Dodaj do ulubionych

Poród- sonda

21.01.13, 01:40
Obserwuj wątek
    • ania-pat1 Re: Poród- sonda 21.01.13, 07:09
      Nie mieszczę się w pytaniach, cc - bo zagrożenie ciąży (całkiem płaskie ktg)- ale cc nie planowane ....(8 miesiąc - próbowano wywołać nic nie dało to na stół) .... Daj znać gdzie kliknąć.
      • aga.n.f Re: Poród- sonda 21.01.13, 08:53
        Mojej opcji tez nie ma - cc na cito po całkowitym odklejeniu sie lożyska
      • nie_moja_bajka Re: Poród- sonda 21.01.13, 16:34
        też sie nie mieszczę w sondzie, u mnie nagłe CC po powikłanej ciąży ( zatrucie ciazowe)
    • baskokvet Re: Poród- sonda 21.01.13, 09:05
      Ja się tez nie mieszczę-poród Sn, ale na pewno nie standardowy. Ciężki, płaskie ktg, dziecko wyrwane praktycznie ze mnie, wyduszone., groźba vaccum, lub cc.
      • 3-mamuska Re: Poród- sonda 21.01.13, 10:14
        Normalny zwykły poród, bez komplikacji tyle tylko ze skurcze parte miała jeszcze bez rozwarcia. Efekt podania przez położna 2 tabletkę ( ładnie mnie przez to załatwiła, bo po 1 zaczęły sie skurcze, tylko nie dała szansy im sie rozbujac) na wywołanie porodu.
    • madziulec Re: Poród- sonda 21.01.13, 10:41
      O 15 odeszły wody, o 20 MIsiek był na świecie, p[rzy czym o 17 bylismy w szpitalu.
    • roggalique Re: Poród- sonda 21.01.13, 10:58
      ciekawi mnie cel tych sond?

pozdro
      r.
      • madziulec Re: Poród- sonda 21.01.13, 11:56
        Takie tak.. produkcja wątków ;)
        • szalicja Re: Poród- sonda 21.01.13, 12:06
          Ja też nie mam opcji do wyboru - przedwczesne cc z powodu zagrażającej zamartwicy
      • halogen75 Re: Poród- sonda 21.01.13, 23:00
        roggalique napisał:

> ciekawi mnie cel tych sond?
        >
        > pozdro
        > r.

Takie moje nocne rozmyślanie. Aczkolwiek wyniki mnie zdziwiły, spodziewałam się innych.
    • hankam Re: Poród- sonda 21.01.13, 12:30
      Ja też się nie mieszczę - cesarskie cięcie na cito z powodu silnej gestozy i spowodowanego nią całkowitego bezwodzia.
    • backwoodsman Re: Poród- sonda 21.01.13, 15:36
      ciekawym co przyniosą statystyki, choć nie sądzę, byśmy tym sposobem coś odkryli. Syn przyszedł na świat około 3 tyg po terminie (poród wywoływany, silami natury, doszedł do skutku po 3-ciej prowokacji)
      • lara-ama Re: Poród- sonda 21.01.13, 17:10
        Synek urodził się 2 tygodnie po terminie, poród dość ciężki bo Oli był bardzo duży, ponad 5 kg i niestety z vacum.
      • jan.kran Re: Poród- sonda 21.01.13, 17:22
        Spotkalam sie z teoriami nt. przyczyn autyzmu wieloma m.in porod , szczepionki , geny oraz diabli _wiedza_co_jest_przyczyna.
        Ja optuje ewentualnie za dwoma ostatnimi. Moja corka , NT , porod z figurami i vacuum a Aspie wymknal sie na swiat tak ze ledwie spostrzeglam:)
        Szczepionki Liliowy dostal takie jak siostra i wiele dzieci NT dookola a tylko On ma ZA.
        Natomiast tatus na pewno ZA a pewnie i dziadek.
        Ale mnei przyczyny niewiele obchodza bo mam autyste w inwentarzu i nie doszukuje sie czemu jest taki bo to juz po herbacie tylko jak z Nim dobrze funkcjonowac i dac Mu wskazowki jak poruszac sie w Innym Swiecie:)
        • yula Re: Poród- sonda 21.01.13, 18:42
          U nas zdecydowanie geny + niedotlenienie. Planowa cesarka, a dziecko wyciągnęli fioletowe, przyczyny podać nie raczyli, potem jeszcze złapał zapalenie uszu - antybiotyki 2 tyg. + wbijanie przez 25 min przez 3 osoby wenflona w główkę, nie wiem czy wtedy jeszcze nie doprawili :/
    • gizmaaa Re: Poród- sonda 21.01.13, 18:52
      poród naturalny ale martwe łożysko, infekcja wewnątrzmaciczna
      sepsa w wieku 2 miesięcy :/
    • mruwa9 Re: Poród- sonda 21.01.13, 21:18
      tez sie nie mieszcze: psn, ale nie fizjologiczny. Po szeregu zlych decyzji, ktore uruchomily lawine dramatycznych wydarzen, wskutek ktorych zarowno dziecko, jak i ja, ledwo przezylysmy porod. U dziecka zamartwica i wylewy do OUN. Porod 2 tygodnie po terminie. Sepsa i zapalenie opon mozgowo-rdzeniowych w wieku 10 miesiecy..
    • nefret_ete Re: Poród- sonda 21.01.13, 21:33
      jak sie ma 2 dzieci to nie da się zagłosować 2 x :( drugi - planowana c.c.
      • veroniqq Re: Poród- sonda 21.01.13, 22:52
        U mnie zaplanowane cc. Nasz jedyny rodzynek był długo wyczekiwany i nie chcieliśmy ryzykować, a mój wiek też słuszny nie skłaniał do porodu sn. Tak naprawdę to była nasza ostatnia szansa na dziecko.
    • halogen75 Re: Poród- sonda 23.01.13, 19:14
      Dziękuję ślicznie za odpowiedzi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka