Dodaj do ulubionych

Slownik francusko-francuski

20.11.03, 00:16
Poszukuje jakiegos sensownego slownika na poziomie powiedzmy, ze dosc zaawansowanym. Chodzi mi o to, zeby nie byl zbyt duzy (slowniki typu "le peit" sa wielkie i ciezkie) - potrzebuje czegos porecznego i wygodnego. W ogole to ciezko cokolwiek znalezc... mialam w rekach Le Robert'a... niby wszystko z nim OK, ale nie mial wymowy... i jeszcze Larousse'a (nie pamietam nazwy) - taki granatowy, dosc fajny, ale w sumie nie wiem, co o nim sadzic, bo to byla encyklopedia... dla malych Francuzow od 11-15 lat wink Z drugiej strony mam wymagania, zeby nie byl to slownik okrojony - ot taki nie za duzy nie za maly dla osoby wybierajacej sie na filologie francuska smile No i jeszcze zeby byl jakos w miare dostepny... w Krakowie ciezko jest cokolwiek upolowac (nie ma, bedzie, wylaczny dystrybutor nawalil, najswiezsze dostepne wydanie z 1999 roku... sad )
Obserwuj wątek
    • klymenystra Re: Slownik francusko-francuski 20.11.03, 08:15
      jesli nie chesz petit roberta to kup sobie micro robert- troche jest mniejszy
      (i-pomimo grubosci-lzejszy) i powinien wystarczyc. znaczy mi na razie wystarcza
      a na romanistyke rowniez sie wybieram. raz tylko nie moglam w nim jakiegos
      slowka znalezc ale to bylo dziwne slowko i zupelnie nieistotne. smile pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka