saksalainen 05.09.07, 22:30 Nie wiem czy wiecie, ale w zwiazku z szalejacym terroryzmem Bundesinnenminister Schäuble postanowił ograniczyc niekontrolowane surfowanie w internecie, tajne pisanie e-maili i podobne przestepstwa. Tutaj projekt ustawy Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maria421 Re: Mielke auf Rädern 06.09.07, 11:06 Ciekawa jestem jakie byscie mieli miny, gdyby tym idiotom (mowie o terrorystach oczywiscie) udal sie zamach. Wtedy z pewnoscia pretensje do Schäuble , policji, sluzb specjalnych, rzadu i samego Pana Boga ze do tego doszlo, ze spali, nic nie zrobili, nie uchronili. A tymczasem nalezaloby POGRATULOWAC ze udaremnili zamach(y). I rowniez ci wyprani z mozgu terrorysci powinni podziekowac ze zamiast w Ogrodach Allaha z 72 hurysami, wyladuja w cieplej celi niemieckiego wiezienia. Odpowiedz Link
saksalainen Oczywiscie ze nalezy pogratulowac 06.09.07, 16:07 policji itd. sukcesu. Tyle ze: W NRD nie było terrorystów, a i przestepczosc była duzo mniejsza - za cene ograniczen wolnosci, podobnych do tego co sie chce - nie za jednym razem, ale krok po kroku - wprowadzic tutaj. Nie po to wyjezdzałem do RFN zeby sie znalezc w NRD. Odpowiedz Link
maria421 Re: Oczywiscie ze nalezy pogratulowac 07.09.07, 08:54 saksalainen napisał: > policji itd. sukcesu. > > Tyle ze: W NRD nie było terrorystów, a i przestepczosc była duzo mniejsza - za > cene ograniczen wolnosci, podobnych do tego co sie chce - nie za jednym razem, > ale krok po kroku - wprowadzic tutaj. > > Nie po to wyjezdzałem do RFN zeby sie znalezc w NRD. Wnioskuje ze nie wiesz, albo jestes za mloda aby pamietac jak bylo w NRD. Odpowiedz Link
saksalainen Wiem jak było w NRD 07.09.07, 13:21 Nie z wlasnego doswiadczenia, ale na tyle zeby wiedziec o czym mówie. I pamietam kontrolowanie listów za stanu wojennego w Polsce - mniej-wiecej to co Schäuble chce dopuscic w wypadku e-maili (owszem, na mała skale, ale bez sadowego nakazu - tak ze jak to przejdzie, bedzie tego z czasem coraz wiecej, bo w praktyce policja bedzie mogła robic co chce). Nie twierdze ze Schäuble tym jednym przepisem wprowadza tutaj NRD-owskie standarty. Tego nie dałoby sie zrobic, byłyby protesty. Wprowadza powoli. Tu troche wiecej kontroli, tam troche mniej wolnosci. Nietykalnosc mieszkania? Sfera prywatna w telekomunikacji? Komu to potrzebne? Jak nie jestes terrorysta, nie masz nic do ukrycia. Moze panikuje, moze w Polsce sytuacja jest powazniejsza. Ale ja zyje tutaj. Odpowiedz Link
maria421 Re: Wiem jak było w NRD 07.09.07, 14:13 Ja tez zyje tutaj. Juz prawie cwierc wieku. W NRD nigdy nie mieszkalam, ale PRL pamietam doskonale. Dlatego wszelkie panikowanie ze Schäuble chce zrobic tutaj drugie NRD uwazam za... no wlasnie, tylko za panike. Odpowiedz Link
saksalainen Ja po prostu 07.09.07, 17:22 ...nie lubie jak ktos czyta moje listy. Jakos... nie lubie tego. Moze normalni ludzie czerpia z tego przyjemnosc, tylko ja jestem jakis dziwny. Odpowiedz Link
maria421 Re: Ja po prostu 07.09.07, 17:27 saksalainen napisał: > ...nie lubie jak ktos czyta moje listy. Jakos... nie lubie tego. Moze normalni > ludzie czerpia z tego przyjemnosc, tylko ja jestem jakis dziwny. Myslisz ze Twoje listy moga byc przedmiotem zainteresowania sluzb specjalnych? Odpowiedz Link
saksalainen Re: Ja po prostu 07.09.07, 18:58 W tej chwili nie jestem w zaden sposób na swieczniku. Ale załózmy ze ktos kiedys z jakiegos powodu bedzie chciał mnie albo moim znajomym zaszkodzic. A ja, powiedzmy, bede akurat prowadził nieprzyzwoita korespondencje z mezatka. Albo bede opowiadał politycznie niepoprawne dowcipy, czy wyrazał niepoprawne poglady. Wolnosc wypowiedzi to bardzo podstawowe prawo, tym bardziej w sferze prywatnej, do której nikt z zewnatrz nie powinien miec dostepu. Odpowiedz Link
fan.club O Sozialromantik każdy juz pewnie słyszał. 07.09.07, 10:59 Politromantik to zupełnie coś nowego! Odpowiedz Link
ggigus skoro na mocy obowiazujacego 06.09.07, 16:26 prawa zlapali terrrystow, to znaczy, ze to prawo w pelni wystarcza no i ciesze sie, ze tym razem ominela nas debata o integracji! Odpowiedz Link
maria421 Re: skoro na mocy obowiazujacego 07.09.07, 08:57 ggigus napisała: > prawa zlapali terrrystow, to znaczy, ze to prawo w pelni wystarcza Zlapali ich rowniez dlatego, ze "zajrzeli im" do komputerow. Bylo to legalne? Nielegalne? Nie wiem. Ale bylo skuteczne. > no i ciesze sie, ze tym razem ominela nas debata o integracji! Ale moze bedziemy mieli inna, ktora jest od dawna konieczna- debate o islamie. Odpowiedz Link
saksalainen Nie liczyłbym 07.09.07, 13:23 ...na debate o iIslamie teraz... to za "goracy" temat. Debata o Islamie bedzie dopiero wtedy jak zaczna płonac synagogi i z jakichs powodów nie bedzie sie dało przypisac tego niemieckim faszystom. Odpowiedz Link
maria421 Re: Nie liczyłbym 07.09.07, 14:14 saksalainen napisał: > ...na debate o iIslamie teraz... to za "goracy" temat. Debata o Islamie bedzie > dopiero wtedy jak zaczna płonac synagogi i z jakichs powodów nie bedzie sie dał > o przypisac tego niemieckim faszystom. Mozesz troche jasniej? > Odpowiedz Link
saksalainen Re: Nie liczyłbym 07.09.07, 17:19 Nikt nie ruszy mahometan dlatego ze przeszkadzaja Niemcom. Niemieckie panstwo uwaza kazdego obcego za wielki skarb dla kraju, wszystko jedno kto to jest. Chyba ze ten obcy zacznie psuc wizerunek Niemiec jako kraju w którym Zydzi moga znow spokojnie zyc. Odpowiedz Link
maria421 Re: Nie liczyłbym 07.09.07, 17:42 saksalainen napisał: > Nikt nie ruszy mahometan dlatego ze przeszkadzaja Niemcom. Niemieckie panstwo u > waza kazdego obcego za wielki skarb dla kraju, wszystko jedno kto to jest. Chyb > a ze ten obcy zacznie psuc wizerunek Niemiec jako kraju w którym Zydzi moga zno > w spokojnie zyc. Teraz bardziej rozumiem co masz na mysli. Ale powoli, powoli, Niemcy tez zaczynaja oczy otwierac. Odpowiedz Link
saksalainen Ciekawy artykuł o kulturowych aspektach integracji 07.09.07, 19:01 www.eurozine.com/articles/2006-11-02-kohlhammer-de.html Co prawda sprzed pół roku, ale warto przeczytac. Odpowiedz Link
ggigus nie, do komputerow zajrzeli Amerykanie 07.09.07, 16:51 Niemcy skorzystali z tych informacji a wlasciwie terrorysci wlamywali sie do niestrzezonych sieci WLAN i wykorzystywali IP do niecnych celow do kompow nikt nikomu nie zagladal! Odpowiedz Link
maria421 Re: nie, do komputerow zajrzeli Amerykanie 07.09.07, 17:26 ggigus napisała: > Niemcy skorzystali z tych informacji > a wlasciwie terrorysci wlamywali sie do niestrzezonych sieci WLAN i > wykorzystywali IP do niecnych celow > do kompow nikt nikomu nie zagladal! Z tego co mowili w TV, to wlasnie zagladano terrorystom do kompow. Terrorysci pisali maile, ale ich nie wysylali tylko zapisywali jako "Entwurf". Kazdy z terrorystow mial haslo do skrzynki pocztowej innych kolegow i mogl sobie ten "Entwurf" przeczytac. W ten sposob sie komunikowali, myslac, ze ich nie zlapia. Odpowiedz Link
