Dodaj do ulubionych

Kto pamięta pochody 1-szo majowe i Dzień Hutnika

21.07.05, 10:22
Jestem Ciekaw czy na tym forum również są ludzie którzy pamiętają czasy
pochodów 1-szo majowych i imprezy z Okazji Dnia Hutnika w Stalowej Woli.
Obserwuj wątek
    • blackvader Re: Kto pamięta pochody 1-szo majowe i Dzień Hutn 21.07.05, 11:54
      Ja już raczej nie bardzo :-)
    • eo44 Re: Kto pamięta pochody 1-szo majowe i Dzień Hutn 21.07.05, 12:24
      ja pamiętam :) przemarsze ulicą Staszica i Skopenki, kwiatki i gołąbki, no i
      można było kupić Tytusa albo Kajko i Kokosza ze Stara ;)
      • muminek22 Re: Kto pamięta pochody 1-szo majowe i Dzień Hutn 21.07.05, 13:06
        Bardzo dobrze. Tak było sadze ze były to dziwne czasy ale zawsze hucznie się je
        obchodziło.Właśnie teraz przeglądam, obrabiam i archiwizuje te marsze, Tych
        przodowników pracy. Co by nie powiedzieć ludzie bawili się w tym dniu.
        Pozdrawiam
        Muminek22
        • jegor333 Re: Kto pamięta pochody 1-szo majowe i Dzień Hutn 27.07.05, 17:35
          Pamietam, że na Dzien Hutnika Tata dostawał talon na 14 zł, do zrealizowania w
          sklepach spożywczych, i po dodaniu 5 zł kupowal za to tabliczke wedlowskiej
          czekolady, kosztowala ona wowczas 19 zł.
    • dayrek pochody 1-szo majowe 27.07.05, 18:08
      Ostatnią taką imrezke komunistyczną pamiętam jeszcze z podstawówki, przed tym
      świętem robiliśmy na zajęciach technicznych kwiatki z bibuły, a ponieważ
      chodziłem do szkoły podstawowej nr 7 wyruszaliśmy ulicą Okulickiego (wówczas
      Lenina) koło obecnie Lidera, następnie szliśmy ulicą koło obecnej straży
      miejskiej i koło szkoły muzycznej gdzie dołączali do nas uczniowie ze szkoły
      muzycznej a następnie ze szkoły nr 2 i Ogólniaka. W ten sposób dochodziliśmy do
      skrzyżowania koło przychodni i tam dołączali do nas wszyscy pozostali. Było
      wówczas bardzo kolorowo bo na co dzień na ulicach było szaro. Wówczas można
      było kupić watę cukrową i inne słodycze :) co było dla dzieci wielką "frajdą".
      Pozdrawiam serdecznie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka