alicja76 19.07.04, 22:03 chcę sobie kupić bilet miesięczny w Paryżu, ale nie wiem gdzie go mogę dostać. czy potrzebne jest zdjęcie? I gdzie znajdę mapę paryża ze strefami, bo podejrzewam, że tam gdzie będę mieszkać, to już 2 strefa. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mkw98 Re: carte orange 19.07.04, 22:15 Stan wiedzy sprzed dwóch lat (myślę, że aktualne): -zdjęcie potrzebne. Można sobie zrobić w automacie -bilet wyrabia się błyskawicznie u miłego Pana/miłej Pani w okienku na stacji metra, właściwie wszędzie - sprawnośc tego systemu mnie zachwycała -zony i wszystkie potrzebne informacje tu: www.citefutee.com/informer/ Odpowiedz Link
zorica Re: carte orange 12.08.04, 13:22 To i ja się dołącze. Moje pytanie- jaki bilet najlepiej wykupić jeżeli jedziemy na tydzień (ale nie od poniedziałku). Ja jestem studentką (20lat), a jadę z osobą dorosłą. Pomóżcie! Odpowiedz Link
carla_dijon Re: carte orange 25.08.04, 07:40 Hej! mysle ze tygodniowy (tez potrzebne zdjecie)na kazdej stacji metra znajdziesz rozpiske co do cen i dlugosci waznosci biletow -rozne warianty, ale na pewno bardziej oplaca sie kupic kilkudniowy. pozdr. Odpowiedz Link
prevostiere Re: carte orange 25.08.04, 19:14 www.ratp.fr jest tam link do aktualnego cennika wszystkich biletow, jednorazowych, tygodniowych itp. Do carte orange i tygodniowego potrzebne jest zdjecie, i koniecznie nie nalezy zapomniec wpisac nr carte na bilet bo bez tego niewazne (mandat). Odpowiedz Link