kicior99 17.08.04, 19:45 oto ciekawsze olimpijskie "wynalazki" żabkarki delfiniści laskarki czekam na następne =) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pieranka Re: gruszką w murek 18.08.04, 10:13 eno, delfiniści są OK Pamiętam, że w wierszach dla dzieci Danuty Wawiłow były np. kocistki, kałużyści Tylko nie mów mi, że to "wynalazki" Odpowiedz Link
pieranka Re: gruszką w murek 18.08.04, 10:17 o, proszę www.dziecionline.pl/maluch/bajki/wazna/wiersze3.htm są też szyszkowiści! Odpowiedz Link
emka_1 ciekawe 18.08.04, 12:50 jest odkrycie komentatora szermierki - po trafieniu przez naszą ulubioną florecistkę zakrzyknął 'meczbol' znaczy nie ważna dyscyplina, ważne żeby wygrywać Odpowiedz Link
kicior99 Re: ciekawe 18.08.04, 17:42 ciekawe, dzis slyszalem ten nieszczesny "meczbol" zarowno w PR jak i w TV... Analogia udana, ale chyba zbyt doslowna. Komentujacy badmintona (swoja droga czemu czasem wsrod profanow slyszy sie "babington"???) mowil cos o pilce setowej, widzac, ze graja lotka. Odpowiedz Link
kicior99 Re: ciekawe 23.08.04, 18:31 nowe wynalazki: -zawodniczka przyjechala z Bahamy (L.Skinder, 1PR) - jedynkarze (kajakarze) =) czy o dawnych dwojkowiczach tez mowi sie teraz jedynkarze? Odpowiedz Link
flyap Re: ciekawe 23.08.04, 19:17 kicior99 napisał: > - jedynkarze (kajakarze) =) czy o dawnych dwojkowiczach tez mowi sie teraz > jedynkarze? Masz, widać, skojarzenia starego belfra na emeryturze,co i mnie nie jest obce, ale chciałem nie o tym. Zachęcasz w każdym swoim wystapieniu do odwiedzenia "notesu", jednak mimo kilku prób nie mam odpowiedzi o dostępie i to nie tylko ja, ale i mój znajomy . Ponieważ eurokicior jest Twoim bliźniakiem, popędź go, żeby zajrzał do skrzynki i odpowiedział tak lub nie. Pozdrawiam w miarę serdecznie Odpowiedz Link
josip_broz_tito Re: ciekawe 24.08.04, 00:26 Dzis bardzo mi sie podobalo, jak komentator od siatkowki wymawial nazwiska Argentynczykow(swoja droga jesli sie nie myle, to w Argentynie w momencie wymyslania nazwy kopano srebro, czyz nie?) pochodzenia jugoslowianskiego. Milinković byl owszem Milinkowiciem, ale juz Spajić byl raz "Spachikiem", raz "Spachiciem" a raz "Spajiciem". "Spachik" jest nawet zrozumiały,bo tak na niego pewnie mowia hiszpanskojezyczni, ale wtedy winien byc tez dla konsekwencji "Milinkowik". Ale i tak tego redaktora slucha sie lepiej niz sp. Zdzislawa "KA-TA-STRO-FA" Ambroziaka z jego "leworekim Gruszka" i "stratosferycznym Arkiem Golasiem" Odpowiedz Link
kicior99 Re: ciekawe 24.08.04, 17:59 wymowa nazw obcych jestwrecz katastrofalna. BTW jak wymawia sie nazwisko chinskiej plywaczki Qi Hui? =) Odpowiedz Link
josip_broz_tito Re: ciekawe 25.08.04, 00:36 A pamiętam bramkarza reprezentacji Holandii, Eda de Goeija, jego nazwisko wymawialo się dosc nieparlamentarnie Ale mysle ze Qi Hui jakos inaczej sie wymawia. Dzis natomiast powalila mnie "doskonala wiadomosc psychiczna". Ciekawe o co to chodzilo pp. Szaranowiczowi i Jozwikowi Odpowiedz Link
kicior99 Re: ciekawe 25.08.04, 17:54 Z litosci nad uszami sluchaczy mowiono /de choj/ =) Pamietam tez zawodnika Jebali (mundial w Hiszpanii, on byl chyba z ZEA) Odpowiedz Link
josip_broz_tito Re: ciekawe 25.08.04, 23:24 ZEA nie gralo w Hiszpanii, grali we Wloszech. Jak '82, to pewnie byl Algierczykiem Byl jeszcze Anthony Yeboah z Ghany Odpowiedz Link
josip_broz_tito Re: gruszką w murek 29.08.04, 00:19 Ech, dzis przebili siebie samych Szaranowicz z Jozwikiem; skacze Hestr ie Cloete, machajac przy rozbiegu rekoma, a oni: "ona ma taki charakterystyczny grymas rak"))) -- Ať si bylo, jak si bylo, přece jaksí bylo, ještě nikdy nebylo, aby nejak nebylo Odpowiedz Link
emka_1 Re: gruszką w murek 29.08.04, 00:27 jóźwikowi koń zatrzepotał nogami nad stacjonatą. no nie wiem trzepotanie było nietoperzy , znaczy tych owadów przypominających nietoperze, co to je szaranowicz widział Odpowiedz Link