Dodaj do ulubionych

Madagaskar

10.07.04, 16:00
Witamsmile

Czy ktoś wie coś na temat połaczeń promowych na Madagaskar? Skąd
jakie ceny biletów i czy są tańsze od lotniczych?
Obserwuj wątek
    • krafla Re: Madagaskar 12.07.04, 11:32
      Nie ma i chyba nigdy nie bylo. Samolot to jedyne regularne polaczenie
      pasazerskie na Madagaskar. Podobno mozna sprobowac dostac sie na statek
      handlowy ale to trudne, wymaga duzo czasu i wysilku a czasami moze sie okazac
      niemozliwe.
      • malawi3 Re: Madagaskar 12.07.04, 12:39
        Planowalam podroz w kwietniu i wtedy sprawdzalam koszt przelotow - ceny z
        Europy i Afryki (start) sa takie same - najtaniej wychodzi licytacja na
        nouvelles-frontieres - w nieatrakcyjnym okresie (czyli teraz i luty-marzec)
        mozna dostac bilety nawet za 400€ z Paryza). Normane bilety kosztuja Air France
        z Warszawy ok 4000 ale w sezonie, nie wiem jak jest teraz. Przelot Air
        Madagascar z RPA kosztuje 790€, tyle samo kosztowało Paryz/Anta w kwietniu.
        Zalezy kiedy sie wybierasz, ale wrzesien-pazdziernik to znowu szczyt sezonu w
        polnocnej czesci wyspy - widzialam jeszcze polaczenia z Rzymu, od razu na
        polnoc. cena podobna jak z Paryza.
        marzena
        • saszka35 Re: Madagaskar 14.07.04, 20:12
          Dzieki malawi3
          >faktycznie - potwierdzasz ceny biletów , które równiez znalazłam(790euro)
          > za 400 nie znalazłam choc najbardziej by mi odpowiadały
          >podróż planowana jest na pierwsza połowe przyszlego roku . To jest
          jeszcze do przemyslenia ze zwględu na pore deszczową no i te
          cyklony , które podobno szleją czasem na pn- wsch wybrzeżu Na razie
          zbieram info.
          >Pozdrawiam Saszka
          • krafla Re: Madagaskar 15.07.04, 12:45
            w drugim tygodniu stycznia masz promocje BA, ktora zawsze obejmuje Mauritius.
            czasami bilet jest nawet za 450 usd plus oplaty. Jesli uda Ci sie wykupic w
            Polsce bilet Mauritius -Madagaskar to moze to byc koszt okolo 250 usd. Nie jest
            to malo, ale znaczaco mniej niz regularna taryfa AirFrance. Na trasie
            Mauritius-Mad lata Air Mauritius i Air Madagaskar chyba w code sharingu wiec de
            facto nie ma znaczenia gdzie kupujesz bilet. Kilka biur podrozy w Polsce (np.
            FlyAway), ktore organizuja wyjazdy incentive na Mauritius ma podpisana umowe z
            AirMauritius. Oni moga sprzedac taki bilet. Ja sama kupowalam trzy lata temu,
            ale ja cala trase lecialam AirMauritius tz. z Europy-przez Mauritius na
            Madagaskar.
            • saszka35 Re: Madagaskar 15.07.04, 21:53
              Dzieki
              No no no w końcu cos zaczyna sie kręcić - to baaardzo dopinguje .smile
              Podróż na Madagaskar przez Mauritius brzmi super zachęcająco !

Pozdrawiam Saszka
              • malawi3 Re: Madagaskar 16.07.04, 12:21
                Hej ponownie smile)))
                masz teraz stala promocje w BA - Mauritius za 2800 PLN (na stronie Ba sa
                szczegoly, w ofertach)
                na www.airmadagascar.mg masz rozklad lotow air madagascar i rezerwacje -
                jak zarezerwujesz (bez zobowiazan) to Ci podadza cene.
                www.airmauritius.com/ - tam sa polaczenia przez mauritius - najtenszy
                bilet w pazdzierniku to 258€. mozesz jeszcze dodac reunion po drodze - ale to
                zdubluje prowadopodobnie cene.
                milego szukania, jak znajdziesz cos atrakcyjnego napisz, bo ja sie tam dalej
                wybieram

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka