brombeer 09.10.06, 21:31 co to? rodzaj szczura czy inne zwierze? niektorzy to jedza Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
felinecaline Re: rat gondin 09.10.06, 22:04 Ragondin = nutria (myocastor coypus), przybysz zza Oceanu, w Polsce lat '80 doceniany jako dostawca nie tylko praktycznej odziezy zimowej ale bialka pochodzenia zwierzecego w epoce "kartkowej". Ogolnie bardzo przydatny choc rownie nielubialy i niedoceniany. www.ragondin.com/http://www.ragondin.com/ Odpowiedz Link
brombeer Re: rat gondin 10.10.06, 18:55 Dzieki, szukalam we wszystkich slownikach, ale nie znalazlam. Odpowiedz Link
felinecaline Re: rat gondin 10.10.06, 22:54 To oczywiste, bo "rat'a gondin'a" po prostu nie ma. Powiedziane jest w Pismie: "szukajcie a znajdziecie, pod warunkiem, ze wiecie czego (kogo szukacie" ;-D. Odpowiedz Link
brombeer Re: rat gondin 11.10.06, 15:10 Taka pisownie zapodal mi francuski malzon, juz ja go pogonie Odpowiedz Link
felinecaline Re: rat gondin 11.10.06, 17:00 Enter "sam" sie wcisnal". Co do znajomosci ortografii przez rodowitych Francuzow moje zdanie jest bardzo hmmmm. Odpowiedz Link
bisontynka Re: rat gondin 11.10.06, 17:39 felinecaline napisała: > Co do znajomosci ortografii przez rodowitych > Francuzow moje zdanie jest bardzo hmmmm. Moj maz Francuz prosi mnie zawsze o sprawdzenie mu bledow Odpowiedz Link