lunatica 04.02.07, 23:40 EMA wheat? Za wszelka pomoc serdecznie dziękuję Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
donatta Re: Ki diabeł? Endomysial (EMA) Antibodies? 05.02.07, 08:09 Przeciwciała przeciw endomysium, czasem nazywane przeciwciałami antyendomysialnymi, lub przeciwciałami EmA. Czas szukania w googlach - 30 sekund. Polecam, tam można znaleźć niemal wszystko. www.google.co.uk/search?q=przeciwcia%C5%82a+EMA&hl=en&start=0&sa=N A ta pszenica to rozumiem, że literówka? Odpowiedz Link
lunatica Donatto, 05.02.07, 11:33 tyle wiem (też wyguglalam, wybacz nie pamiętam, czy zajęło mi to 30 sek. ), chodzi mi właśnie o tę pszenicę EMA, bo nie wiem, czy dobrze kombinuję, że to będzie pszenica bezglutenowa? A może to za dalekie uproszczenie? Pozdrawiam. Odpowiedz Link
donatta Re: Donatto, 05.02.07, 11:59 W takim razie przepraszam. Tak, czy inaczej, przeciwciała EmA to serologiczne markery, występujące we krwi i świadczące celiakii, a więc nietolerancji glutenu. Nie znalazłam w ogóle wyrażenia "EMA wheat", czy mogłabyś podać kontekst (całe zdanie)? Odpowiedz Link
lunatica Re: Donatto - częśc diaologu :-) 05.02.07, 12:39 A Semolina’s made from the husk of the wheat, isn’t it? B Yeah, it’s a different variety of wheat. A Is it? B Yeah. It comes from Ema wheat. A Ema wheat? B Ema. A But basically what’s nice about this semolina, right, is because its been made from the husks surrounding this Ema wheat, right, its got wonderful flavour, real depth of flavour, you know, it makes sort of like normal breads a little bit more interesting. -- To tyle w skórcie Dzięki za chęć pomocy... Odpowiedz Link
donatta Re: Donatto - częśc diaologu :-) 05.02.07, 12:49 W takim razie uwazam, ze nie ma to nic wspolnego z przeciwcialami EmA. Moze chodzic o Environmental Management for Agriculture i jakas odmiane pszenicy wprowadzona prze nich. Wiecej znaczen skrotu EMA: www.acronymfinder.com/af-query.asp?acronym=EMA&string=exact&s=r&page=1 Odpowiedz Link
lunatica Dziękuję, 05.02.07, 13:41 popatrzę na to pdo tym kątem Może to będzie strzał w 10. Pozdrawiam. Odpowiedz Link