aga_aga15 06.12.14, 18:56 Bardzo uprzejmie proszę o ustosunkowanie się do następującego zdarzenia językowego: "Gdzie drwa rombią, tam wióry lecą." Z góry bardzo dziękuję! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
stefan4 Re: Uprzejma prośba 06.12.14, 19:21 aga_aga15: > Bardzo uprzejmie proszę o ustosunkowanie się do następującego zdarzenia > językowego: > "Gdzie drwa rombią, tam wióry lecą." Moje ustosónkowanie jest takie, że na to zdarzenie czszeba mnieć łep jak sklep. A pozatym być kómatym. - Stefan Odpowiedz Link
fitness66 zdarzenie językowate 06.12.14, 19:43 aga_aga15 napisała: > Bardzo uprzejmie proszę o ustosunkowanie się do następującego zdarzenia językow > ego: > "Gdzie drwa rombią, tam wióry lecą." > Z góry bardzo dziękuję! > To raczej zdarzenie językowate niż językowe, nie wiem więc sam za bardzo jak się ustosunkować... Mimo niewątpliwie jak najbardziej uprzejmej prośby, najuprzejmiej więc z góry przepraszam. Odpowiedz Link
fitness66 Re: Uprzejma prośba 06.12.14, 21:45 arana napisała: > > Zdarzenie 1. > > Zdarzenie 2. > > Zdarzenie 3 Zdarzenie 4... Odpowiedz Link
stefan4 Re: Uprzejma prośba 06.12.14, 23:16 Te cytaty wskazują, że zdarzeniom językowym nieodmiennie towarzyszy stosunek. Czy ktoś kiedyś ze zdarzeniem językowym zrobił coś innego niż ustosunkował się? A jeśli Aga-aga15 naprawdę chce się poświęcić studiowaniu problemu rombania wiórów, to powinna zacząć tu, a potem przejrzeć to, a potem wrócić na nasze forum i zdać relację ze swoich osiągnięć. - Stefan Odpowiedz Link
arana Re: Uprzejma prośba 07.12.14, 05:53 stefan4 napisał: > Czy ktoś kiedyś ze zdarzeniem językowym zrobił coś innego niż ustosunkował się? > Yyy, chyba nie. Do tego - przyznaję - ja tylko za pomocą myszki. Ty to masz możliwości! Odpowiedz Link
fitness66 Re: Uprzejma prośba 07.12.14, 15:21 arana napisała: > stefan4 napisał: > > > Czy ktoś kiedyś ze zdarzeniem językowym zrobił coś innego niż ustosunkowa > ł się? > Yyy, chyba nie. Do tego - przyznaję - ja tylko za pomocą myszki. Ty to ma > sz możliwości! Trzeba by też może zwrócić uwagę na jeszcze jeden aspekt: pl.wikipedia.org/wiki/Stosunek Odpowiedz Link
bimota Re: Uprzejma prośba 07.12.14, 18:49 JA SIE USTOSUNKUJE TAK, ZE BEDE ZDARZAL W REKAWICZKACH :p Odpowiedz Link