imponeross 28.01.11, 02:03 Gdybyscie mieli podac slowo, ktore wedlug was najbardziej pasuje do okreslenia 'najglupsze slowo', to co by to bylo? Moi faworyci: 1. kartofle 2. zajebisty Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
schylanie_trudne_jest Re: Najglupsze slowo 28.01.11, 08:56 > 2. zajebisty Słowo to - choć co najmniej pospolite - wzbudza moją sympatię, gdy jest używane w znaczeniu wielki, ogromny. Nie trawię go jednak, kiedy stosuje się je jako synonim określeń świetny, wspaniały, cudowny, śliczny itp. Mnie natomiast "głupie" (o ile ten epitet w ogóle można zastosować do wyrazów) wydają się pewne osobliwe formy deklinacyjne: blasze, podlecu, dżdżu itp. "Głupawymi" można by również nazwać słowa, które nic nie znaczą poza utartymi związkami, klasycznym przykładem jest kretes. Odpowiedz Link
bimota Re: Najglupsze slowo 28.01.11, 14:05 Zdefiniuj "glupie" bo to co podales to chyba raczej estetyka... Odpowiedz Link
bimota Stereotyp 29.01.11, 12:26 Skad to sie wzielo ? Kojarzy mi sie z jakims rozdwojeniem. "Starytyp" bardziej by pasowalo... Odpowiedz Link