28.10.13, 18:21
Witam,

zdaję sobie sprawę z obowiązujących zasad:
- forum nie pełni funkcji bezpłatnego biura tłumaczeń,
- nie odrabiamy prac domowych i zleconych.

Nie mniej prośba jest ściśle prywatna i związana raczej z "hobby". Otóż od około roku czasu jestem fanatykiem filmu "Szpieg" ( www.imdb.com/title/tt1340800/?ref_=nv_sr_1 ). Oglądam go już enty raz i rozbieram na części. Jedną z nierozwiązanych dla mnie zagadek jest finałowa piosenka w wykonaniu Julio Iglesiasa po francusku - "La Mer". O ile tłumaczenie na angielski treści samego utworu znalazłem, to tyle nie mogę zrozumieć kilku zdań wypowiedzianych przez Julio we wstępie piosenki. Mam podstawy przypuszczać, że jest w tym ukryty jakiś podtekst filmu i bardzo chciałbym go poznać. Byłbym bardzo wdzięczny za jakiekolwiek tłumaczenie. Link do utworu: www.youtube.com/watch?v=ftcnABNVQYk Interesujący mnie fragment to odcinek pomiędzy 8. a 28. sekundą.
Z góry dzięki
Obserwuj wątek
    • nobullshit Re: Prośba 29.10.13, 17:22
      ale_maruda napisał(a):
      >Mam podstawy przypuszczać, że jest w tym ukryty jakiś podtekst filmu i bardzo chciałbym go >poznać.
      Muszę Cię rozczarować.
      Julio mówi po prostu, że to jego nowa francuska piosenka, i że będzie czytał słowa z kartki, bo dostał je zaledwie trzy dni wcześniej. Ale zapewnia, że mimo to piosenka będzie od dzisiaj bardzo popularna we Francji.
      • ale_maruda Re: Prośba 03.11.13, 20:16
        Bardzo dziękuję

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka