krzysztofsf
06.11.10, 09:27
Od kilku miesiecy tylko sporadycznie parze sobie czarna herbate lisciasta- przestala mi smakowac po eksperymentach z innymi rodzajami.
Nie kupuje herbat smakowych, zakladajac, ze gorsza jakosc jest naskowana dodatkami i aromatami.
"Zlopie" litrami herbaty Pu Erh, zielone i oolongi, jestem zawalony czajniczkami, wode zagotowuje i wlewam do termosu, zeby nie tracic czasu na jej ciagle zagotowywanie, studzenie do odpowiedniej temperaury.
W domu na biurku mam specjalny podgrzewacz ze swieczka na ktorym dogrzewam sobie czajniczek przy parzeniu oraz specjalny kubek.
Poszukuje najlepszych smakow (jestem na poczatku tej drogi), oraz ucze sie prawidlowo parzyc (ta sama herbata ma rozny smak przy zmianie niektorych czynnikow, kolejnych parzeniach, innej temperaturze, czasie parzenia itd).
Na razie ustalilem, ze przewaznie jednak im herbata drozsza tym lepsza :), oraz, ze herbaciarnie sprzedajace przy marketach herbate na wage, maja przewaznie kiepskie herbaty, chociaz lepsze niz wiekszosc z marketow.
Dla szukajacych smacznej zielonej herbaty moge obecnie polecic dostepna w czesci marketow (!!!) herbate, ktora mnie bardzo korzystnie zaskoczyla. Jest o niebo lepsza niz te herbaty , ktore kupowalem na wage w herbaciarniach marketowych czy internetowo.
Poniewaz nie testowalem jeszcze zielonych herbat z troche wyzszej polki, sadze, ze moge polecic jako najlepsza w grupie cenowej kilkunastu zl/100g. .
Link do jakiegos sklepu internetowego, bo producent zaszyl obrazki we flashu.
Osobiscie kupuje ja w Carrefour, podobno jest tez w Makro.
www.hipernet24.pl/nowy/prodinfo.php?item_id=24659&body_hide=1