciuchy, to sie widzi,
        ze w tanszych sklepach wisza... kiepskie ubrania. I juz sie do nich nie wraca.

Powiedzmy:
        H&M, Promod, Jeniffer, Pimki, C&A, Camaieu - najtansze ciuchy

Mango, Zara, NaffNaff, Morgan to tez niedrogie rzeczy, ale na czasie. Jeden-
        gora dwa sezony i juz sa niemodne, nie ma sensu stawiac na jakosc.

M&S, St.Olivier, Burton, Cubus, Mexx, Yoop! - klasyka skierowana do kobiet w
        srednim wieku lub lubiacych klasyke na czasie. Lepsza jakosc tkanin, ale duzo
        tam workowatych ciuchow dla pan, co dawno stracily dziewczece ksztalty

Weill, Bally, Burberry, Boss, Dolche & Gabbana a nawet Escada w wersji "prêt-a-
        porte" to tez wlasciwie sieciowki, tylko elitarne. Dopiero na tym poziomie
        pojawiaja sie szlachetne tkaniny i skomplikowane wykonczenia, dobre welny i
        kaszmiry.
        • wojtusia Re: która sieciówka ma najlepszą jakość? 16.01.07, 19:48
          Cubus na średniej półce ? To jakieś żarty chyba.
          A dobre jakościowo są ciuchy z Claire.dk i większość marek pozbieranych w
          Royall Collection. Mocno zepsuł się Jackpot i Benetton
        • sophie999 Re: która sieciówka ma najlepszą jakość? 17.01.07, 16:58
          no, ja się dziwię, że ktoś porównuje camaieu i promod ze szmatami z c&a. w promodzie naprawdę można wynaleźć ciuchy o dobrej jakości, wiadomo, że akrylowe swetry nie wytrzymają długo, ale mam wiele rzeczy, głównie bawełna, wełna, które trzymają się świetnie. ale gdy porówna się promod z solarem, ten drugi zdecydowanie wygrywa... ale też nie wszystkie rzeczy ma porządne, są takie, które po dwóch założeniach się mechacą- to te z takiej miłej w dotyku mieszanki z rayonem. jak dla mnie odpada jeśli chodzi o jakość przede wszystkim c&a, colloseum, orsay (chociaż dżinsy jakościowo ok, tylko często za dużo kwiatków i cekinów mają...), h&m. w innych sieciówkach można znaleźć rzeczy dobre jakościowo, choć czasem długo trzeab szukać. ale wystarczy dotknąć materiału, spojrzeć na skład...
      • kc_mc Esprit, S. Oliver, Tom Tailor, Mexx. 14.01.07, 12:51
        Moim zdaniem - najgorsza jakosc to Orsay.
        A z tych lepszych to polecam Esprit, S. Oliver, Tom Tailor, Mexx. Wiekszosc
        moich ubran jest z tych firm i jeszcze nie mialam problemow z materialem, pewnie
        zdazaja sie tez buble, ale ja dokladnie patrze na rodzaj materialu i staram sie
        wybierac co lepsze gatunkowo rzeczy.
      • k1k2 Re: która sieciówka ma najlepszą jakość? 15.01.07, 01:10
        przegladam szafe, znajduje rzeczy ktore mam 'od zawsze', czesto uzywane i nadal
        w swietnym stanie i co sie powtarza? metka GAP

na drugim miejscu Banana Republic

z bielizny (zwlaszcza blustonosze): Victoria's Secret
        • koala_tralalala Re: która sieciówka ma najlepszą jakość? 15.01.07, 22:00
          Czy GAP wszedl juz do Polski?
        • pinkowa Re: która sieciówka ma najlepszą jakość? 16.01.07, 23:59
          u mnie tak samo, GAP jest niezniszczalny :P wygodnie się nosi, łatwo pierze,
          jest super, a Banana Republic siłą rzeczy musi być na drugim miejscu w końcu to
          element GAP Inc. :P
      • biletzapsa bywa różnie. 16.01.07, 18:49
        ja wolałabym już nigdy nie kupić niczego w zarze bo tamtejsze ubranka są
        niezwykle malutkie i kiepskawe, podobnie cubus - sprzedaje koszulki za 70
        złotych z bawełny tak prześwitującej i tandetnej, że żal by mi było na to nawet
        15 złotych. Ja raczej preferuję dział woman w h&m'ie. i reserved. polska firma.
        która robi kareierę na dużej scenie. A te marki, które oferują tylko drogie
        ciuchy, za to z takich samych materiałów albo nawet gorszych niech się wypchają.
        bo po co płacić tylko za metkę?
        • koala_tralalala Re: bywa różnie. 17.01.07, 00:13
          H&M i Reserved??? Widac, ze NIGDY nie mialas w rekach ubran dobrej marki.
          • littlefrog Re: bywa różnie. 17.01.07, 08:41
            no właśnie.. h&m i reserved plasują się u mnie na pierwszych miejscach ale od końca!
            a lubię marki z peeka i mango, ani na jednym ani na drugim się nie zawiodłam. co
            do zary się nie wypowiem bo niestety robi za duże na mnie rozmiary więc nie noszę ;)
          • mpaulk Re: bywa różnie. 18.01.07, 15:25
            takich dobrych marek jak dolche i gabbana? :DDDDD
            escada w wersji prest-a-porter? a od kiedy oni maja cos innego? haute couture??

wiesz, dziwnie zestawilas marki w swoim wczesniejszym poscie. ale juz nie bede
            sie wyzlosliwiac (yoop i cubus? mexx to klasyka? i czy aby nie chodzilo Ci o
            naFnaF?, etc.)

co do h&m i reserved, to faktycznie, mozna sie czasem mocno naciac. ale
            przyznaje - lubie te kolekcje specjalne w h&m, jakosciowo sa b.dobre,
            designersko - dosc ciekawe, a pr-owsko- wizerunkowo - genialne.

mam kilka rzeczy z h&m-u, zawsze staram sie patrzec na projekt i material, bo
            wbrew pozorom jedwab czy kaszmir nie sa rzadko spotykane w sieciowkach.
            pzdr,
            p.
            • mpaulk Re: bywa różnie. 18.01.07, 15:33
              no tak, przyganial kociol garnkowi, hehehe.
              pret-a-porter oczywiscie,
              p.
            • koala_tralalala Re: bywa różnie. 19.01.07, 12:13
              Tak, Escada to firma haute couture, ktora posiada kolekcje jest prêt-a-porte
              jak Chanel czy inny Dior. Szkoda ze tego nie wiesz, a chesz pokazac jaka masz
              wiedze o modzie.
              www.10best.com/Cannes/Shopping/Haute_Couture/index.html
              A jesli sie nie zgadzasz z moim pobieznym zestawieniem, to zrob swoje, lepsze,
              moze sie czegos dowiem, bo jak narazie to NIE PRZEDSTAWILAS ZADNYCH ARGUMENOW i
              piszesz wylacznie o najtanszych sieciowkach, a najgorsza z nich uznajesz
              za... "jakosciowo dobra".

PS.W nafnaf zrobilam blad, sypie sobie popiol na glowe ;)
              • mpaulk Re: bywa różnie. 19.01.07, 16:15

> Tak, Escada to firma haute couture, ktora posiada kolekcje jest prêt-a-po
                > rte
                > jak Chanel czy inny Dior. Szkoda ze tego nie wiesz, a chesz pokazac jaka masz
                > wiedze o modzie.
                > www.10best.com/Cannes/Shopping/Haute_Couture/index.html

no wiec. od czego by zaczac? ze to strona szoppingowa? ze nie wiesz, ze haute
                couture to nie sa sukienki wieczorowe? ze strona, ktora podajesz umieszcza np.
                tansza marke armaniego (emporio armani) jako marke HC? ze e.zegna to nie HC?
                wiesz, moze zobacz, jakie marki maja kolekcje HC:
                www.style.com/fashionshows/collections/F2006CTR/runwayshows/index.html
                i te, wylacznie te marki mozna uznac za marki haute couture. Escada nie pojawia
                sie nawet w spisie kolekcji RTW (czyli pret-a-porter):
                www.style.com/fashionshows/
                Wiesz, to po prostu troche drozsza sieciowka.

> moze sie czegos dowiem, bo jak narazie to NIE PRZEDSTAWILAS ZADNYCH ARGUMENOW
                ok. mexx i cubus to sieciowki, takie same jak h&m czy reserved. z duzo gorsza
                jakoscia i designem. ale jesli komus to odpowiada, niech tam sie ubiera. choc
                akurat moim zdaniem lepsze ubrania mozna znalezc w galerii centrum. doskonala
                sieciowka sa oczywscie zara, gap czy topshop - duza rozpietosc cenowa, aktualne
                trendy, rozne linie dla kobiet w roznym wieku.
                w Polsce dobra sieciowka dla mlodych dziewczyn jest Cropp czy Reserved (choc ja
                ich akurat nie lubie) oraz Troll, Carry czy Top Secret. Ubrania sa w miare
                tanie, mozna znalezc dobre jakosciowo rzeczy. Ale z zastzrezeniem - nie ma co
                nastawiac sie, ze te rzeczy sa niezniszczalne.

> piszesz wylacznie o najtanszych sieciowkach, a najgorsza z nich uznajesz
                > za... "jakosciowo dobra".
                czytaj ze zrozumieniem - napisalam o kolekcjach specjalnych - np. v&r dla h&m,
                ktorzy uszyli dla h&m ubrania m.in. z jedwabiu czy kaszmiru. a ich jersey'owe
                rzeczy dla h&m sa doskonale pod wzgledem jakosci, a na dodatek mozna je prac w
                pralce i nic sie nie dzieje (czyli=doskonala jakosc)

> PS.W nafnaf zrobilam blad, sypie sobie popiol na glowe ;)
                nie tylko, przypomne, napisalas m.in. "dolche", coz, jesli mialas kiedykolwiek
                jakas rzecz z nazwa tej marki, to moze umialabys napisac nazwe poprawnie.

pzdr, p.
                • koala_tralalala Re: bywa różnie. 21.01.07, 11:23
                  W ciagu ostatnich paru dni bylam w warszawskich galeriach handlowych. I powiem
                  szczerze: Polki sa geniuszami mody, skoro chodza tak dobrze ubrane, majac w
                  sklepach takie szmaty. Stwierdzilam, ze wiele firm dostarcza na polski rynyek
                  jakies odrzuty ze swoich kolekecji. Tu powinnam dodac, ze bardzo rzadko kupuje
                  ciuchy w Polsce, bo tu jest po prostu drozej. Teraz stwierdzam, ze jest tez
                  znacznie... gorzej. Kolekcja Esprit na Polske jest gorsza niz odrzuty w ich
                  outlecie. Podobnie w wielu innych firmach. Az strach sie bac. Chyba zaczne
                  oddzielny watek na ten temat. W kazdym razie dziewczyny, gratuluje wam, ze tak
                  wiele z was jest naprawde swietnie ubranych, ze potraficie wybrac calkiem fajne
                  ciuchy z tego co do nas dociera. Pozytywnie zaskoczyla mnie Zara, ktora ma juz
                  pelna kolekcje w Wawie, jeszcze rok temu tak nie bylo. Ceny wyzsze niz w
                  bogatych Niemczech czy Francji...

Co do Escady, droga przedmowczynio, to dalabym sobie palec obciac, ze widzialam
                  jej pokazy pare lat temu. Potem nie sledzilam. Sprawdze, co takiego sie
                  wydarzylo i czy rzeczywiscie nie maja juz pokazow (dziwne!).

Nie masz natomiast racji piszac o Escadzie jako "troche drozszej sieciowce".
                  Czyzby chodzilo ci o plaszczyki po 16 tys euro (62 tys. zl, czyli... niezly
                  samochod) oraz kostiumy po jakis 2-3 tys euro (ok. 10 tys zl)???? To
                  rzeczywiscie "troche drozsza sieciowka". Gratuluje!

No i na koniec o pisowni Dolce: twoja zlosliwosc w tym miejscu jest po prostu
                  smieszna i wrecz uraga twojej wiedzy, bo zrobilam prosta literowke (jakich
                  robie duzo), wiec wyglada na to, ze bardzo chcialas sie na mnie odgryzc, co w
                  sumie bardzo mi schlebia. Pa!
        • mpaulk Re: bywa różnie. 18.01.07, 15:31
          o, to ja mam zupelnie inne doswiadczenia - w zarze s-ki sa ogromne. 34 lub XS
          tez czasem zaskakuja mnie swoja obszernoscia. z jakoscia bywa roznie, jak juz
          ktos wyzej pisal - zara woman to nieco wyzsza jakosc i lepsze materialy.

masz racje, nie zawsze warto placic za metke. ale za material, design i
          wykonanie - warto!
          mnie zupelnie nie przekonuje reserved. wlasciwie maja fajne kolekcje, ale z
          wykonaniem juz gorzej - czesto widze cos fajnego, szczegolnie na innych, ale
          jakos dla siebie nic nie moge tam znalezc. mam ogromna slabosc do h&m-u. gdy
          musze sobie cos kupic, a nie mam zbyt duzo wolnej gotowki, ide do hama i
          zazwyczaj znajduje cos, z czego jestem zadowolona.
          pzdr,
          p.
          • biletzapsa a ja po swojemu. 19.01.07, 18:47
            dzięki za wsparcie. jestem studentką z dużego miasta. wrocław to nie jest
            dziura. ubieram się tak jak studentki się ubierają. nie noszę na codzień szpilek
            ani żakietów czy jedwacnych bluzek. lubię wygosne ubrania, które są trwałe
            zarazem. kupiłam kiedyś bluzkę w zarze - zmieniła swój rozmiar po jednym praniu,
            dlatego więcej tam nie chodzę. z cubusa mam tylko staniki, bo są wygodne, ale
            ubrania tam są okropne i właściwie nie mają dla mnie wartości estetycznej.
            kiedyś w sklepie cucusa we wrocławiu był jeszcze dział z ubraniami "bik bok" i
            wtedy zagladałam tam chętniej. mam dużo ubrań z reserved - piorę je dość często
            a one nadal wyglądają tak jak mają wyglądać, czyli są wytrzymałe. mam mnóstwo
            ubrań z h&m'u. po prostu uwielbiam tak chodzić i przebierać. są rzeczywiście
            rzeczy taniuchne ale też niezbyt dobre, ale wystarczy dobrze poszukać i już
            można znaleźć coś dobrego. nie trzeba wcale iść do najdroższego sklepu, żeby
            znaleźć dobre rzeczy. bo w wielu z nich płaci się tylko za markę! miałam kiedyś
            żakiet z mexx'a i mam też żakiet z patrola (oba dżinsowe), ten z mexx'a szybko
            zrobił się szmatławy i musiałam się z nim pożegnać, a ten z patrola jest świetny
            mimo upływu czasu. ja nie chodzę do drogich sklepów po to tylko żeby błyskać
            metką i nazwą sklepu. chociaż marzę o czymś od escady, to nie dlatego że robi
            świetne gatunkowo rzeczy, tylko po prostu chciałabym mieć u siebie w domu coś
            takiego. to wszystko. i jeśli chodzi o design - każdy wybiera tylko to, co jemu
            się podoba. ja wybieram takie rzeczy, które sobie wczesniej dokładnie wymarzę i
            dopiero potem szukam. najczęściej w h&m'ie bo tam znajduję właśnie to, czego chcę.
            no, musiałam się wygadać... :)
      • jeriomina Re: która sieciówka ma najlepszą jakość? 18.01.07, 12:14
        Najgorsze mam doświadczenia z H&M, niestety...Reserved w skali od 1 do 5
        dostałoby u mnie 4. Całkiem jestem zadowolona z C&A, co mnie zaskakuje, bo
        czasem w tym sklepie wyglada jak w szmateksie;-) New Yorkera oceniam tak samo
        jak Reserved.
        Uwielbiam za to polskie "butiki" - Echo, Bolero - mogłabym kupować tam ubrania
        tonami. Rzadziej zaopatruję się w Mango, Solarze i Simple, ale lubię. Terranovę,
        Orsay omijam - jedyne, co tam w miarę się trzyma to drukowane bluzki z poliestru;-)
        Był kiedyś taki salon z płaszczami i żakietami "Collage" w Krakowie ale go
        zlikwidowali - szkoda, bo po pięciu latach płaszcze i marynarki wyglądają jak
        nowe...

• dureksis Re: która sieciówka ma najlepszą jakość? 19.01.07, 15:47
          reserved, terranova, new yorker - jakość do d....
          najlepsze doświadczenia - troll, h&m- nie kupiłam jescze g....
          i oczywiście diverse tez jakoś na przyzwoitym poziomie.
          • vanillaice Re: która sieciówka ma najlepszą jakość? 19.01.07, 22:19
            Też jestem studentką i zupełnie nie rozumiem narzekań większości forumowiczek
            na Orsay. Mam sporo ciuchów z tego sklepu i rzadko ( w przeciwieństwie do
            Terranovy, Promodu czy Reserved ) zamieniły się w szmaty po dwóch praniach.
            Cubusa nie znoszę, zupełnie nie mój styl podobie jak H&M czy C&A.
          • tlustaklucha Re: która sieciówka ma najlepszą jakość? 19.01.07, 22:33
            Hej, dziewczyny, co wy się kłócicie o te drogie marki? Przcież to nie ma
            znaczenia, czy ktoś wie, co to jest HC, czy nie. Z facetami się kłóćmy, a nie
            między sobą!!
            Ja uważam, że mexx jest do dupy, wszystko mi się stamtąd rozpadło, może mam
            pecha. Sweterek za trzy stówy po jednym praniu sięgał mi tylko do biustu, to
            samo jest z zarą.
            H&M ma dobre skarpetki, i tylko. W bojówkach z cubusu chodzę parę lat, fajnie
            się sprały i wszyscy pytają, gdzie je kupiłam, co to za firma. Tyle, że
            kupowałam je z pięć lat temu i od tego czasu nic w cubusie fajnego nie
            widziałam.

Esprit mi się zawsze sprawdza, jackpot właściwie też, ale ostatnio się zepsuł -
            w każdym razie na mnie wszystko źle leży, a kiedyś mogłam tam kupować bez
            mierzenia. M&S zależy co, parę rzeczy mi się rozwaliło szybko.

Promod, Camaiu, Jaqueline Riu, Tatuum (czy jakoś tak) się trzymają. W mango
            ostatnio nie ma na czym oka zatrzymać. Claire dla pań po ..

