geesje 02.12.05, 09:45 Nurtuje mnie właśnie nad wyraz zajmująca kwestia: jaki jest żeński odpowiednik określenia "skurwysyn". Jest dużo różnych, ale żeby miał ten sam ciężar gatunkowy, to już niekoniecznie. Inwencja mnie zawodzi. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
geesje Re: Kto wie? 02.12.05, 10:49 W moim regionie to określenie delikatne. Potrzebuję mocniejszego. Odpowiedz Link
stefan4 Re: Kto wie? 02.12.05, 11:56 geesje: > W moim regionie to określenie delikatne. > Potrzebuję mocniejszego. Tak strasznie Ci sie naraziła? - Stefan www.ipipan.gda.pl/~stefan/Irak Odpowiedz Link
geesje Re: Kto wie? 02.12.05, 12:44 Oj tak A swoją drogą plączą mi sie po obrzeżach mózgu różne przemyślenia. Może w końcu napiszę - o różnych ciekawych (dla mnie) niekonsekwencjach i takie tam. Przydałoby mi się też dobitne, acz kulturalne, jedno-, dwuwyrazowe określenie osoby płci żeńskiej, bezdennie głupiej, choć jednak w miarę inteligentnej, bez cienia tzw. mądrości zyciowej, a do tego nie do końca uczciwej, obdarzonej nadmiernym tupetem graniczącym z bezczelnością i bezkompromisowej w działaniu w myśl zasad "po trupach do celu" czy "cel uświęca środki". Odpowiedz Link
randybvain Re: Kto wie? 02.12.05, 11:50 Skurwycórka Wystepuje w przekladzie "Gargantua i Pantagruel" Rabelaisa, dokonanym przez T. Boya Zelenskiego. Odpowiedz Link
randybvain Jest jeszcze 02.12.05, 17:51 Sucz, czyli nieprawe dziecie polskiej suki i angielskiej bitch. Odpowiedz Link
geesje Re: Jest jeszcze 02.12.05, 18:13 Bomba! Kupuję! Idealnie się wpasowuje w kontekst... Odpowiedz Link
stefan4 Re: Jest jeszcze 02.12.05, 20:39 geesje: > Bomba! Kupuję! Idealnie się wpasowuje w kontekst... I powiesz jej ,,Ty suko''? A po co? To Ci sprawi satysfakcję? Przepraszam, nie potępiam ani nic, tylko tak jakoś nie moge się wczuć... - Stefan www.ipipan.gda.pl/~stefan/Irak Odpowiedz Link
geesje Re: Jest jeszcze 02.12.05, 20:46 Poznawczo potrzebuję. Bo czemu mogą być różne ciekawe określenia męskie, a rodzaj źeński jakiś ubożuchny? Ale feministka ze mnie wyszła, hehe. Odpowiedz Link
vaud Re: Jest jeszcze 03.12.05, 02:24 Spoznilam sie , a szkoda; mimo to dorzuce dlugie, ale piekne zawolanie do wrogiej niewiasty: ty corko nieznanych zolnierzy! Odpowiedz Link