saszka35 10.07.04, 16:00 Witam Czy ktoś wie coś na temat połaczeń promowych na Madagaskar? Skąd jakie ceny biletów i czy są tańsze od lotniczych? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krafla Re: Madagaskar 12.07.04, 11:32 Nie ma i chyba nigdy nie bylo. Samolot to jedyne regularne polaczenie pasazerskie na Madagaskar. Podobno mozna sprobowac dostac sie na statek handlowy ale to trudne, wymaga duzo czasu i wysilku a czasami moze sie okazac niemozliwe. Odpowiedz Link
malawi3 Re: Madagaskar 12.07.04, 12:39 Planowalam podroz w kwietniu i wtedy sprawdzalam koszt przelotow - ceny z Europy i Afryki (start) sa takie same - najtaniej wychodzi licytacja na nouvelles-frontieres - w nieatrakcyjnym okresie (czyli teraz i luty-marzec) mozna dostac bilety nawet za 400€ z Paryza). Normane bilety kosztuja Air France z Warszawy ok 4000 ale w sezonie, nie wiem jak jest teraz. Przelot Air Madagascar z RPA kosztuje 790€, tyle samo kosztowało Paryz/Anta w kwietniu. Zalezy kiedy sie wybierasz, ale wrzesien-pazdziernik to znowu szczyt sezonu w polnocnej czesci wyspy - widzialam jeszcze polaczenia z Rzymu, od razu na polnoc. cena podobna jak z Paryza. marzena Odpowiedz Link
saszka35 Re: Madagaskar 14.07.04, 20:12 Dzieki malawi3 >faktycznie - potwierdzasz ceny biletów , które równiez znalazłam(790euro) > za 400 nie znalazłam choc najbardziej by mi odpowiadały >podróż planowana jest na pierwsza połowe przyszlego roku . To jest jeszcze do przemyslenia ze zwględu na pore deszczową no i te cyklony , które podobno szleją czasem na pn- wsch wybrzeżu Na razie zbieram info. >Pozdrawiam Saszka Odpowiedz Link
krafla Re: Madagaskar 15.07.04, 12:45 w drugim tygodniu stycznia masz promocje BA, ktora zawsze obejmuje Mauritius. czasami bilet jest nawet za 450 usd plus oplaty. Jesli uda Ci sie wykupic w Polsce bilet Mauritius -Madagaskar to moze to byc koszt okolo 250 usd. Nie jest to malo, ale znaczaco mniej niz regularna taryfa AirFrance. Na trasie Mauritius-Mad lata Air Mauritius i Air Madagaskar chyba w code sharingu wiec de facto nie ma znaczenia gdzie kupujesz bilet. Kilka biur podrozy w Polsce (np. FlyAway), ktore organizuja wyjazdy incentive na Mauritius ma podpisana umowe z AirMauritius. Oni moga sprzedac taki bilet. Ja sama kupowalam trzy lata temu, ale ja cala trase lecialam AirMauritius tz. z Europy-przez Mauritius na Madagaskar. Odpowiedz Link
saszka35 Re: Madagaskar 15.07.04, 21:53 Dzieki No no no w końcu cos zaczyna sie kręcić - to baaardzo dopinguje . Podróż na Madagaskar przez Mauritius brzmi super zachęcająco ! Pozdrawiam Saszka Odpowiedz Link
malawi3 Re: Madagaskar 16.07.04, 12:21 Hej ponownie ))) masz teraz stala promocje w BA - Mauritius za 2800 PLN (na stronie Ba sa szczegoly, w ofertach) na www.airmadagascar.mg masz rozklad lotow air madagascar i rezerwacje - jak zarezerwujesz (bez zobowiazan) to Ci podadza cene. www.airmauritius.com/ - tam sa polaczenia przez mauritius - najtenszy bilet w pazdzierniku to 258€. mozesz jeszcze dodac reunion po drodze - ale to zdubluje prowadopodobnie cene. milego szukania, jak znajdziesz cos atrakcyjnego napisz, bo ja sie tam dalej wybieram Odpowiedz Link