U mnie Esprit wygrywa. Jak na sieciówkę jakośćdobra, kupuję na oko, wszystko
            dobrze leży (choć nie mam zbyt dużych cycków często np. sukienki nie mogę
            dobrać, bo zawsze na tyłku wisi, jak cycki pasują albo muszę kupować 44, żeby
            mi się bluzka dopięła, a wtedy w pasie jest worek (mam miskę c, więc bez
            przesady, naprawdę)
      • emmeleila Re: która sieciówka ma najlepszą jakość? 30.01.07, 00:22
        80% ubrań mam z Solara- w sumie, oprocz jednej pary, nie mam z tamtad spodni bo
        nie szyja niczego co by mi pasowało- ale za to marynkarki, spódnice , torby ,
        szale( do pracy) plus sweterki, koszule, topy ( po pracy) sa swietne. na jakosc
        nie narzekam- ale wiadomo- ciuchy to nie czolgi.... lubie tez zare, ale jako ze
        mieszkam we wsi zwanej Gdańsk- to niestety na codzień nie mam okazji tam kupowac
        bo do nas jeszcze zara nie dotarła;-(
      • schockolate Re: która sieciówka ma najlepszą jakość? 30.01.07, 09:14
        Zdecydowanie Esprit. Od lat kupuję głównie tam i mam chyba z 80 % espritowskich
        ciuchów. Próbowałam się przekonać do Mexx'a, Simple czy River Island i kupiłam
        w sumie z 10 rzeczy z tych sklepów ale jakoś zawsze coś jest nie tak z tymi
        ubraniami ;)
      • mufka14 Re: która sieciówka ma najlepszą jakość? 30.01.07, 16:58
        Oj z Zarą sa problemy i to duże. Kiedys tak nie było ale ostatnimi czasy cos
        się zepsuło. Chłopak kupil tam dwie pary butów w róznych odstępach czasu i obie
        pary nie ptrzetrzymały miesiąca więc na buty trzeba uważać. Ja osobiscie
        kupowałam 2 płaszcze. w jednym brakowało guzików a w drugim była dziura w
        kieszeni. na próśbę obnizki ceny wadliwego towaru panie sprzedawczynie wręczyły
        mi brakujace guziki i zproponowały żebym sobie sama przyszyła. Usmiałam sie.
        oczywiście obniżki nie było
      • jmichelle2609 Re: która ma najlepszą jakość? 14.04.15, 18:18
        To teraz wypowie się szesnastolatka! Oczywiście na temat tych tańszych sieciówek, bo moje malutkie kieszonkowe nie obejmuje droższych (a nawet na tańsze muszę zbierać!)
        Hmm, wszyscy mówią, że H&M ma taką złą jakość, co nie jest prawdą. Niektóre ubrania, owszem są takiej sobie jakości, lecz można tam również znaleźć wysokiego gatunku. Ja osobiście mam mnóstwo ciuchów z tego sklepu, jest on jedną z moich ulubionych sieciówek i jeśli dobrze poszukam mam dobre ubrania za niską cenę, które starczają mi na długo. Moja mama i babcia też kupują tam od lat i są zadowolone, choć nie pałają taką miłością do tego sklepu co ja (podoba mi się tam prawie każda rzecz i gdy mam pieniądzę najpierw idę właśnie do H&M).
        Lubię też Cubus (jako dziecko miałam tam często kupowane ubrania), Stradivarius, Bershka, River Island, Topshop (tej marki, ale na allegro kupiłam piękne buty z naturalnej skóry, które się świetnie trzymają!) ale nie mam w tej chwili zbyt wielu rzeczy z tych sklepów.
        Bardzo zawiodłam się na Reserved. Kiedyś też często tam kupowałam ubrania, ale gdy zobaczyłam, że nowo kupiony koszulka jest rozciągnięta i ma przebarwienia po jednym praniu zrezygnowałam. Choć mam jedne jeansy, które trzymają się już jakieś 2 lata, więc pewnie i tam można znaleźć coś lepszego. Taka sama sytuacja z New Yorker.
        Buty bardzo rzadko kupuje w sieciówkach, mam jedne botki na platformach z H&M, skóra ekologiczna (kupiłam jakoś pod koniec lata/początek jesieni, chodzę w nich bardzo często i wyglądają wciąż jak nowe). Zazwyczaj na buty poluje na allegro czy w lumpeksach, bo uwielbiam naturalną skórę, a w sieciówkach na 50 par tylko 3 są z prawdziwej skóry.
        No i mam dużo rzeczy właśnie z lumpeksów, gdzie można kupić za grosze piękne ubrania, czasami też nowe. I nie jest to wcale sklep dla najbiedniejszych. Właścicielki tych sklepów często nie znają się zbytnio na modzie i źle wyceniają ubrania (na szczęście dla nas!). Mam stamtąd mnóstwo ciuchów, głównie Giny Tricot. Mam też kilka rzeczy od projektantów (np. marynarkę Armaniego za 14 zł, płaszcz Givenchy czy choćby portmonetkę Very Wang).
        Gdzieś wyżej ktoś napisał o tym, że Dolce&Gabbana czy Burberry to też sieciówki, lecz elitarne. Cóż... Ja wrzucam ich do worka z napisem "projektanci, na których będzie kiedyś mnie stać", bo wydaje mi się, że nie każdy może sobie kupić na wypadzie na zakupy trencz Burberry za kilka czy kilkanaście tysięcy.
        I to byłoby chyba na tyle, reprezentantka młodzieży pozdrawia!
        Ps. wiecie może jak z jakością Medicine? Jestem zakochana w tamtych koszulkach, ale nie wiem czy warto kupić ;)
      • everyou Re: która sieciówka ma najlepszą jakość? 17.04.15, 18:24
        nie wiem, która ma najlepsze, kupuję w różnych sklepach, ale odradzam Zarę. Reklamowałam buty, skórzane niby a rozpadły się po 2 miesiącach noszenia! i robili straszne problemy z reklamacją. W Ryłko z kolei dostałam rozpatrzenie pozytywne po tygodniu!
      • liliaaaa Re: która sieciówka ma najlepszą jakość? 09.11.16, 18:47
        Polecam Carry, bo jakość jest na prawdę dobra w porównaniu do innych sieciówek.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka