kicior99 16.09.04, 12:46 Czy ktos ma jakies namiary na dobra stronke o tym czesciowo sztucznym jezyku? Zastanawiam sie wlasnie czy nie polecic jej koledze, ktory szybko chce sie nauczyc mowic. Tam jest 800 pozycji lexykajnych, Bryci go zrozumieja... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tawananna Re: BASIC English 16.09.04, 19:06 A widziałeś artykuł w Wikipedii? en.wikipedia.org/wiki/Basic_English, są te wszystkie potrzebne wyrazy i garść innych informacji. Gdybyś coś znalazł, podrzuć link na forum - jestem ciekaw . Odpowiedz Link
kicior99 Re: BASIC English 17.09.04, 10:51 dzieki. Przy czym slyszalem ze wikipedie trzeba traktowac z rezerwa. Odpowiedz Link
jacklosi Re: BASIC English 17.09.04, 11:10 Mnie Wikipedia powiedziała, że nie ma jeszcze takiego hasła i że mogę je sobie sam napisać. JK Odpowiedz Link
kicior99 Re: BASIC English 17.09.04, 11:27 bo to jest taka do-it-yourself. dlatego w ogole tam nie zagladam Odpowiedz Link
tawananna Re: BASIC English 17.09.04, 14:55 Tak, jasne, w końcu każdy może tam napisać, co tylko chce . Ale znalazłam jeszcze ze dwie strony z listą tych słów, na oko lista identyczna, więc chyba się zgadza . Zasady gramatyki też były identyczne, linków nie podrzucałam, bo to było to samo, ale mogę jeszcze je poszukać. Poza tym czytałam, że do tej listy jeszcze dochodzi około 50 - 100 wyrazów określanych jako międzynarodowe, m.in. radio, salad itd. Odpowiedz Link