Dodaj do ulubionych

Abbott Laboratories..pracował ktoś ?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.08, 16:42
może ktoś pracował, pracuje....?plusy , minusy ...co to za firma, jak się tam
pracuje. dz
Obserwuj wątek
    • Gość: mmkk Re: Abbott Laboratories..pracował ktoś ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.08, 22:05
      no pomocy ludziki, czy nikt z Was nic nie wie na temat tej firmy?
      • Gość: waldek Re: Abbott Laboratories..pracował ktoś ? IP: 40.0.96.* 02.09.08, 11:06
        Kiedys, to etyczna firma, majaca prawdziwe wartosci.

Teraz :
        dzial specjalistyczny opiera sie na jednym dosc trudnym do
        wypromowanie preparacie- na ktorego miesjce niedlugo wchodza
        generyki,
        Glukometry w miare OK,
        oraz dzial PC - ktory ma stare jak swiat preparaty, owszem dobre,
        ale obecnie pogrzebane, poprzez bardzo agresywna promocje jednego z
        nich. Nie ma tam juz osob ktore pracuja dluzej niz kilkanascie
        miesiecy, a glowni przypominacze, to kontraktowi.

Reasumujac - do specjalistyki i glukometrow - tak na szybko zdobyc
        dosiwadczenie, a do PC - to juz lepiej do generykow isc, bo tutaj to
        juz tylko orka na nieurodzjnej ziemi.
        • Gość: OLA Re: Abbott Laboratories..pracował ktoś ? IP: *.proxnet.pl 22.11.08, 21:46
          A KONKRETNIE?
          JAKA KASE PLACA, JAK JEST Z AUTEM SŁUZBOWYM, WYJAZDY SŁUZBOWE?
          PROSZE O JAKIES OPINIE,POZDRAWIAM;)
          • Gość: waldek Re: Abbott Laboratories..pracował ktoś ? IP: *.net-serwis.pl 22.11.08, 22:16
            Pierwsza sprawa, to "Caps Lock" wylacz go jak piszesz na forum.
            Wyazdy sluzbowe masz codziennie - bo wypada wyjechac do pracy.

Jezeli natomiast chodzi Ci o NSM-y to co 3 miesiace- w ostatnim roku
            jeden w Kalifornii (z tego co mi wiadomo taki sie juz nie powtorzy).
            Samochody - kontraktowi Fiesty, przedstawiciele Aurisy 1.4 D,
            specjalisci od Avensisa 1,6 benzyna w gore...

Ale jezeli zadajesz takie pytania, to cos mi mowi, ze byle byl
            zatankowany i Ciebie zadowoli.
          • Gość: waldek PS IP: *.net-serwis.pl 22.11.08, 22:19
            Pensja dla przedstawiciela za moich czasow byla do 9 tys brutto.
            Premie nawet kilkanascie tys./ kwartal.
            To maksimum,

a minimum- to jakies 2500 brutto.

• majowa357 Re: Abbott Laboratories..pracował ktoś ? 07.01.09, 18:55
          Fakt, Abbott to juz przeszlosc, a jego wartosci siegnely bruku, szkoda.
          Dzial specjalistyczny wcale nie jest lepszy od PC. Produkty sa albo stare, albo drogie (bez refundacji), a brakuje nowych.
          Jesli chodzi o prace w specjalistyce, to w ubieglym roku w "rozny" sposob pozbyto sie polowy doswiadczonej kadry, czesc wakatow zredukowano.
          Stanowczo odradzam prace w tej firmie. Naprawde sa lepsze na rynku.
          • Gość: ciekawy Re: Abbott Laboratories..pracował ktoś ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.09, 21:14
            majowa możesz podać mi kontakt do siebie?
    • Gość: Jocker Re: Abbott Laboratories..pracował ktoś ? IP: *.toya.net.pl 02.03.09, 07:51
      Witam serdecznie i odświeżam :) Jestem w następującej sytuacji. Byłem na rozmowach z firmy NDG na stanowisko przedstawiciela farmaceutycznego dla firmy Abbott. Zastałem zatrudniony przez firmę NDG poczym po tygodniu dostałem od nich informację, że nie realizują oni już projektu z firmą Abbott. Widząc ogłoszenie na to samo stanowisko na stronie Abbott'a złożyłem dokumenty aplikacyjne jeszcze raz. Drugiego dnia zadzwoniła do mnie Pani z NDG z zapytaniem czy może przesłać moje dokumenty do Abbott'a bo firma ta upomniała się o nie i, że będą dzwonić już z konkretną ofertą :) Minęły już ponad dwa tygodnie i nic :) Czy ktoś jest w podobnej sytuacji??

Pozdrawiam i miłego dnia.
      • Gość: waldek Re: Abbott Laboratories..pracował ktoś ? IP: *.net-serwis.pl 02.03.09, 23:24
        Z tego co mowia "na miescie" w Abbott zwolnili juz wszystkich
        outsourcingowych przedstawicieli (zostawili tylko tych, co zastepuja
        dziewczyny na maciezynskim). W ostatnim miesiacu zwolnili okolo 50
        osob. Wiec trudo mi sobie wyobrazic, ze beda teraz zatrudniac.
        Raczej bym sie nie nastawial, ze zadzwonia, a jezeli tak bedzie to
        potraktuj to jako duza niespodzianke.
        • Gość: Jocker Re: Abbott Laboratories..pracował ktoś ? IP: *.toya.net.pl 03.03.09, 13:36
          Wielkie dzięki za odpowiedź. Rozjaśniłeś mi bardzo sutyację bo takich informacji nie miałem. :) Ciekaw jestem czy ktoś jest w podobnej sytuacji?

Pozdrawiam, miłego dnia.
    • Gość: Agniecha Re: Abbott Laboratories..pracował ktoś ? IP: *.toya.net.pl 04.03.09, 19:45
      odświeżam
      • Gość: waldek Re: Abbott Laboratories..pracował ktoś ? IP: *.net-serwis.pl 04.03.09, 22:20
        Masz przeciez swieze informacje? Czekasz na lepsze wiesci?
        • Gość: Jocker Re: Abbott Laboratories..pracował ktoś ? IP: *.toya.net.pl 12.03.09, 11:02
          Waldek, słyszałeś może jakieś opinie o firmie SignameD??? Jeżeli tak to prosił bym o informacje, sam niewiele znalazłem o tej firmie.

Pozdrawiam i miłego dnia życze.
          • Gość: waldek Re: Abbott Laboratories..pracował ktoś ? IP: *.net-serwis.pl 13.03.09, 17:53
            Niestety :(,
            Glownie w Rx sie obracalem.
            Chociaz charakterystyka pracy i narzedzia sa zupelnie inne.
            • Gość: olala Re: Abbott Laboratories..pracował ktoś ? IP: *.aster.pl 01.04.09, 20:21
              Frustracja Waldka nie zna granic...czyzbyś był w grupie 50 szczęśliwców???
              • Gość: waldek Re: Abbott Laboratories..pracował ktoś ? IP: *.net-serwis.pl 02.04.09, 15:38
                Wrecz przeciwnie
                Bylem w niewielkiej grupie inteligentnych, ktorzy opuscili firme,
                biorac kilkunastotysieczna premie z realizacja planu ponad 130%, w
                czasach, gdy etyczna firma Abbott stawla sie generyczna grupa
                handlowcow bez zasad i perspektyw dlugoterminowych.

Chcesz pociagnac temat?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka