westina 21.12.07, 22:15 video.google.pl/videoplay?docid=-5870901554543719947 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aga_ta_70 Re: warto obejrzec 24.12.07, 22:17 westina napisała: Hej, wielkie dzieki. Bardzo ciekawe, chociaz nie we wszystko wierze. Najbardziej podobala mi sie czesc pierwsza, jest jakas taka...dodajaca otuchy dla mnie. Pochlonal mnie ten temat w ciagu ostatnich dni i za to Ci dzikuje:-) Uwazam ze warto to (krytycznie) obejrzec. Naprawde. Czesci 3. jeszcze nie widzialam, bo nie mialam mozliwosci, patrze etapami. > video.google.pl/videoplay?docid=-5870901554543719947 Odpowiedz Link
fan.club Naprawdę warto? 25.12.07, 12:17 de.wikipedia.org/wiki/Verschw%C3%B6rungstheorien_zum_11._September_2001 Odpowiedz Link
konrad-walenrod Re: Naprawdę warto? Warto!!! 25.12.07, 18:22 A co jest z zatopieniem Lusitanii www.deutsche-schutzgebiete.de/lusitania.htm Odpowiedz Link
aga_ta_70 Re: Naprawdę warto? Warto!!! 25.12.07, 20:02 Oh man Du... Nie, nie przeczytalam tego linka. Nie mam dzisiaj czasu. Ale uwazam, ze Zeitgeist mozna spoko obejrzec. Pierwsza czesc (krytycznie) na pewno. Druga czesc tez widzialam i mnie rozbawila. Ale czemu nie? Ja tam nie bylam, ani nikt z nas. Jaka jest prawda? W co trzeba wierzyc? Osobiscie uwazam ze to ciekawe, co ludziom po glowie chodzi... A 11 wrzesnia wtedy, faktycznie wewnetrznie buntowalam sie przeciwko oficjalnej wersji, tym wielkim slowom, abstrakcji pojec itp., i wlasciwie chcialam, zeby ta verschwörungs-, a nie oficjalna medialna version byla prawdziwa. Nie lubie Ameryki i duzo jest mi tam podejrzane, ale jest to dokladnie tak samo subjektywne uczucie jak wszystko inne, co sie dostaje jako karme z mediow. Inna sprawa, czy ta interpretacje filmowa nalezy brac smiertelnie powaznie. Istotne jest chyba, ze ludzie maja potrzebe takiej interpretacji rzeczywistosci. Cos w tym jest. Kazdy dobiera sobie taka teorie jaka mu pasuje. W kazdej dziedzinie. Film jest interesujacy. Odpowiedz Link
konrad-walenrod Re: Naprawdę warto? Warto!!! 26.12.07, 11:38 aga_ta_70 napisała: > Oh man Du... > > Nie, nie przeczytalam tego linka. Nie mam dzisiaj czasu. -------------------- Odpowiedz Link
aga_ta_70 Re: Naprawdę warto? Warto!!! 26.12.07, 21:16 konrad-walenrod napisała: > > A dlaczego akta dotyczące śmierci Kenedyego utajniono na ileś tam dziesiątków l > at? > > W przodującej i największej demokracji świata!!! > Nie wiadomo dlaczego, a i tak sie nie dowiemy. Obejrzalam Zeitgeist do konca, czyli trzecia czesc i faktycznie mnie lekko zniesmaczylo. Nie lubie filmow opartych rzekomo na faktach, ktore w takim stopniu graja na uczuciach, tak pod koniec stawalo sie to lekko zenujace. A wujek tego to byl ten - *bumbumbum* - muzyczka, no wstrzasajace. Najwyrazniej zwraca sie ten film do laikow. W tej 3. czesci byl taki jeden facet zwracajacy sie do publcznosci ameryanskiej siedzacej na widowni jak do jakis niedouczonych kretynow. I chyba o to chodzi, ze im sie mniej wie na temat historii, tym bardziej taki film wzburza. Facet krytykuje tv i media (ale nie "newspapers"!! Karl Kraus bylby zupelnie innego zdania, bo gazety sa dokladnie takim sammym narzedziem manipulacji, i ja do tej pory tez nie spotkalam czysto neutralnej gazety), a sam posluguje sie metodami manipulanta. Duzo wrzasku o nic. Mam alergie na takiego typu "Motivationstrainer", albo lepiej Manipulationstrainer, brr... To juz bardziej faktycznie podobaly mi sie filmy michela moora, Adorno tez byl w pewnym sensie takim niedocenionym chyba nieco Verschwörungstheoretiker, hehe, jak tak sie czyta "Dialektik der Aufklärung"... A tutaj the best of Verschwörungteorien: www.uni- muenster.de/PeaCon/conspiracy/taz-21c-theories.htm Odpowiedz Link