Gość: mich.z IP: *.play-internet.pl 17.11.13, 19:57 Na jakie biuro podróży się zdecydować? Czy Tui wycofuje się z Polski czy to tylko plotki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kero Re: Tui IP: *.adsl.inetia.pl 18.11.13, 08:34 To zdecydowane plotki. TUI zrezygnowało z zatrudniania agentów oraz z przynależności do PIT. (Polska Izba Turystyki) KOnkurencja chciałaby aby TUI zniknęło ale to nie tak szybko się stanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marsz Re: Tui IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.13, 15:05 Odetchnąłem, że "nie tak szybko"... Ale coś konkretniej? Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kero Re: Tui IP: *.adsl.inetia.pl 18.11.13, 15:18 Nic konkretniej nie napiszę. Ja śledząc nieco poczynania turoperatorów i póki co jestem spokojny o byt TUI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiu... Re: Tui IP: *.unitymediagroup.de 18.11.13, 17:15 TUI Poland jest polską firmą, która współpracuje z niemieckim TUI. Można przeczytać o nich choćby na ich stronie - www.tui.pl/o-tui-poland Co może niepokoić, to np. kapitał zakładowy - 200 000 zł. Za takie pieniądze kupisz np. małe mieszkanie, oczywiście nie w dużym mieście. Bo np. na stronie www.itaka.pl/o_nas/index.php podają, że ich kapitał wynosi 3 250 000,00 Niby to tylko kapitał, ale tegoż polski oddział TUI ma 16 razy mniej, co nie znaczy, że jest niewiarygodny, ale - no właśnie jakoś tak kapitał zakładowy świadczy o firmie. TUI Poland zostało wykluczone z Polskiej Izby Turystyki. Uzasadnienie tutaj: www.pit.org.pl/index.php?navi=005&id=2031 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kero Re: Tui IP: *.adsl.inetia.pl 19.11.13, 08:00 TUI samo zrezygnowało z płacenia haraczu dla PIT. A co takie PIT mi pomoże jak Itaka mnie wyroluje? - NIC. Tak jak i każde inne biuro, które okaże się niewypłacalne to PIT palcem nie kiwnie by turystom pomóc. Argumenty do kitu. Kwoty 3 500 000 lub 200 000 to kwoty kapitału zakładowego nie mające nic wspólnego z gwarancjami. Wiem, że wielu chciałoby aby TUI poległo bo stało się firmą niezależną ale ja nie mam onbaw póki co o ich byt. Odpowiedz Link Zgłoś
pietusza Re: Tui 19.11.13, 09:25 NA ROK 2014 NAJWIĘKSZĄ GWARANCJĘ NA POLSKIM RYNKU MA TUI - 157.765.200,80 zł, Itaka ma gwarancję 144.000.000 zł, więc mniejszą, pomimo pierwszego miejsca w sprzedaży, więc i globalnie i w przeliczeniu na jednego klienta TUI ma najlepsze zabezpieczenie. Nie ma żadnych obaw o TUI, to pewne biuro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Tui IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.13, 07:52 Oczywiście, że PLOTKI!!! Niby dlaczego TUI miałoby się wycofać z Polski??? To drugie biuro w Polsce pod względem sprzedaży i z dobrą renomą. To jakiś absurdalny pomysł, podrzucony przez wkurzonych agentów, z którymi TUI się rozstało. Odpowiedz Link Zgłoś
jicek_69 Re: Tui 19.11.13, 17:55 Pogłoski o wycofaniu się TUI z polskiego rynku krążą już od dawna, a przynajmniej od kilku lat. Nawet gdyby się wycofali, to wyjdą z Polski po odprawieniu ostatniego Klienta na lotnisku po przylocie do Polski (patrz na przykładzie TUI-Hungary). Dotąd mamy przykłady, że zamyka się biuro zaraz za piętami ostatniego turysty wysłanego w wakacyjną podróż (za wyjątkirm szwedzkiego Ving). Byliśmy z TUI 7 razy, zawsze wracaliśmy zadowoleni. Pozdrawiam Jot.De Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Re: Tui IP: *.dynamic.chello.pl 19.11.13, 19:00 Jakie wycofanie??? O czym wy mówicie??? Byłam dzisiaj w biurze TUI (w sprawie oferty na lato 2014), rozmawiałam z kierowniczką, i powiedziała, że to kompletne bzdury i ona nie wie skąd się biorą takie niczym nieuzasadnione pogłoski. TUI nigdy nie zamierzało i nie zamierza wycofywać się z Polski (ani w tym roku ani w kolejnych), a wprost przeciwnie - ciągle rozszerza swoją działalność, mają coraz większy udział w rynku, w tej chwili są już na drugim miejscu w Polsce ,mają coraz lepsze wyniki finansowe, ale u nas plotki mają się dobrze - ktoś coś powie bez sensu, a kolejni to powtarzają, żeby tylko gadać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JM Re: Tui IP: *.xdsl.centertel.pl 21.11.13, 02:08 No nie wiem, nie wiem... Zazwyczaj zaczyna się to od niedopowiedzeń w katalogu i ściemniania w biurze - ja tak miałem z Tui Polska dwa razy w ciągu trzech lat. Następni w kolejności to (ostatni do pomocy) rezydenci... Interesujące doświadczenie z października 2013 - hotel sygnowany przez Tui nawet nie próbuje niczego łatać - tylko otwartym tekstem mówi: sorry, to nie my, masz problem z Tui Polska... Po powrocie - zamiast zwyczajowego "przepraszam" - pycha, buta i.... - UWAGA!!! - ankieta pt. "Co Ci się u nas podobało i jak szybko coś u nas kupisz". A to znaczy, iż nikt nawet nie próbuje monitorować złożonych reklamacji, że o cywilizowanych formach załagodzenia sytuacji nie wspomnę. Nie muszę dodawać, że po krytycznej (acz spokojnej) odpowiedzi na ankietę zapadła cisza. Jaka cisza? No brawo, głucha, grobowa cisza:) Zamiast wniosków: 1. Oj słabo, słabo z działem odpowiedzialnym za wizerunek, itd. Żeby też sprawa była jasna - żal mi szeregowych pracowników biura i rezydentów. Nie oni są tu winni. 2. Co dalej z Tui P będzie - hgw. Fakt, że pozostałe BT są tak samo, albo i jeszcze gorsze, nie jest żadnym usprawiedliwieniem, ani też uspokojeniem. Będzie to, co ma być:) 3. Właścicielom Tui P polecam do lektury "Upadek Cesarstwa Rzymskiego" Gibbona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kero Re: Tui IP: *.adsl.inetia.pl 21.11.13, 08:01 Gdybyś poprzestał na punkcie drugim to zgodziłbym się co do ogółu wypowiedzi. Niestety punktem trzecim wyjawiłeś swoja butę i zarozumiałość. Stary Ty chcesz uczyć właściciela firmy turoperacyjnej? Daruj sobie i uruchom własną. Zobaczymy jaki będzie z Ciebie mądrala wówczas. Jak top Ty będziesz troskał się o każdego klienta z drżeniem w głosie iż jego 3 gwiazdkowy hotel jaki sobie wybrał nie spełnił oczekiwań na miarę pięciu gwiazdek. We wszystkich biurach trafiają się niezadowoleni klienci. Choć Itaka dla mnie osobiście to szmatławe biuro to mimo to nie zamierzam się pouczać jego właścicieli. Każdy powinien znać swoje miejsce na ziemi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiu... Re: Tui IP: *.unitymediagroup.de 21.11.13, 18:16 Gość portalu: Kero napisał(a): "Stary Ty chcesz uczyć właściciela firmy turoperacyjnej?" Mógłbyś rozwinąć temat? Bo w sumie ta dyskusja zaczyna być ciekawa. Zastanawiam się, ilu jeszcze właścicieli "firm turoperacyjnych" do dyskusji się przyłączy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kero Re: Tui IP: *.adsl.inetia.pl 21.11.13, 19:00 Moja wypowiedź dotyczyła wypowiedzi JM. Jeśli przypadkiem zrozumiałeś to tak, że ja siebie nazwałem turoperatorem to źle to zrozumiałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JM Re: Tui IP: *.xdsl.centertel.pl 22.11.13, 01:57 Uuuuu, reakcja cokolwiek histeryczna...:( Żeby sprawa była jasna - życzę jak najlepiej Tui Polska. Co nie zmienia stanu rzeczy, że moje ostatnie doświadczenia z nimi są niedobre. Zwłaszcza, że nie chodzi się do nich po hotele 3* ani też po kebab, itd, itp. Jeśli obrońcy Tui P nie rozumieją tego i próbują to zagadać błędami innych BP, to tylko współczuć. Jeśli próbują zastąpić argumenty retoryką i argumentami ad personam, to tylko współczuć x 2. I już kończąc wątek Tui P - pamiętając dawną różnicę pomiędzy Tui a pozostałymi BP - nie dopilnowałem szczegółów i stąd ta przydługa już korespondencja. Nie chodzi by "przywalić" Tui P. Jedynie ku przestrodze innym - pytajcie o każdy szczegół a być może unikniecie rozczarowania. I temu chyba ma służyć to forum:) Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kero Re: Tui IP: *.adsl.inetia.pl 22.11.13, 07:58 ..." Jedynie ku przestrodze innym - pytajcie o każdy szczegół a być może unikniecie rozczarowania" ... Takie "nauki" dotyczą wszystkich BP a nie TUI li tylko. Daruj sobie zatem tę butną troskę bo mi jest ona potrzebna jak ubr. śnieg. Kończąc jeśli jestem obrońcą TUI to znaczy, że Ty jesteś ich wrogiem a co za tym idzie także moim. Żegnam więc ozięble. Odpowiedz Link Zgłoś
happyeiza Re: Tui 09.11.14, 09:00 Hej , chciałam się dowiedzieć paru rzeczy. Czy ktoś kto podróżował po grecji czy innych krajach wraz z pomocą serwisu TUI jest z niego w pelni zadowolony ? Korzystajac z internetu, znalazłam ciekawe opinie np. w tym miejscu ale nie wiem co o tym sadzic. Moze wy mi powiecie? są one wiarygodne? Odpowiedz Link Zgłoś
colin1974 Re: Tui 09.11.14, 10:36 Byliśmy z Tui dwa razy spoko wszystko w jak najlepszym porządku raz korzystaliśmy z polskich animacji super. W tym roku również wykupiliśmy Fuerte z Tui mają naprawdę dobre ceny w porównaniu z konkurencją i zawsze dobre pokoje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lue Re: Tui IP: *.adsl.inetia.pl 09.11.14, 15:41 Mozesz zdradzic co wybrales???? ....bo wlasnie ŁAMIE SIE co na Fuerte ,,,,,zeby nas z basenu nie zwialo /podobno niezle tam wieje/Ja mysle o czerwcu 2015 .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: colin Re: Tui IP: *.dynamic.chello.pl 09.11.14, 15:53 Ifa Altamarena w Moro Jable z Tui . Byliśmy już na Fuercie i wcale tak nie wieje no może nieco bardziej w rejonie Carralejo. Byliśmy zimą w styczniu teraz jedziemy przełom czerwca-lipca . Może być problem z tym hotelem bo sprzedaje się w pierwszej kolejności . Odpowiedz Link Zgłoś