ksenix 23.08.09, 10:58 może ktoś jechał w tym roku w okolice Neapolu z północy Polski,może się podzieli informacjami o autostradach(Austria,Włochy)i cenach za przejazdy i ogólnie informacjami z drogi,pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: globtroter Re: droga na południe Włoch IP: *.grudziadz.mm.pl 23.08.09, 16:22 Jechałem 27 czerwca do Rimini.Trasa to Świecko, Norymberga, Monachium,Insbruck,Brener,Werona,Modena, do Neapolu dalej Florencja,Rzym.Mój czas jazdy z krótkimi postojami do Rimini 19 godzin 1750 km.Opłaty: Austria winieta 7,7 Euro kupiona na stacji benzynowej przed Monachium,opłata za autostradę Brener 8 Euro płatne na bramce,Włocy bilet pobrany na wjeździe i opłata na bramce w Rimini ok. 28 Euro.Tankowanie ON Polska przed granicą, Niemcy dolanie 10 l,Austria zjazd z autostrady do Brixlegg (ok.1 km dwie stacje benzynowe taniej niżna autostradzie).Przejazd bez korków, w paru miejscach roboty drogowe, oznakowanie bardzo dobre, prędkości zgodne z ograniczeniami, Niemcy w miejscach bez ograniczeń 150. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ksenix Re: droga na południe Włoch 23.08.09, 16:43 Wielkie dzięki za tyle informacji,czy te wszystkie punkty i bramki z opłatami "nie śpią" 24h,(Austria 7,7 Euro to jednorazowa winietka czy na dłużej)akurat wyjdzie mi środek nocy.Jeszcze raz wielkie dzięki i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: globtroter Re: droga na południe Włoch IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.09, 13:16 Winietka 7,7 Euro jest dziesięciodniowa do kupienia na stacjach benzynowych w Niemczech otwarte całą dobę. Opłata 8 Euro za autostradę Brener na bramce autostrady i opłata za autostradę Włochy czynne całą dobę.Na zjeździe z włoskiej autostrady przy płatności gotówką należy podjechać do bramki nad którą jest symbol gościa z wysuniętą ręką. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś