laband 27.08.04, 20:10 jak u wo godajom na: potpolynga swiyrgolinka matalynga abo na purkofka Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
laband Re: ptoki 27.08.04, 20:23 zapomniouch padac ize to som wele raji przepiorka, dzierlatka (tysz sie godo u nos swiyrgouszka), gajowka abo piegza, no i turkawka(turkowka). Odpowiedz Link
ciupazka Re: ptoki 28.08.04, 09:40 Ptosecku labandzie! Nadajys roboty, troske muse dychnąć, hehe... od ptosków juz tyz! Casami wydaje mi sie , ze nolepsy, nojmniyj wymogojący som jest wróbelek....Hale tyś nim nie jest, hehe... I za to Cie tyz RADA WIDZE, A NOBARZYJ , KIE CIE NIE WIDZE, hehe. Nei trza pocekać... Cas, potrzebny mi cas... Niek syćka sukajom. Hej! Telo.Pozdr. Odpowiedz Link
laband Re: ptoki 29.08.04, 14:11 Keby wiedziaua jaki symie je kokot to bys sam ale inaczyj mie ofurkua, he,he! dyc i szpasu konsek musi byc, pra? Odpowiedz Link
laband Re: ptoki 29.08.04, 14:34 widziouch na zajcie od naszego Dialektologa ize tysz mo taki jedyn suownik od R.Olescha (to je jak godajom kole Anabergu - Anaberg do tych co niywiedzom to je naszo slonsko swiynto gora) no i tam Dialektologu znondziesz te wszyske ptoki kerech sam szkryfnou i kere jeszcze tera doszkryfna - a ta ksionzka je richtik dobro - Odpowiedz Link
ciupazka Re: ptoki 31.08.04, 21:00 Ciupazkom, jak Ciupazkom, hale mu sie z Roomtsaysem po dobrym kielusku trefiyło, już sie nie ozróźniali, fto i ka, hehe... Niezły ptosek ś niego. A tak a propo, pultok to indyk? Hej! Odpowiedz Link
hanys_hans Re: ptoki 01.09.04, 10:15 laband napisał: > to co tak sie ozarli ize chop z chopym tancowali? foto.nwgw.de/albums/userpics/10001/Bild%20017.jpg foto.nwgw.de/albums/userpics/10001/Bild%20020.jpg Wytuplikuj mi to ino jako sie to po twojymu zbujnickego z ciupazkoom w rynce z baboom tan´cuje!?!? Odpowiedz Link
hanys_hans Re: ptoki 01.09.04, 10:25 laband napisał: > to co tak sie ozarli ize chop z chopym tancowali? schlesien.nwgw.de/b/zboojnicki.mpg Odpowiedz Link
laband Re: ptoki 01.09.04, 10:37 To jeszcze escie Ciupazka na ryncach czimali? No to richtik "Harnasie" z wos byli jak pieron!!! Odpowiedz Link
rico-chorzow Re: ptoki 01.09.04, 18:40 laband napisał: > To jeszcze escie Ciupazka na ryncach czimali? No to richtik "Harnasie" z wos > byli jak pieron!!! Noymondzyszy ptok to Guptok. Zaś Ciarach,to taki ptok co ludziow jy. Noygryfnyjsy je Dźiambel. Moge niy wszycki je prowda,coch sam naszmarowou. Odpowiedz Link
rico-chorzow Re: ptoki 02.09.04, 07:18 laband napisał: > ja, prowda bo jo dziambla tysz znom Odpowiedz Link
laband Re: ptoki 12.10.04, 09:34 szkworc - szpak sznepa - bekas pstotnik (abo inaczyj boguwolou) - wilga pluskwa - pliszka kwiczaua - kwiczou Odpowiedz Link
zygan Re: ptoki 12.10.04, 11:43 Mój dziadek (pochodzący spod Puław) na 'sójkę' mówił 'kraska'. Na Powiślu takie zimowe ptaszki( barwy żółto-szarej o długim ogonku- przypominające nieco pliszki) nazywajją 'śmieciuchami'. Odpowiedz Link
kopsicer11 Re: ptoki 27.01.06, 22:59 Ciekawe forum. Do wcześniejszych nazw dodaję: majska = sikorka cyz = czyżyk kobuch = jastrząb śkworc = szpak (Okolice Opola) Pozdrawiam. Odpowiedz Link