kaarola 14.11.02, 15:01 gdzie moge sie szybko nauczyc francuskiego w wawie? motywacje mam francuza tylko tych dobrych szkol nie ma, a na stronie ambasady wszystko po francuzku, ja jestem zdolna, ale bez przesady... pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
felinecaline Re: pomocy 14.11.02, 15:28 Kiedys najlepsze...nie, nie kasztany - kursy francuskiego byly prowadzone w osrodkach Alliance Française. Doskonale wspominam zwlaszcza kursy wakacyjne ( w katowicach), gdzie bylismy "skoszarowani" przez 2 tygodnie, wspolnie z francuskimi lektorami, specjalistami od nauczania français - langue étrangère, przed poludniem i wczesnym popoludniem byla teoria, potem "warsztaty" i oczywiscie "imprezy", dodatkowo wspolne posilki itepe. Rezultat: wyskakujac "na wagary" do centrum nie rozumialam ludzi wokol mnie mowiacych ...po polsku. Eh, la jeunesse... Odpowiedz Link
kaarola Re: pomocy 14.11.02, 15:32 prywatnie to ja sie nie nadaje... niestety, ja musze miec tzw. miecz nad glowa... prywatnie to je bym robila wsio by sie nie uczyc, pomimo silnej motywacji ale dziekuje ale prosze o jakies szkoly np przy ambasadzie albo .. nie wiem... nic nie wiem na temat tego jezyka, nic a nic, w zyciu nie chcialam sie go uczyc... no to mam teraz musze.. proooosze o poooomoc Odpowiedz Link
agnieszkaefka Re: pomocy 14.11.02, 15:38 Jesli musisz miec "miecz nad głową" to własnie chyba najlepiej prywatnie... Jestes na lekcji sama, za nikim sie nie schowasz, nic nie umknie nauczycielowi... Chodziłam do dziewuszki, która mnie pytała za kazdym razem z poprzedniej lekcji b. dokładnie, sprawdzała zadania domowe itd zobacz na ogłaszenia na GW, mazowieckie - francuski powodzenia Odpowiedz Link
kaarola Re: pomocy 14.11.02, 15:51 dziekuje..moze masz racje.. ale wolalabym szkole.. moze mozesz mi cos polecic... ja mam 25 lat i nie chce chodzic z mlodziez... cos powaznego... Odpowiedz Link
liloom Re: pomocy 14.11.02, 18:45 w zadnej szkole nie naucza cie jak prywatnie. tylko musi byc native speaker! Odpowiedz Link