roggalique
08.02.13, 10:46
madziulec napisała:
> Rogal Ty wex nie rób z siebie ofiary i nie zafałszowywuj realiów,
Przecież ja nie o tym mówię.
Uważam, że w przestrzeni publicznej, szerszej, jest miejsce także dla takich osób jak np. posłanka Pawłowska, czy pan Korwin-Mikke. Sprzeciwiam się pomysłom typu usuwanie kogoś z uniwerku tylko dlatego, że głosi jakieś tam poglądy, a przy okazji jest chamem. Uważam, że studenci sami potrafią ocenić takiego wykładowcę. Uważam, że każdy ma mądrość pozwalającą odpowiednio korzystać z kiosku z gazetami i z pilota od telewizora. Oraz z myszki i klawiatury. Jak w radiu występuje debil, to włączam empetrójkę, proste.
Sprzeciwiam się też usuwaniu kogoś z forum za to, że ma jakieś tam poglądy. Sposób ich wyrażania pozostaje kwestią dyskusyjną, ale powtarzam - są metody i techniki by unikać kontaktu z tym, z kim się tego kontaktu mieć nie chce.
Ban ogranicza niestety kontakt tym, którzy tego kontaktu chcą, to też proste. Ban ogranicza wybór. Nie podoba mi się, że ktoś decyduje za mnie o tym kogo mogę czytać, a kogo nie. I co mogę czytać, a czego nie.
Jak Ty, Magda, w końcu pojedziesz na tyle, że dostaniesz bana, to też się o Ciebie upomnę, nie martw się:) Nie podzielam większości Twoich metod w dyskusji, nie podzielam też wszystkich poglądów, ale uważam, że masz prawo je wyrażać. Twoje wypowiedzi świadczą o Tobie, tak jak moje świadczą o mnie.
O moją konsekwencję też się nie martw. Na dany moment zawsze jestem konsekwentny:)
pozdro
r.