Dodaj do ulubionych

Filologia polska na UMCS

20.05.05, 10:45
Ja jest na UMCS? Jak się studiuje i jacy są wykładowcy?
Powiedzcie mi cos wiecej o tej uczelni i studiach.
Obserwuj wątek
    • frrancuzeczka Re: Filologia polska na UMCS 22.05.05, 00:31
      hmm.. studiuje sie ok. wykladowcy, wiadomo sa lepsi i gorsi. zdarzaja sie
      autorytety i tacy ktorych nie lubisz. nie jest ciezko, wrecz czasem mam wrazenie
      ze za malo wymagaja, ale to moja prywatna opinia. co chcesz wiecej wiedziec?
      • aga-6 Re: Filologia polska na UMCS 22.05.05, 16:20
        Czesc, dzieki za cos napisalas.
        Chcialabym spytac na ktorym roku student wybiera specjalizacje i jak to jest z
        praktykami. Czy wogole warto studiowac filologie polska na UMCS czy raczej
        odradzasz. Jakie przedmioty są najtrudniejsze i czy duzy jest odsiew po
        pierwszym roku.
        Dzieki z gory
        • frrancuzeczka Re: Filologia polska na UMCS 22.05.05, 17:11
          Ze specjalizacjami jest roznie, na nauczycielska decydujesz sie juz na pierwszym
          roku, na logopedyczna na drugim a na pozostale(teatrologia i
          redaktorsko-medialna) na trzecim. Praktyki po raz pierwszy odbywaja sie po
          drugim roku, we wrzesniu. Trudne przedmioty to pojecie wzgledne- dla mnie ciezka
          jest gramatyka a dla kogos innego literatura. Jezeli chodzi o pierwszy rok to
          wiem ze troche sie zmienilo od czasu gdy ja na nim bylam np. egzamin z
          oswiecenia jest teraz ustny, ja mialam pisemny. Ogolnie nie jest ciezko i jezeli
          to lubisz to powinnas byc zadowolona. Zajec nie ma zbyt duzo, duzo tez nie
          zadaja, masz po prostu listy lektur czy zagadnien i masz to opanowac. Wiekszy
          nacisk jest wiec na samodzielna prace w domu, bibliotece.
          Jezeli jeszcze chcialabys cos wiedziec, sluze radasmile
          • aga-6 Re: Filologia polska na UMCS 23.05.05, 14:00
            Dzieki. Interesuje mnie wlasnie specjalizacja redaktorsko-medialna. I cos mi
            sie zdaje ze papiery zloze na UMCS.
            Mam jeszcze pytanko odnosnie strony internetowej. Czy wydzial, instytut tak owo
            posiada? Gdzie moglabym znalezc liste lektur na I rok. Mam dluzsze wakacje wiec
            moze by zainwestowac juz na przyszlosc wink
            • frrancuzeczka Re: Filologia polska na UMCS 24.05.05, 18:51
              Humanik ma chyba swoja strone ale nie sadze zeby byla na niej lista lektur.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka