Dodaj do ulubionych

Kaufland w Zamościu

09.03.05, 23:20
Dla zainteresownych link.
roztocze.net/newsroom.php/18541
Obserwuj wątek
    • demkel Re: Kaufland w Zamościu 12.03.05, 18:20
      Ciekawe jak zorganizują dojazd do sklepu.
      Prosta jest trochę za wąska, a robienie dojazdu z Wyszyńskiego byłoby kosztowne.
      • czuk1 Re: Kaufland w Zamościu 13.03.05, 07:41
        Słuszne spostrzeżenie + konieczność naprawy nawierzchni na ul. Prostej. m
        • omeg1 Re: Kaufland w Zamościu 13.03.05, 13:10
          O to się nie martwmy, jeśli dojdzie do zrealizowania inwestycji ulica Prosta
          zostanie przebudowana na potrzeby dojazdu do nowego obiektu. Oczywiście koszt
          ponosi inwestor. Doczytajcie dokladnie w zamojskich mediach to znajdziecie
          potwierdzenie na to co piszę.
          Sam nie wiem czy być za czy przeciwko takim inwestycjom, z jednej strony sporo
          miejsc pracy i kolejne konkurencyjne ceny, promocje, czy jakosc dla mnie jako
          konsumenta, z drugiej strony warunki pracy dla tychze pracowników, likwidacja
          kilku mniejszych zwykle rodzinnych biznesików w postaci małych kiosków
          spozywczych.
          Jakby co to bardziej jestem na TAK.
          • demkel Re: Kaufland w Zamościu 13.03.05, 13:47
            Ale na Prostej jedyne co można zrobić to wymienić nawierzchnię.
            Nie ma tam warunków do jej poszerzenia, a to że jest ona wąska jest głównym
            problemem.
            A co do wpływu nowych marketów na istniejące sklepy, to nie sądzę żeby
            spowodowały one jakiegoś masowego zamykania małych sklepików, bo robi się w nich
            całkiem inne zakupy. Według mnie jedyne sklepy które na tym stracą to PSS-y, a
            ich mi akurat niezbyt szkoda, bo nie dość że są drogie, to jeszcze wchodząc do
            nich i patrząc na ich wygląd, koszyki i ekspedientki mam wrażenie że cofnąłem
            się w czasie o jakieś 20 lat.
      • sabina8 Re: Kaufland w Zamościu 13.03.05, 18:11
        Z tego co pamiętam sprzed chyba dwóch lat, kiedy jeszcze Delia występowała o
        zgodę na budowę supermarketu, dojazd dla dostawców planowany był od obwodnicy,
        ulicą Zamoyskiego i Boh. Monte Cassino. Taki plan zagospodarowania
        przestrzennego był wyłożony dla zainteresowanych.Ulica ta miała być poszerzona
        (chyba nawet kosztem jednego rzędu drzew), a wjazd prosto z ulicy na plac. Obok
        był drugi wjazd (może wyjazd?), nieco dalej na ul. Prostej. Między marketem a
        blokiem mieszkalnym były wyznaczone miejsca parkingowe (chyba ok. 90). Niedawno
        kilka topoli leżało powalonych na ulicy, ale nie wiem czy to już w związku z
        przygotowaniem do robót, czy były zaplanowane do wycięcia. Dobrze byłoby przy
        okazji zrobić porządek na ul. Prostej, bo nie dość,że jest to wąska i dziurawa
        ulica, to chodnik też z dziurami a ludzie chodzą częściej ulicą.
        • ancyk.62 Re: Kaufland w Zamościu 14.03.05, 07:27
          No własnie..!!Tez słyszałam o wczesniejszych planach poszerzenia
          ul.B.M.C.kosztem zlikwidiwania istniejacych tam /chyba jedynych sensownych w
          Zamościu/ parkingów,
          Mam jednak nadzieje ,że do tego nie dojdzie i Sp-nia Zamojskiego na to nie
          zezwoli!!
      • mc_fq Re: Kaufland w Zamościu 14.03.05, 09:21
        Tesco w Lublinie przebudowalo dwa skrzyzowania, zalozylo 3 sygnalizacje
        swietlne, Champion zrobil rondo, a teraz Obi przerabia jedno skrzyzowanie i
        poszerza dwa pasy dla skrecajacych w lewo na Krasnickiej. Dla nich to zaden
        wydatek, bo zalezy im na tym, by miec klienta i by ten klient jakos dojechal do
        nich. Takie inwestycje zwroca sie im w mgnieniu oka. Zanim Champion zrobil rondo
        na Jana Pawla, to zeby wyjechac z Poreby na Armii Krajowej, to sie czasem
        czekalo 10 minut. UM nigdy by tego nie zrobil.
    • demkel hmm..... 21.03.05, 15:15
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2611859.html
      Trochę to psuje obraz tej firmy, ale miejmy nadzieję że zamojski Kaufland będzie
      wolny od takich patologii
      • koziorozka Re: hmm..... 21.03.05, 15:23
        PIP trochę ich postraszyła, oni cos zmienili i jest szansa, ze pracownikom w
        Zamosciu bedzie lżej.
        • tytus.de.zoo Re: hmm..... 21.03.05, 18:55
          taaa, oczywiście obok całego zamieszania związanego z "jakością" pracy w takich
          sklepach pozostaje pytanie czy to takie dobre, że powstanie kolejny tani
          blaszak.
          oczywiście coś tam się zmieni, większa konkurencja, ale w końcu i tak większość
          tych sklepów należy do kilku dużych sieci, a te jeszcze większe sieci wykupują
          te duże i z czasem wybór będzie taki jak kiedyś u forda z kolorem: możesz
          wybrać każdy pod warunkiem, że jest on czarny.
          logo dla niepoznaki jest inne, ale konkurencji żadnej
          ps. to takie wolne myśli przed wyjściem z roboty
          pzdr

• demkel Re: hmm..... 21.03.05, 18:58
            I jest to myślenie jak najbardziej słuszne.
            Z taką sytuacją mamy właśnie do czynienia w Zamościu, dwa największe markety
            Albert i Hypernova, to tak naprawdę jedna firma "Ahold".
            Nie wiem czyją własnością jest Kaufland, ale może będzie to wreszcie prawdziwa
            konkurencja wśród zamojskich sprzedawców.
            • tytus.de.zoo Re: hmm..... 25.03.05, 13:08
              wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2620612.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka