21.08.13, 22:04
Może to kogoś zainteresuje. Kiedyś tu pisałam i dużo czytałam w poszukiwaniu odpowiedzi na moje pytania. Moj synek ma 7 lat, wlasnie się okazało, ze ma Zespół Williamsa. Po drodze przerobilismy autyzm, ZA, ADHD - jest duzo podobnych cech i zespolow. Uwazano nas tez za nieudolnych rodzicow.
Ale sa pewne cechy b. charakterystyczne - np. jest niezmiernie towarzyski i przyjacielski. Nawiazuje kontakt z kazdym kogo widzi, bez zadnego dystansu i bez zastanowienia. I czasem wystepuja wspolne cechy twarzy u dzieci z ZW. Zespol Williamsa na szczescie latwo sprawdzic - wystarczy badanie krwi. Po prostu w koncu trafilismy na odpowiednia pania Doktor, kt. od pierwszego spojrzenia wiedziala kto wszedl do jej gabinetu. Teraz przed nami kolejne badania, dylematy zwiazane ze szkola, poradnie, zaswiadczenia i to wszystko co juz na pewno swietnie znacie. Pozdrawiam. J.
Obserwuj wątek
    • kaskax25 Re: Williams 22.08.13, 06:34
      w naszym przedszkolu specjalnym mamy chlopczyka z tym zespolem i faktycznie jest bardzo przytulaski :)) tulilby sie do kazdego nawet jak za bardzo nie zna. Najwazniejsze ze w koncu macie prawidlowa diagnoze
    • gemmavera Re: Williams 24.08.13, 07:52
      Dobrze, że macie wreszcie porządną diagnozę.
      Powodzenia na dalszej drodze :)
    • gepardzica_z_mlodymi Re: Williams 24.08.13, 17:32
      Jakoś tak najłatwiej widzę postawić diagnozę ZA, czy ADHD. Coraz częściej zdarza mi się spotkać rodziców, którzy w końcu doszli do zespołów genetycznych poprzez takie diagnozy. A Wam życzę dużo siły. Jest prężnie działające stowarzyszenie rodzin elfików - kiedyś podejrzewając u swojego dziecka ten zespół trafiłam na te fajne rodzinki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka