Dodaj do ulubionych

LES MONDES ENGLOUTIS

01.09.04, 18:22
Pamieta ktos ten serial animowany? Lecial chyba w 1987 r na jedynce w soboty
po "Dropsie" a potem po "5-10-15". Tylko jaki byl tytul po polsku? I gdzie
moznaby go teraz obejrzec? Kiedys pamietam widzialem na Cartoon Network (tak,
tak) jako "Spartakus and the Sun beneath the sea". Dodam, ze nie znam
francuskiego, a pisze tu bo moze trafie kogos kto lubi ten kultowy dla mnie
serial (choc nie wszystko z niego rozumialem, jak ogladalem)

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • nana76 Re: LES MONDES ENGLOUTIS 01.09.04, 19:00
      Nie jestem pewna czy myslimy o tym samym,ale mi się coś kojarzy ...."Szagma
      czyli zaginione swiaty" ??.Uwielbiałam jak coś złego się działo i wszyscy
      biegali jak opętani wreszcząc "Aleeeeeeeeeeerte!!!".Moja ulubioną postacią był
      taki przygłup o ksywie Masquagaz.Ech,to były czasy...
      j.
      • josip_broz_tito Re: LES MONDES ENGLOUTIS 01.09.04, 19:15
        O to tosmileOw Masquagaz byl zapewne piratem-punkiem, jezdzacym pojazdem w
        ksztalcie ryby i spiewajacym taka fajna piosenke z pozostalymi piratami. Ja
        mialem wtedy 6-7 lat i wszystko bylo cholernie zakrecone dla mnie, ciekawe czy
        dla Was tez. Ale bardzo ladna byla melodia z poczatku, nawet mam nagrana
        na "tasmie magnetofonowej w kasecie Stilon C-60"smile Piszcie dalej, piszciesmile
    • klymenystra Re: LES MONDES ENGLOUTIS 04.09.04, 19:32
      joooooooooooooosip aniele moj!!!!!! ja znam~!!!!! po polsku tego nigdy nie bylo
      w mej pamieci niestety na szczescie bo po angliesku nie rozumialam i dlatego to
      bylo takie tajemnicze.. kiedys byla fajna stronka ale juz ni ma sad mozna kupic
      w sklepach odcienki internetowych ale to tyli. ach- i mam na plycie muzyczke z
      generique. gdzies po sieci blaka sie tez animacja.
      • josip_broz_tito Re: LES MONDES ENGLOUTIS 05.09.04, 15:03
        Bylo po polsku, tylko mialas wtedy kolo 2 latek, to co masz pamietacsmile
        Strona jest: perso.club.internet.fr/esteban3/
        Masz tam cala muzyke (jest bardzo upierdliwa, tzn wpada w ucho i nie chce sie
        wydostactongue_out) m.in. Danse les pirates. Animacje niestety nie dzialajasad
        Ci powiem, ze fajne to bylo, tylko niewiele rozumialem bo mialem jak
        wspominalem 6 latsmile Dlatego chetnie bym se obejrzal, ale raczej nie powtorza w
        najblizszej przyszlosci.

Witaj z powrotem, ja jade dzisiaj w gorkismile))))) A potem 16. - do Tallinnasmile)))
        • soleilrouge Re: LES MONDES ENGLOUTIS 17.09.04, 17:19
          josip_broz_tito, mi się poniższa stronka otworzyc nie chce...

> Bylo po polsku, tylko mialas wtedy kolo 2 latek, to co masz pamietacsmile
          > Strona jest: perso.club.internet.fr/esteban3/
          > Masz tam cala muzyke (jest bardzo upierdliwa, tzn wpada w ucho i nie chce sie
          > wydostactongue_out) m.in. Danse les pirates. Animacje niestety nie dzialajasad
          > Ci powiem, ze fajne to bylo, tylko niewiele rozumialem bo mialem jak
          > wspominalem 6 latsmile Dlatego chetnie bym se obejrzal, ale raczej nie powtorza
          w
          > najblizszej przyszlosci.
          >
          > Witaj z powrotem, ja jade dzisiaj w gorkismile))))) A potem 16. - do
          Tallinnasmile)))
    • sylklu Re: LES MONDES ENGLOUTIS 15.09.04, 15:00
      mam komplet na plytach dvd kupiony okazyjnie na jakiejs wyprzedazy w sieci smile
      moj trzylatek uwielbia smile podobnie jak "les mysterieuses cites d'or" - ten
      serial tez pamietacie? (o Estebanie, z rownie fajna piosenka)
      • harissa Re: LES MONDES ENGLOUTIS 15.09.04, 18:14
        Akurat szukam prezentu dla osmiolatka, sadzicie ze tez przypadnie mu do gustu?
        Nie moge sobie tej kreskowki przypomniec, moze bylam za mloda w 70 roku?
        Widzialam ze jest dvd we fnacu za jakies 32 euro, Sylklu mozesz napisac gdzie w
        siecie takie wyprzedaze wynajdujesz?
        • josip_broz_tito Re: LES MONDES ENGLOUTIS 17.09.04, 11:18
          W jakim 70? To serial (LME) z 1986 bodaj, a u nas dawala go TVP w 1987/8
          • harissa Re: LES MONDES ENGLOUTIS 17.09.04, 13:48
            To chyba juz za stara bylam, bo zupelnie nie moge sobie przypomniec ... crying(
            • szpulkaa Re: LES MONDES ENGLOUTIS 19.09.04, 09:54
              ja tez tego nie znam... hmmm... ale mysli, ze jestem na to za stara nie
              dopuszczam tongue_out
        • sylklu Re: LES MONDES ENGLOUTIS 28.09.04, 22:41
          www.cdiscount.fr

powodzenia w poszukiwaniach smile
    • soleilrouge Re: LES MONDES ENGLOUTIS 17.09.04, 17:16
      ale się rozrzewniłam... uwielniałam tę kreskówkę jako dziecko, a w liceum
      wygrałam jedną z tych piosenek konkurs piosenki francuskiejsmile)) ach co za
      czasy....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka