kicior99 16.02.04, 18:10 Dzis widzialem w sklepie "mleczko ptasie" =) Az mnie pokusilo aby kupic... Dziwne nazwy produktow spozywczych poszukiwane! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jacek.placek Re: Niech żyją artykuły spożywcze! 16.02.04, 18:17 Pierwsze było chyba zadanie od lubego 'ptasiego mleka', tak jak i 'gwiazdki z nieba'. W koncu cukiernicy spelnili zachcianke, ale skad wiedzieli jak ma smakowac? J.P. Odpowiedz Link
kicior99 Re: Niech żyją artykuły spożywcze! 16.02.04, 18:30 ciekawe jak wydoili te ptaszki Odpowiedz Link
emka_1 Re: Niech żyją artykuły spożywcze! 16.02.04, 18:18 słone paluszki i kocie języczki. Odpowiedz Link
kicior99 Re: Niech żyją artykuły spożywcze! 16.02.04, 18:31 kocie jezyki sa pyszne. Kiciora juz sie boi ze jej wyrwe,,, Odpowiedz Link
emka_1 Re: Niech żyją artykuły spożywcze! 16.02.04, 21:32 one sa z czekolady, te kocie języczki i wcale nie przypominają prawdziwych sprawdziłam na mojej kociej bandzie. z nazw idiotycznych - przyprawa kucharek. na opakowaniu stary, opasły kucharz Odpowiedz Link
kicior99 Re: Niech żyją artykuły spożywcze! 17.02.04, 11:15 bo to ma byc tenkcharek - albo ten facet jest odpowiedni dla kucharek Odpowiedz Link
szarykot Re: Niech żyją artykuły spożywcze! 16.02.04, 19:06 nie wiem czy napiszę dokładnie na zadany temat... kiedyś widziałem w sklepie cukier chyba z importu, bo na opakowaniu stało SUGAR. a na plakietce z ceną napis: Cukier "Sugar". całkiem jakby owo "Sugar" miało być marką cukru... Odpowiedz Link
dialektolog Re: Niech żyją artykuły spożywcze! 16.02.04, 19:40 szarykot napisał: > nie wiem czy napiszę dokładnie na zadany temat... kiedyś widziałem w sklepie > cukier chyba z importu, bo na opakowaniu stało SUGAR. a na plakietce z ceną > napis: > Cukier "Sugar". > całkiem jakby owo "Sugar" miało być marką cukru... > To trochę jak niegdysiejszy ser fromage. Ale mnie oczywiście cieszy zróżnicowanie regionalne języka polskiego, czyli że na MAKARONIE produkowanym w Warszawie był napis KLUSKI Odpowiedz Link
hajota Re: Niech żyją artykuły spożywcze! 16.02.04, 19:56 Szynka Zagłoby. Szynka Bohuna. kanibalizm? Odpowiedz Link
emka_1 Re: Niech żyją artykuły spożywcze! 16.02.04, 21:25 w pobliskim sklepie sprzedają szynkę dionizego oraz szynkę babuni, a także masło szlacheckie, które zawiera 50% margaryny - gdzie jest spożywczy nekanda-trepka? Odpowiedz Link
brunosch flaki hetmańskie 17.02.04, 11:14 Największe wrażenie zrobiły na mnie "flaki hetmańskie". Jakoś tak z Żółkiewskim mi się skojarzyło. A "szynka koszerna" (wieprzowa, a jakże) rozbawiła do łez. Odpowiedz Link
jacek.placek Re: Niech żyją artykuły spożywcze! 16.02.04, 20:14 jeszcze zelkowe miski (niedzwiadki, nie naczynia a, w osiedlowym spozywczym widzialem gumy do zucia... wygladaly jak papierosy na sztuki jak ta mlodziez ma nie palic! Odpowiedz Link
jacek.placek Re: Niech żyją artykuły spożywcze! 16.02.04, 20:16 jeszcze mi sie pizza Boryny przypomniala - Telepizza (C) nie lepiej by bylo podplomyk? Odpowiedz Link
stefan4 Re: Niech żyją artykuły spożywcze! 16.02.04, 20:39 kicior99: > Dzis widzialem w sklepie "mleczko ptasie" =) Az mnie pokusilo aby kupic... > Dziwne nazwy produktow spozywczych poszukiwane! ,,Polish pierogis'' spotkałem oczywiście w Hameryce. - Stefan Odpowiedz Link
isanda Re: Niech żyją artykuły spożywcze! 17.02.04, 00:40 w Anglii sprzedaje się włoski sos pomidorowy pod nazwą Putanesca dla tych, którzy znają hiszpański brzmi to intrygująco, bowiem puta znaczy po hiszpańsku k...a Odpowiedz Link
stefan4 Re: Niech żyją artykuły spożywcze! 17.02.04, 01:51 isanda: > w Anglii sprzedaje się włoski sos pomidorowy pod nazwą Putanesca > dla tych, którzy znają hiszpański brzmi to intrygująco, bowiem puta znaczy > po hiszpańsku k...a Po włosku ,,putana'', nie? To jeszcze bliżej. Ten efekt jest zapewne zamierzony. W jakiejś cukierni w Polsce widziałem ,,cycki Murzynki''. Na talerzyku leżały dwa półkuliste ciastka z klupkami sosu czekoladowego na szczycie. To przecież też nieprzypadkowo. - Stefan Odpowiedz Link
kicior99 Re: Niech żyją artykuły spożywcze! 17.02.04, 11:17 cycki murzynki jako tez drink pt. wsciekly pies to staly repertuar pilskich imprez Odpowiedz Link
szarykot PENIS!! 17.02.04, 22:30 z czarnej czekolady, na czubku "plama" z białej symulująca męską wydzielię ejakulacyjną. do nabycia (powinny jeszcze być) w cukierni we wrocławskiej Galerii Dominikańskiej Odpowiedz Link
szarykot i jeszcze propos drinków... 17.02.04, 22:35 ...się mi bo zbyt wcześnie kliknął "wyślij". siedziałem swego czasu z Kobietą moją w knajpie i piliśmy różne dziwne drinki. ja akurat miałem gin z jakimś sokiem owocowym, a że smakował bardzo ciekawie, stwierdziliśmy, że trzeba go nazwać. nastała chwila ciszy, po czym Kobieta moja niespodziewanie zmieniła temat i, nawiązując do mojej zerwanej korespondencji z niejakim Johnem Porterem, powiedziała ni z gruszki ni z pietruszki: - John nie napisał, bu... i od tej pory gin z sokiem (bodajże porzeczkowym) nosi przydługą, ale jakże uroczą nazwę "John nie napisał, bu..." Odpowiedz Link
emka_1 i jeszcze z przypraw 17.02.04, 14:00 degusta )) czy po użyciu mamy się czuć zdegustowani potrawą ? Odpowiedz Link
kicior99 Re: i jeszcze z przypraw 17.02.04, 14:51 emka_1 napisała: > degusta )) czy po użyciu mamy się czuć zdegustowani potrawą ? mamy degustowac ile wlezie Odpowiedz Link
biuralistka Re: Niech żyją artykuły spożywcze! 17.02.04, 14:05 wszelkie szynki i polędwice drobiowe, pasztet z soi, smalec sojowy itp. Odpowiedz Link
kicior99 Re: Niech żyją artykuły spożywcze! 17.02.04, 14:50 smalec sojowy!??? Gdzies ty cos takiego widziala? Kupilbym dla czystej zgrywy Odpowiedz Link
biuralistka Re: Niech żyją artykuły spożywcze! 17.02.04, 14:56 W moim osiedlowym spożywczym. Jak wprowadzą teleportację, to Ci wyślę Odpowiedz Link
biuralistka Re: Niech żyją artykuły spożywcze! 18.02.04, 05:52 przeanalizowany już na wielu forach ryż paraboliczny Odpowiedz Link
michalina04 Re: Niech żyją artykuły spożywcze! 20.02.04, 23:38 Mój przebój to "rychle rozpustne kakao", które kolega kupił w sklepie spozywczym na Słowacji. Odpowiedz Link