jarkoni 13.08.10, 17:05 A teraz posprzątasz na falbanku - powiedział mój Tata, kiedy dzieckiem byłem i chciałem mu we wszystkim pomagać... Nietrudne co? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
femme-fatale1 Re: falbanek 13.08.10, 17:22 Nie znam wyrażenia Nie wiem, co oznacza ;-] ale słyszałam wiele razy takie.. jak 'poteguje' wszystko, to będę miał/a wolny czas ;-] Odpowiedz Link
jarkoni Re: falbanek 13.08.10, 17:32 Mój Ojciec to mówił jeszcze w świętokrzyskiem, ale w Łodzi też już to wielokrotnie słyszałem: "Jeszcze tylko posprzątać na falbanku i fajrant" Odpowiedz Link
femme-fatale1 Re: falbanek 13.08.10, 17:40 Zanim fajrant będzie, to muszę umyć..framugi ;-] Odpowiedz Link
jarkoni Re: falbanek 13.08.10, 17:44 femme-fatale1 napisała: > Zanim fajrant będzie, to > muszę umyć..framugi ;-] Coś późno na fajrant, już prawie 18 piątek Odpowiedz Link
femme-fatale1 Re: falbanek 13.08.10, 17:54 A to zależy od kiedy ..szlaban na robotę ;-] ja, jak Dobra Wróżka spełniam marzenia ;-] wybieram się do Gazety z zadymą.. powód: zbanowanie jako założycielka tak wspaniałego forum z pewnością będzie umiała przytoczyć argumenty, które spowodowały to ;-] Odpowiedz Link
femme-fatale1 Re: falbanek 13.08.10, 19:04 Założycielka "Szkapy" pytanie brzmi...za co.. odpowiem za zwrócenie się do Niej po..imieniu ;-o powinnam pewnie była napisać tak, jak Ona do innego Forumowicza 'wyp...j', wówczas byłoby ok ;-] Odpowiedz Link
jarkoni Re: falbanek 13.08.10, 19:08 Tu jest inny temat. I daj se luz, mnie też tam zabanują, ale nie dbam o to, internet jest pełen forów.. Póki co jeśli nie wiesz co to falbanek, to pochwal się gwarowym słownictwem dziadków Odpowiedz Link
femme-fatale1 Re: falbanek 13.08.10, 19:33 Nie mam zielonego pojęcia co to falbanek ;-] Może przybliżysz? Babcia mówiła, że na dnie pływają <szmoncesy> /dziadostwo jakies/ a jak wiadomo wyrażenie to oznacza humor żydowski..;-] Odpowiedz Link
femme-fatale1 Re: falbanek 13.08.10, 19:36 Przypomniałam sobie, że piekła ciasto drożdżowe na - jużynę ;-] Odpowiedz Link
femme-fatale1 Re: falbanek 13.08.10, 19:53 Nie mam ręki do drożdżowego ;D Nie rośnie nic Odpowiedz Link
tymon99 Re: falbanek 14.08.10, 11:49 stół warsztatowy, taki z imadłem i innymi fizymatentami. Odpowiedz Link
jarkoni Re: Ślubanek 17.08.10, 14:10 Ależ skąd, każdy szanujący się majster, a nawet domowy majsterklepka musi mieć swój falbanek i już!! Odpowiedz Link