ggigus hm, znam inna wersje 07.09.07, 17:42 z IP z dostepnym WLANEM moze sluzby specjalne nie sa po prostu zainteresowane tym, zeby inni ludzie - takze terrorysci wiedzieli, jak s sluzby pracuja? Odpowiedz Link
jessi_a niekoniecznie 07.09.07, 18:01 www.spiegel.de/politik/deutschland/0,1518,504424,00.html Odpowiedz Link
ggigus czyli na mocy istniejacego prawa mozna czytac 07.09.07, 18:07 te maile w interesie terrorystow bylo korzystanie z dostepnych wlanow to po co zmieniac prawo? Odpowiedz Link
jessi_a Re: czyli na mocy istniejacego prawa mozna czytac 07.09.07, 18:09 przeczytaj ten fragment Dennoch, so die "SZ" weiter, hätten die Beamten den E-Mail-Verkehr der Gruppe per richterlicher Erlaubnis monatelang mitlesen können. Das ist kein Problem, wenn die Nachrichten über webbasierte Mail- Accounts verschickt wurden, die überwacht werden können, ohne die IP- Adressen der Nutzer zu kennen. Im August, in der entscheidenden Phase der Anschlagsplanung, seien die Männer dann dazu übergegangen, ein Verschlüsselungsprogramm zu benutzen. Das habe die Fahnder "blind" gemacht, sagte einer der Beteiligten der Zeitung. Er lobbyierte gleichzeitig ein bisschen für das derzeitige Lieblingsprojekt von Schäuble, die Computerüberwachung: "Da hätte uns ein Trojaner geholfen, um da einzudringen." Odpowiedz Link
ggigus masz chyba na mysli debate o islamistach 07.09.07, 16:52 bo debate o islamie to ja widze i slysze caly czas Odpowiedz Link
maria421 Re: masz chyba na mysli debate o islamistach 07.09.07, 17:28 ggigus napisała: > bo debate o islamie to ja widze i slysze caly czas Nie, mam na mysli debate o islamie, ktorej ja, niestety, nie widze ani nie slysze. Odpowiedz Link
ggigus a ja widze i slysze non stop, Ty sama 07.09.07, 17:43 podawalas - o ile sie nie myle, a juz na pewno sie wypowiadalas do art. o Turcji, islamie w Spieglu Odpowiedz Link
maria421 Re: a ja widze i slysze non stop, Ty sama 07.09.07, 17:54 Ggigus, te wszystkie publiczne dyskusje telewizyjne z muzulmanami, imamami, artykuly w Spieglu i nie tylko w Spieglu unikaja debaty na temat islamu. Mowia o muzulmanach, o integracji, o meczetach, ale nie mowia o samym islamie. Tylko bardzo niewiele osob odwaza sie dotknac sedna sprawy.Jak R. Giordano, na przyklad: www.ksta.de/html/artikel/1187242646812.shtml Odpowiedz Link
ggigus nie wiemm co to znaczy dotknac islamu 07.09.07, 18:05 szczerze piszac z tego co wiem, islam jest rzodrobniona religia i dotknac jej nie mozna czy mozna dotknac katolicyzm? czy to jest to samo byc r-k katolikiem w Polsce, Dolnej Saksonii, Bawarii (federalzim) i Austrii? z doswiadczen moich znajomych i mocich to nie jest to samo a Giordano zarzucaja rasizm Odpowiedz Link
maria421 Re: nie wiemm co to znaczy dotknac islamu 07.09.07, 22:49 Ggigus, oczywiscie ze mozna, nalezy i powinno sie mowic o ISLAMIE dyskutujac na tematy integracji muzulmanow, budowy meczetow, czy zagrozenia terroryzmem islamskim. Islam wcale nie jest tak rozdrobniona religia, jest o wiele mniej rozdrobniony niz chrzescijanstwo, a wszystkie jego odlamy uznaja Koran jako prawo dane od samego Allaha. Tak wiec nalezy poznac, jakie to prawo dal Allah muzulmanom, czyz nie? Zamiast mowic slogany "islam jest religia pokoju" nalezy przekonac sie, czy Koran glosi pokoj, czy tez nie. Zamiast powtarzac ze islam jest religia tolerancji nalezy przekonac sie co Koran pisze na temat Zydow i chrzescijan. Zamiast powtarzac ze kobiety w islamie maja rowne prawa jak mezczyzni, nalezy przeczytac co na ten temat mowi Koran. Zachod natomiast unika jak ognia takiej debaty, bo musialby stwierdzic jedno- Koran jest niezgodny z naszymi konstytucjami, a tym samym islam jest religia niekompatybilna z naszymi prawami. Takie stwierdzenie wymagaloby podjecia konkretnych dzialan, a tego Zachod sie boi... Wiec woli owijac w bawelne i pisac o islamizmie, jakby islamizm nie byl islamem. Giordano zarzucaja rasizm? No jasne! To jest glowna linia obrony muzulmanow- obrazic sie i zarzucic rasizm krytykom islamu. Bo islam, wedlug nich, jest ponad wszelka krytyke. A lewaccy apologeci islamu powtarzaja slepo takie zarzuty. Odpowiedz Link
ggigus Re: nie wiemm co to znaczy dotknac islamu 07.09.07, 22:56 1) NIE uzywamsloganow, ze islam jest religia pokoju zadna religia nie jest religia pokoju, katolicyzm tez nie islam nie jest religia tolerancji, katolicyzm tez nie rozdrobnienie katolicyzum prosze sobie obejrzec tu: de.wikipedia.org/wiki/Katholizismus rozdrobnienie islamu tu: de.wikipedia.org/wiki/Islam zachod nie musi debatowac o tym, czy konstytucja jest zognsda z koranem, bo zyjemy w panstwie laickim nie, mario, islam nie jest dla mnie ponad wszelka krytyke i na tym etapie musze zakonczyc dyskusje, bo do niej nie dojrzalas bo warto, jak widac, miec pojecie, o co chodzi Wpływ emisji przez ludzką gospodarkę tzw. "gazów cieplarnianych" na klimat ziemski jest nieudowodnioną hipotezą, lansowaną przez sojusz lewackich, antykapitalistycznych środowisk - misiu1 na forum wege Odpowiedz Link
jessi_a Re: nie wiemm co to znaczy dotknac islamu 08.09.07, 10:51 Bin Laden proponuje, aby Amerykanie przeszli na islam. przynajmniej nie beda placic podatkow. ;-)))). Kiedy Europa dostanie taka propozycje? Odpowiedz Link
maria421 Re: nie wiemm co to znaczy dotknac islamu 09.09.07, 18:18 jessi_a napisała: > Bin Laden proponuje, aby Amerykanie przeszli na islam. przynajmniej > nie beda placic podatkow. ;-)))). Kiedy Europa dostanie taka > propozycje? Jak tylko wroci oczekiwany przez wielu muzulmanow kalifat i obejmie Europe:-) Odpowiedz Link
maria421 Re: nie wiemm co to znaczy dotknac islamu 09.09.07, 18:16 Ggigus, a juz mialam nadzieje ze Ty chociaz RAZ zrozumiesz o co chodzi... ale nie, Ty masz ZERO pojecia, i jak zwykle, kiedy tylko rozmowa zahacza o powazniejszy temat, Ty sie w typowy dla Ciebie sposob z niej wylaczasz. Napisalas bezmyslnie: " zachod nie musi debatowac o tym, czy konstytucja jest zognsda z koranem, bo zyjemy w panstwie laickim" Tu akurat laickosc panstwa nie ma NIC a NIC do rzeczy. Pomysl przez chwilke, Ggigusiu, zastanow sie i spobuj odpowiedziec na nastepujace pytania: -czy jezeli konstytucja glosi nienaruszalnosc cielesna kazdego czlowieka, to powinno byc dopuszczalne w Niemczech nauczanie tekstu (Koranu) zezwalajacego na bicie zon? Obcinanie rak zlodziejom? Zabijanie niewiernych? -czy jezeli konstytucja glosi rownouprawnienie plci, to powinno byc dopuszczalne w Niemczech nauczanie tekstu (Koranu) mowiacego ze mezczyzni stoja ponad kobietami? - czy jezeli konstytucja glosi wolnosc swiatopogladowa, to powinno byc dopuszczalne w Niemczech nauczanie tekstu (Koranu)ktory nakazuje karac smiercia apostatow? Zastanow sie i odpowiedz sobie sama na te pytania. Odpowiedz Link
maria421 Re: mario, napisalas bezmyslnie 12.09.07, 07:53 A co i dlaczego? Wyjasnij mi, skarbie, co napisalam bezmyslnie i dlaczego uwazasz ze napisalam to bezmyslnie. Nad pytaniami przeze mnie postawionymi sie zastanowilas? Odpowiedz Link
maria421 Re: mario, napisalas bezmyslnie 13.09.07, 16:42 A kiedy mi w koncu odpowiesz na moje pytania? Odpowiedz Link
konrad-walenrod jezeli ktos z was ma w domu Wasserstoffperoxid 07.09.07, 14:59 ggigus napisała: prawa zlapali terrrystow, to znaczy, ze to prawo w pelni wystarcza ===================================== Ale CIA moze podsluchiwac. Takze w BRD. I Verfassungsschutz scisle wspolpracuje z CIA. Wszostko, co sie na niniejszam Forum dzieje, jest w CIA analizowane. I biada wam, jezeli ktos z was ma w domu Wasserstoffperoxid. Odpowiedz Link
maria421 Re: jezeli ktos z was ma w domu Wasserstoffperoxi 07.09.07, 15:11 konrad-walenrod napisała: > Wszostko, co sie na niniejszam Forum dzieje, jest w CIA analizowane. Strach sie bac:-) > I biada wam, jezeli ktos z was ma w domu Wasserstoffperoxid. Mam tylko proszek do pieczenia:-) Odpowiedz Link
konrad-walenrod Re: jezeli ktos z was ma w domu Wasserstoffperoxi 07.09.07, 15:20 maria421 napisała: I biada wam, jezeli ktos z was ma w domu Wasserstoffperoxid. > > Mam tylko proszek do pieczenia:-) ====================================== A czym farbujesz wlosy? w 5 min. moge ci z tego bombe zrobic!!! Odpowiedz Link
maria421 Re: jezeli ktos z was ma w domu Wasserstoffperoxi 07.09.07, 15:25 konrad-walenrod napisała: > A czym farbujesz wlosy? Musisz zapytac mojego fryzjera. > w 5 min. moge ci z tego bombe zrobic!!! No wiesz Ty co? Farba do wlosow ma sluzyc temu, zebym ja bombowo wygladala, nie do jakiegos tam marnotrawstwa:-) Odpowiedz Link
maria421 Re: Zegnam sie! 07.09.07, 15:28 konrad-walenrod napisała: > > > CIA stoi przed moimi drzwiami!!! Daj cynk z Guantanamo; podrzuce Ci ciasto na Boze Narodzenie. Pilnik w srodku:-) Odpowiedz Link
konrad-walenrod Adres Twego fryzjera! 07.09.07, 15:28 CIA rzada adresu Twego fryzjera! Odpowiedz Link
maria421 Re: Adres Twego fryzjera! 07.09.07, 15:32 konrad-walenrod napisała: > > CIA rzada adresu Twego fryzjera! CIA juz wie. Przeciez wszystko wie:-) Odpowiedz Link
konrad-walenrod Bye, bye... 07.09.07, 15:35 maria421 napisała: > konrad-walenrod napisała: > > > > > CIA rzada adresu Twego fryzjera! > > CIA juz wie. Przeciez wszystko wie:-) ================================= Mam juz zalozone kajdanki i dalej nie moge pisac! Bye, bye... > > > > > > > > > > Odpowiedz Link
czajnik40 Connie ))) 07.09.07, 15:52 witaj po reaktywacji. Myslisz, ze to slowko zostalo juz wciagniete w Langley na liste ? W takim razie powinnismy pomyslec o jakims slowku zastepczym. Bo przeciez z fryzjerem dogadac sie jako musimy Mario, prawda? Odpowiedz Link
maria421 Re: Connie ))) 07.09.07, 17:22 czajnik40 napisała: > witaj po reaktywacji. Myslisz, ze to slowko zostalo juz wciagniete w Langley na > liste ? W takim razie powinnismy pomyslec o jakims slowku zastepczym. Bo > przeciez z fryzjerem dogadac sie jako musimy Mario, prawda? Ja sie juz z nim dogaduje bez slow:-) Odpowiedz Link