p_ave_l 06.05.03, 19:24 ciekawe od czego powstało hip-hopowe ELO!! od Hello moze, albo co?? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
roody102 Re: ELO!!ELO!! 07.05.03, 01:04 Ano, chyba od hello. A ja slyszalem, ze hiphopowcy sie dziela na elo i yo. Jak mowisz elo to nie mowisz yo i odwrotnie. Powazka (tez dobre slowo)! Tak ponoc na kwadracie (znowu) to wyglada, jeden znajomy Ziomal (no to juz klasyk slowo) mi mowil. Powazka - powaga Kwadrat - podworko Ziomal - ziomek, kolega, inaczej ziom - generalnie hiphopowa to gwara, moze nawet bylo juz o tych slowach gdzies tu. yo! Roody ___________ "Oddychasz warszawskim powietrzem To zupelnie tak jak ja" Partia. Odpowiedz Link
Gość: zawodowiec Re: ELO!!ELO!! IP: *.bris.ac.uk 07.05.03, 12:56 roody102 napisał: > Kwadrat - podworko kwadrat to tez moze byc hawira czyli chata, to chyba z grypserki o ktorej wspominales... np. sypnij lipadlo bo huta w kwadracie pzdr Odpowiedz Link
roody102 Re: ELO!!ELO!! 07.05.03, 23:46 A to nie wiedzialem nawet, myslalem, ze kwadrat to wklad rodzimych hiphopowcow do nowomowy. Odpowiedz Link
Gość: ines Re: ELO!!ELO!! IP: *.acn.pl / 10.71.3.* 07.05.03, 19:39 Nie słucham hip-hopu, a często używam 'ello - w pisowni z apostrofem na początku. Oczywiście jest to uproszczenie słowa hello. Nie wiem, czy pamiętacie taki film pt. "Labirynt" - baśń fantasy. Jest tam taki dialog: "'Ello." "Did you say...hello?" "No, I said "'ello," but that's close enough." "Oh... you're a worm, aren't you?" "Yeah, that's right." I tak już zostało Odpowiedz Link