Dodaj do ulubionych

zdezelowany videopassat

05.07.06, 09:53
Niedawno padlem ofiara passata bordo na trasie zamosc tomaszow lub.
jak sadzicie czy do konca jest poprawne i moralnie dopuszczalen stosowanie
przez organ ktory w samym swoim zarysie powinien byc "praworzadny" zagrywek typu:
- poscig za samochodem z ktorym wlasnie sie mineli a zniknal on za gorka i
juz nas nie widac to lecimy za nim ponad 160 km/h
- informowanie kierowcow poruszajacych sie po tej trasie przez cb ze drozka
jest "czysta" i nie chodzi mi o bezpieczenstwo ale o jawne oszustwo w celach
jak to sie mowi
"
Obserwuj wątek
    • omeg1 Re: zdezelowany videopassat 05.07.06, 17:04
      Takich passatów albo innych cywilnych samochodów z videoradarem powinno być 10
      razy więcej. Może wtedy debile którym brak wyobraźni jeździli by tak jak
      należy. Zwłaszcza Ci z rejestracjami LTM... w swoich wieśniackich BMW i
      Mercedresach.
      • ann.afrodyta Re: zdezelowany videopassat 05.07.06, 20:23
        nie obrazajmy dobrych marek niemieckich samochodow!!! nie samochod winny lecz
        czlowiek. zgadzam sie ze owi LTM, LZA itp szpanuja na naszych drogach ale i ci
        nasi LZ ITP tez nie sa inni. a radyjko cb nie sluzy tylko do informowania sie
        miedzy soba gdzie nie ma policji ale rowniez jak gdzie dojechac a ludzie
        zapominaja o tym. faktem jest ze karalne jest miganie swiatlami i uzycie
        klaksonu bez potrzeby to uwazam za chore, ale wariatow drogowych lapac albo
        niech spadaja na tor jakis treningowy dla wyzytki.
        • corolla2004 Re: zdezelowany videopassat 06.07.06, 07:55
          podziwiam punkt widzenia naprawde jestem pod wrazeniem ale przepraszam
          uzytkujecie drogi na marsie czy co??
          niezaleznie jaki masz nr na tablicy jestes tak samo narazony na atak ze
          strony zbierajacych wyniki psiakow, przepraszam ale sie niezrozumielismy nie
          chodzilo o to czy sa i jakie numery czy marki aut maja wariaci ale o sposob
          dzialania strozow... szanowni przedmowcy 160 - 180 km/h starym passatem pomimo
          orzelka na czapeczce to jest WARIACTWO - Ludzie przeciez pozabijali by
          wszystkich i wszystko na swojej drodze - (stanowczo oddzielam sie od cywilnych
          wariatow na drodze!!!) nie wiem dlaczego sam fakt ze pisze o takim fakcie
          pozwolil Wam sklasyfikowac mnie w tej grupie - sorry ale chyba nie wylapaliscie
          konteksty - OVER
          • roztoczanski Re: zdezelowany videopassat 06.07.06, 11:25
            Ja rowniez uwazam, ze "stroze prawa" sa bardzo czesto na bakier z przepisami, a
            jak nie jada na sygnale powinni dawac przyklad.
            Zaobserwowane sytuacje:
            - przekraczanie dopuszczalnej szybkosci
            - parkowanie na trawnikach
            - patrolowanie parku samochodem + jezdzenie po trawniku (to wczoraj)
            - jazda z niesprawnym oswietleniem
            To tak z "biegu" sobie przypominam
            Kiedys jechalem samochodem z Zamoscia do Sczebrzeszyna na numerach z poza
            wojewodztwa i "przykleil" do mnie Fiat Bravo, chcialem go przeposcic, zjezdzalem
            na pobocze, ale ciagle jechal za mna. Bylismy wyprzedzani przez inne samochody i
            po 20 km takiej jazdy wyprzedzili, machneli lizakiem przez okno i bez zadnych
            urzadzen pomiarowych chcieli wlepic mandat za przekroczenie szybkosci - to byli
            lokalni patrioci ze Sczebrzeszyna, przynajmniej nie zagrazali bezpieczenstwu
            jadacych, bo nie gonili tych jadacych szybko, tak jak ci z Pssata, jedynie mnie
            trafialo co za idiota mnie sledzi, dobrze, ze nie zaczalem uciekac. To chyba
            jest metoda prowokacji - jak ktos sie nie podoba, to trzeba cos wymyslic, by go
            dopasc :)
            Pozdrawiam.
    • mlopaci Re: zdezelowany videopassat 07.07.06, 13:06
      Jeśli masz jakiekolwiek wątpliwości co do zachowania policji to:

SKARGI NA DZIAŁALNOŚĆ POLICJI NALEŻY KIEROWAĆ NA ADRES:
      skargi.kgp@policja.gov.pl

Skarga powinna zawierać:
      - imię i nazwisko skarżącego,
      - dokładny adres zamieszkania (miejscowość, kod pocztowy, ulica, numer domu,
      numer mieszkania),
      - dokładny opis zdarzenia,

UWAGA! Zgodnie z Rozporządzeniem Rady Ministrów z dnia 8 stycznia 2002 r. w
      sprawie organizacji przyjmowania i rozpatrywania skarg i wniosków (Dz.U. nr 5 z
      dnia 22 stycznia 2002 r. poz. 46) "Skargi i wnioski niezawierające imienia i
      nazwiska (nazwy) oraz adresu wnoszącego pozostawia się bez rozpoznania".
      • roztoczanski Re: zdezelowany videopassat 07.07.06, 16:44
        Skladales moze? Opisz swoje doswiadczania, chetnie przeczytam jak to wyglada w
        praktyce.
        • szpak_zam Re: zdezelowany videopassat 07.07.06, 17:18
          Myślę że na pewno pewne wypaczenia są w policji. Uważam że jazda po parku
          samochodem nie jest jakaś straszna - patrolują ten park i to jest ważne!
          Widziałem, że i ok. 23 patrolowali (pieszo) amfiteratr (nad 10 ich widziałem) co
          mnie zdziwiło!. Co do skarg - należy składać jesli był problem. Mam nadzieję że
          się powoli będzie to zmianiało. Choć nie jestem zwolenniekiem PiSu - w Dornie
          cała nadzieja :D
          • koziorozka policja w Zamosciu 07.07.06, 17:22
            Uważam:
            składanie skarg do Komendy Głównej na poruszone wyżej sprawy - za przegięcie
            patrolowanie parku samochodem (też to widziałam) - za skandal
          • roztoczanski Re: zdezelowany videopassat 07.07.06, 22:05
            To nie sa duze uchybienia, wiadomo policjanci sa ludzmi, ale ich praca wymaga by
            starali sie byc przykladem, nie chodzi o skarzenie, tylko by sami sobie to
            uswiadomili. Ale po co jezdzic po trawniku w parku jesli sytuacja tego nie
            wymaga. Jest to niszczenie zieleni na ktora ida nasze podatki.
            Wazniejszy jest problem poruszany w pierwszym poscie. Policji brakuje pieniedzy
            na odpowiednie wyposazenie i szkolenie. Jezdzac szybko po drogach publiczych
            stwazaja zagrozenie dla siebie i innych. Wlasnie wczoraj przeczytalem o smierci
            22 letniego policjanta, ktory zginal w radiowozie - wyprzedzal straz pozarna
            jadaca do pozaru i stracil panowanie nad samochodem. Nie wiadomo czy zawinil
            czlowiek czy sprzet.To nie sa juz zarty i nie jest to pierwszy taki wypadek.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka