szymelka 03.02.11, 09:37 Witam. Czy ktoś już posiada nową wersję x-landera xq? Jestem nim zainteresowana, sporo czytałam, wiele sprzecznych informacji się pojawiało. Proszę użytkowników tego wózka o wypowiedzi na jego temat. Dziękuję i pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maximus2011 Re: Nowy x-lander xq 03.02.11, 11:07 Na poprzednim forum, pojawiło się kilkadziesiąt wpisów na temat tego wózka. Mam nadzieję, że zostanie to przywrócone.Jak nie trzeba będzie zacząć wszystko od nowa! Odpowiedz Link
pomilak1 Re: Nowy x-lander xq 03.02.11, 12:48 a jakie info cie interesuje?ja co nie co pamiętam ze starego wątku więc mogę coś napisać ale co byś chciała wiedzieć? Odpowiedz Link
aska1972 Re: Nowy x-lander xq 03.02.11, 14:16 Ja oglądałam w sklepie spacewrówkę i się w niej prawie zakochałam, do momentu składania Jest duża i nie można złożyć z siedziskiem. Tak przynajmniej twierdzi sprzedawca. Odpowiedz Link
szymelka Re: Nowy x-lander xq 03.02.11, 14:59 Ja też widziałam w sklepie, ale tylko mieli gondolę, zauważyłam że nie ma ona rączki na górze do przenoszenia jak w xa, ma za to regulowane oparcie. Odpowiedz Link
szymelka Re: Nowy x-lander xq 04.02.11, 12:22 Wiem, że jest więcej użytkowników x-landera xa niż xq - może jednak ktoś już zakupił nowego xq i podzieli się z nami swoimi spostrzeżeniami. Jakie są wady i zalety tych wózków?? A może polecacie inny wózek trzyfunkcyjny za rozsądną cenę? Odpowiedz Link
igalo Re: Nowy x-lander xq 04.02.11, 19:55 maximus2011 napisała: > Na poprzednim forum, pojawiło się kilkadziesiąt wpisów na temat tego wózka. Mam > nadzieję, że zostanie to przywrócone.Jak nie trzeba będzie zacząć wszystko od > nowa! Tamto forum zostało już przywrócone! Właśnie zostawiłam na nim info o cenach XQ - na Chorzowskiej podrożał o 300zł. Maximus, do kiedy zamierzasz odwlekać zakup wózka? Bo my chyba teraz szybko zamówimy tam, gdzie będzie dobra cena. Ciekawe czy w tej hurtowni w Będzinie też podnieśli ceny? Odpowiedz Link
sylki link 04.02.11, 20:02 forum.gazeta.pl/forum/w,22462,113867099,113867099.html?v=2&f=22462&w=113867099&a=113867099&wv.x=2 Tamto forum jest teraz administracyjne, więc nie można wklejać linków do allegro oraz sklepów. Odpowiedz Link
pomilak1 Re: Nowy x-lander xq 04.02.11, 20:53 byłam dzisiaj na chorzowskiej-jechałam na uczelnie to zajrzałam dalej nie mają xq czekają na dostawę, też mi Pani powiedziała że będzie droższy, a nowa kolekcja xa będzie polegała na zmianie kolorów i podniesieniu ceny Odpowiedz Link
igalo Re: Nowy x-lander xq 04.02.11, 20:59 no właśnie ten wzrost cen mi się nie podoba. Chyba po obejrzeniu wózka w sklepie zamówimy go przez net, wyjdzie taniej o ponad 300zł. Odpowiedz Link
maximus2011 Re: Nowy x-lander xq 05.02.11, 09:11 300zł??????????nie żartuj? ja tu liczyłam na obniżki;/ w takim razie muszę się głęboko zastanowić kiedy go zamówić. Podaję ceny ze sklepu w Będzinie / z 25 stycznia/: 2 funkcje gondola+spacerówka w kolorze jungle i volcano 1499zł, pozostałe kolory:1818zł, 3 funkcje gondola+spacerówka+fotelik x-car w kolorze jungle i volcano 1799zł, pozostałe kolory: 2237 zł.tel do sklepu 506-175 572. Odpowiedz Link
szymelka Re: Nowy x-lander xq 05.02.11, 14:10 W Warszawie chyba też już po podwyżkach W sklepie na Solidarności cena z fotelikiem maxi cosi city 2509zł!!! Dzwoniłam do sklepu w Babicach, bo podobno mieli tam tanio, ale odpowiedziano mi, że wogóle tego wózka nie mają teraz i mają problem ze sprowadzeniem go z hurtowni, bo tam też pustki na stanie... Odpowiedz Link
maximus2011 Re: Nowy x-lander xq 05.02.11, 14:18 Cena promocyjna w Będzinie dalej obowiązuje- jak długo? ciężko powiedzieć. w poniedziałek pojadę wpłacę zaliczkę odbiorę sobie w maju po starej cenie, nawet jak by była podwyżka. Odpowiedz Link
igalo Re: Nowy x-lander xq 07.02.11, 22:09 jaki kolor w końcu chcesz zamówić/zamówiłaś? My zdecydowaliśmy się na rocky, zamówiliśmy w sklepie z Zamościa, przez net. Odbiór też planujemy na koniec kwietnia, wtedy dopiero podbita zostanie gwarancja, więc git. Cena wózka 2w1 to 1600zł. Odpowiedz Link
maximus2011 Re: Nowy x-lander xq 08.02.11, 11:33 Ja wczoraj wpłaciłam zaliczkę w Będzinie, wzięłam jednak jungle, na żywo nie jest taki wojskowy, specjalnie pojechałam z mężem i koleżanką.Gwarancję podbiją oczywiście przy odbiorze czyli zapewne w połowie maja jak po niego podjedziemy. Nie kupowałam w necie, bo stwierdziłam, że jak coś się będzie z nim dziać /odpukać/ to te wysyłki pocztą, mnie zniechęciły ale zmieniłam zdanie co do fotelika bo mąż faktycznie stwierdził, że x-car ciężki i kupuję na allegro MC cabrio za 450zł gościu z Katowic jest. Ktoś pytał o możliwość złożenia wózka ze spacerówką- nie ma takiej możliwości, ale spacerówkę wypina się dosłownie jedną ręką.Mam nadzieję, że będziemy zadowolonecena 1499zł 2w1. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
pomilak1 Re: Nowy x-lander xq 08.02.11, 12:49 ale gwarancję x lander daje door to door czyli dzwonisz przyjeżdża kurier dajesz mu wózek z opisem usterki itd i za dzień lub kilka go dostajesz do domu obojętne czy kupiłaś przez net czy nie. ja w 2008 kupiłam xa w "ala ma kota" i oni nie pośredniczyli w serwisowaniu wózka Odpowiedz Link
maximus2011 Re: Nowy x-lander xq 08.02.11, 15:49 No to super, ale ja wolałam nie ryzykować chciałam wózek obejrzeć na żywo a nie kupować w necie tym bardziej, że pisałam wcześniej, że na kolorze mi tak bardzo nie zależy bo żaden jakoś mi się wybitnie nie podoba. Mogliby się postarać o bardziej bogatą gamę kolorystyczną teraz w kwietniu jakoś mają wejść jakieś dwa nowe Cieszę się, że mam to już z głowy Odpowiedz Link
igalo Re: Nowy x-lander xq 08.02.11, 18:34 My kupiliśmy w sklepie stacjonarnym, tyle, że zamawialiśmy przez infolinię. Cena była b. korzystna - 400zł różnicy na samym wózku. Kolor jungle i vulcano są tańsze, bo już ich nie produkują, ale my jednak uznaliśmy, że ze wszystkich dostępnych rocky jest najbardziej neutralny - pasuje i do chłopca i do dziewczynki. Na stronie x-landera w cenniku można zobaczyć nowy kolor wózka - szary z fioletem. Z tego co mi mówili w sklepie jungle ma mieć odpowiednik, tyle że zielenie mają być jaśniejsze, a arctic ma być zamieniony na szare kolory. Z samego wózka jesteśmy b. zadowoleni, faktycznie wszystko łatwo się obsługuje, a te spawy są tak mało widoczne, że gdyby ktoś o nich tu nie napisał to bym na pewno nie zauważyła. Na pewno będziemy z wózka zadowolone - my i nasze dzieciaczki Odpowiedz Link
sylki Re: Nowy x-lander xq 08.02.11, 13:53 a propo składania cyt "A więc spróbowałam złożyć go wraz z zamontowaną spacerówką i w sumie to idzie to zrobić, ale siedzisko uniemożliwia włączenie się blokadek w stelażu i istnieje ryzyko, że wózek się otworzy...(bez siedziska blokadki się oczywiście włączają)..." Czyli da się złożyć ale na tzw słowo honoru Odpowiedz Link