kaja_ 30.01.03, 19:56 czy w sieci można gdzieś poczytać Mikołajka po francusku? albo inne książki po francusku? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
baloo1 Re: Sempe i Goscinny 31.01.03, 13:02 Hej , Sprawdzilem tego Mikolajka z ciekawosci. Niestety, nie znalazlem stron z tekstem. Moze ktos inny sprobuje (albo juz zna ?) -- Jest oficjalna strona Sempé. Tekstu nie ma, ale za to kilka ciekawostek o (rowniez o innych dzielach) www.goscinny.net/prog/fr_lpn.htm Tez nie ma tekstu. Jest to opis „rule game“, ale podaje link jako ciekawostke, poniewaz bardzo spodobal mi sie graficzny uklad tej stronki www-2.cs.cmu.edu/~celine/ptinico/ -- Co do "innych", to jest ich sporo. Linkow teraz nie mam, ale sprobuj moze uzyc Googla albo jakiejs innej wyszukiwarki. Co do literatury XX w., to sa pewne ograniczenia zwiazane z prawami autorskimi, wiec nie spodziewaj sie Eldorado, ale "klasyki" jest sporo, o ile pamietam niegdysiejsze poszukiwania. Klaniam sie nisko B. Odpowiedz Link
agnieszkaefka Re: Sempe i Goscinny 31.01.03, 14:29 ja też wszędzie szukałam w sieci i nic. Na szczęście te książeczki nie sa drogie i ogólnodostępne (widziała nawet w empiku, a w Instytucie w warszwie kosztują ok. 20 zł Zresztą, nie ma to jak papierowa książka, no nie?? pozdr Odpowiedz Link
kicior99 Re: Sempe i Goscinny 01.02.03, 15:58 agnieszkaefka napisała: > ja też wszędzie szukałam w sieci i nic. Na szczęście te książeczki nie sa > drogie i ogólnodostępne (widziała nawet w empiku, a w Instytucie w warszwie > kosztują ok. 20 zł Istotnie niedrogo. Tylko ze na tej prowincji nawet po polsku wszystkich tomow w bibliotece nie ma... Zazdroszcze. Tylko nie uzywaj slowa "ogolnodostepne" =))) Odpowiedz Link
mrouh Re: Sempe i Goscinny -i INNI 07.02.03, 21:57 kaja_ napisała: > czy w sieci można gdzieś poczytać Mikołajka po francusku? > albo inne książki po francusku? Co do Mikołajka- nie znalazłam nic wielkiego, oprócz jakiegoś fragmentu na stronie, która miała cos wspólnego ze strategią czytania. Może bredzę, ale to był jakiś program do nauki czytania (???). Nie mam teraz tej strony zapisanej w "zakładkach", a nie mam czasu szukać. Za to do innych książek po francusku łatwy dostęp przez: 1)hypo.ge-dip.etat-ge.ch/athena/html/francaut.html 2) www.livresse.com/Livres-enligne/germinal/01-1germinal.shtml 3) gallica.bnf.fr/ Oczywiście w większości to klasyka i starocie, ale zawsze... mouh ______________ Świat jest to szaleństwo pewnego Supermózgu, co się na własnym tle wściekł w sposób bezkresny. S.Lem Odpowiedz Link
liloom Re: Sempe i Goscinny -i INNI 10.02.03, 21:03 Fakt, poczytac sie nie da. To pewnie tak jak z plytkami, sa prawa autorskie itp itd. Ja znalazlam tylko taki urywek: ensea99.free.fr/spec/petit.htm ale przyznam sie ze nie szukalam za duzo. Odpowiedz Link