Dodaj do ulubionych

Komunikacja miejska

20.07.05, 19:38
Według pisma branżowego Zajezdnia, komunikacja miejska w Stalowej Woli
znalazła się na 105 miejscu w kraju, na ostatnim 108 miejscu
jest...Tarnobrzeg. Pod uwagę brane były następujące kryteria:
• OCENA KOŃCOWA
• PRACA PRZEWOZOWA
• TABOR
• UKŁAD KOMUNIKACYJNY
• TARYFA
• POLITYKA INFORMACYJNA
Obserwuj wątek
    • blackvader Re: Komunikacja miejska 20.07.05, 21:35
      Tak, dobrze to pokazuje stan naszej komunikacji. No ale w sumie co się dziwić - Stalowka to miasto gdzie właściwie wszędzie jest blisko Mamy takie rozj***ane wszędzie centrum, ale właśnie w obrębie kwadratu 5km na 5km można właściwie wszystko załatwić. Nie należy się więc dziwić że brakuje im kasy na tabor. A generalnie w Polsce mamy tylko 108 miast z komunikacją? Czy tylko te 108 oceniano.

PS. Lolo, rzuć linka do tego artykułu (jeśli jest w necie?).
    • blackvader Re: Komunikacja miejska 21.07.05, 02:00
      I bilety od sierpnia drożeją :-(
    • lolo125 Re: Komunikacja miejska 21.07.05, 18:49
      Pewnie więcej miast ma komunikacje, ale tylko 108 było ocenianych.
      Ta informacja jest z wczorajszego Echa Dnia, link do strony tej gazety
      www.zajezdnia.pl ale na stronie są tylko kryteria i najlepsze miasta.
    • blackvader Re: Komunikacja miejska 21.07.05, 23:38
      Z zajezdnia.pl :
      Za kwotę 4 426 200 złotych (netto) zakupionych zostanie 6 nowych autobusów, z których dwa zostaną dostarczone do końca września 2005 roku, natomiast kolejne cztery do 31 stycznia 2006 roku.
      **************tak sie zastanawiam, czy zamiast szynobusu nie powinno sie kupowac 6 nowoczesnych autobusow? Wydaje mi sie ze one znacznie sprwniej przewiozlyby ludzi - dojada nie tylko tam gdzie są tory.
      (Tak mi się przypomnialo jak spojzalem na cenę - ze szynobus chyba tyle kosztowal).
      A nie wiecie czy ten szynobus Stalowa Wola - Debica nadal jezdzi? Bo slyszalem że go Rzeszów zabral, ale to chyba tylko plotka jakaś. Czytałem, że władze PKP protestowaly przeciwko obecnej trasie szynobusu (mialabyc nierentowna) i wedlug ich badan najbardziej potrzebny bylby taki szynobus na trasie Stalowa Wola Rozwadow - Lublin. Ale Rzeszow przeciez nie pusci kupionego za swoje pieniadze szynobusu gdzies na polnoc. Dodam jeszcze tylko ze pewnie z tych samych powodow szynobus z lublina dojezdza tylko do Krasnika - pewnie gdyby puscili ze Stalowej do Lublina, to lublin swoj szynobus rowniez dalby na cala trasę.
    • gorzkawodka Re: Komunikacja miejska 24.07.05, 23:57
      komunikacja miejsca w stalowej woli to jest kpina.. i nieprawda, ze wszedzie
      jest blisko... hutnik, piaski? tam nie jest blisko... dlaczego w stalowej nie
      ma nocnych kursów? chociazby w weekendy?? ja jezdze busami czasami i po 4x
      dziennie i moge co nieco sie wypowiedziec... zawsze musze czekac na autobus
      conajmniej 20 min, a nastpenie przez 40 min jechac przez stalowa zeby trafic do
      domu... a w zimie to az mi sie plakac nad tym chce... bleeeeeeeeeeeeee

Moze ktos wymysli cos konkurecyjnego? Moje marzenie- kursy nocne i czekanie co
      najwyzej 5 min na busa.... achhhh
      • muminek22 Re: Komunikacja miejska 25.07.05, 07:04
        czytając to wszystko stwierdzam że ciężko jest miastu a chyba władcom miasta
        pozbyć się MKS. Znam i jestem pewien że gdyby pozwolano pracownikom MKS przejąć
        przewozy we wlasne ręce napewno nie jeździły by stare wielkie nieekonomiczne
        autobusy lecz małe zgrabne autobusy z KAPENY Słupsk lub pobliskiego
        Sanoka.Wtedy zwiększa się czestotliwość autobusików,wszystcy pozostają
        zatrudnieni,a pasażerowie zadowoleni.
        Pozdrawiam
        Muminek22

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka