Gość: BiK IP: *.dew.pl / 192.168.2.* 31.07.03, 09:39 Dziękówka - też jest niezłe - ostatnio tak podzękował mi ziomek za papierocha. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lola Re: Sorewicz IP: *.dip.t-dialin.net 31.07.03, 17:41 z tej samej serii, ciekawostka z jezyka niemieckiego. Niemieckie slowo Tschüß - czesc (na pozegnanie), przybiera czasem zartobliwa forme Tchüsikowski Odpowiedz Link
Gość: :D Re: Sorewicz IP: *.ols.vectranet.pl 31.07.03, 21:41 TEz uprzejme slowo, mianowicie SMAKÓWA. Oczywiscie chodzi o SMACZNEGO. Uzywa sie tego powszechnie u mnie w pracy. Od lat pzdr Odpowiedz Link
Gość: lawenda Re: Sorewicz IP: *.ibb.waw.pl 01.08.03, 10:47 Sorewicz jest rewelacyjny. Moze dlatego sie podoba bo taki slowianski si zrobil? Sorewicz - Borewicz... Odpowiedz Link
Gość: BeMBeN w klubie strzeleckim IP: *.icpnet.pl 31.07.03, 22:45 w klubie strzeleckim mamy dosc specyficzny slang. uzywamy sorAK dla niekumatych AK= Aftomat Kałaszikowa =D Odpowiedz Link
Gość: Wlod SOREWICZOS IP: *.trzebnica.sdi.tpnet.pl 01.08.03, 10:25 SOREWICZOS, TAK SIĘ MÓWI MÓWI SIĘ TEŻ JAK BOGADZKIEGO, ZAMIAST JAK BOGA KOCHAM (WLOD Z OKOLIC WROCKA) Odpowiedz Link
Gość: gosc Re: SOREWICZOS IP: 217.153.97.* 01.08.03, 13:03 Gość portalu: Wlod napisał(a): > SOREWICZOS, TAK SIĘ MÓWI > MÓWI SIĘ TEŻ JAK BOGADZKIEGO, ZAMIAST JAK BOGA KOCHAM > (WLOD Z OKOLIC WROCKA) Mówi się "Jak Bogackiego", bo "Bogadzkiego" nie da sie powiedzieć. Odpowiedz Link
Gość: blackguard_deny Re: Sorewicz IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 01.08.03, 16:18 Witam Po pierwsze - gratuluję dobrania się do materiałów opatrzonych nazwą "Niecenzuralny Blog" (nie wiem czy na wyrost, ale biorąc pod uwagę niektóe wpisy...), bo, swoją drogą, sam 8 miesięcy temu porzuciłem te niepoważne notki. Wcale się tego nie wyrzekam ale kiedyś trzeba dorosnąć i dać sobie spokój z wyrażeniami na poziomie szkoły podstawowej Hmm... właściwie... trudno, ktoś je sobie znalazł i wykorzystał, mi to nie przeszkadza, zwłaszcza jeśli o "sorewicza" chodzi Ale, ale... sorewicz to nie mój wymysł ani tym bardziej słowo przeze mnie propagowane, tutaj brawa należą się Hamie, który to swego czasu tak się do mnie zwracał (Btw: Pozdrawiam Hamę, który obecnie wypoczywa w Irlandii). Aha, rzecz ostatnia, nie wiem czy to się jeszcze zachowa, gdyż konto www będzie mi niebawem potrzebne i nawet jeśli te wpisy tam były to trzeba będzie je usunąć, liczę że nikt nie będzie czuć po nich straty :] Pozdrawiam Odpowiedz Link
Gość: Anzelm Dziękulski, Prosiński i Kamiński IP: 216.40.221.* 02.08.03, 21:24 Po pierwsze, Sorewicz ma co prawda tez trzy sylaby, ale za to znacznie mniej szeleszczacych spolglosek, niz "przepraszam", wiec o wiele latwiej sie go wymawia. Po drugie, kol. Sorewicz ma dwoch towarzyszy (ale niemodne slowo, ojej): sa to panowie Prosiński i Dziękulski. Mozna jeszcze wspomniec popularne w USA (nie wsrod Polonii!) nazwisko Kamiński, czy tez moze Kaminsky. Czasem sie je slyszy, zapukawszy do czyichs drzwi, a powstalo przez dodanie polskiej koncowki do wyrazenia "Come in!" ("Prosze wejsc"). Pozdrawialski, Anzelm Odpowiedz Link